NCT (Neo Culture Technology) Logo

NCT Logo

NCT (Neo Culture Technology) is een boybandgroep uit Zuid-Korea, die verschillende divisies (units) omvat. Elk van hen heeft zijn eigen lokalisatie, tijdstip van optreden en zijn eigen composities, die elkaar in feite niet overlappen. NCT U verscheen in het voorjaar van 2016, NCT 127 — ook toen, maar in de vroege zomer, NCT Dream — eind augustus van hetzelfde jaar, WayV — in de winter van 2019, en NCT Hollywood is gepland om te openen op de eind 2021. Hun oprichter en inspirator is de beroemde Koreaanse mediamagnaat, producer en muzikant Lee Soo-man. Dit is de eigenaar van S.M. Entertainment, eigenaar van het jeugdteam. In het algemeen bestaat het uit 23 personen van ongeveer 20 jaar.

Betekenis en geschiedenis

NCT Logo Geschiedenis

De eerste stagiaires werden veel eerder geïntroduceerd dan het jaar van de oprichting van het project — in 2013. Het was toen dat een trainingsteam genaamd SM Rookies ontstond. Eerst gingen 5 jongens door de casting. Ze werden herhaaldelijk aangetikt en geselecteerd. Daarna nam het aantal potentiële deelnemers toe tot 16 — zoveel waren er in de winter van 2016. De rest viel in een groep van de variétéshows S.M. Entertainment en persoonlijke aanbevelingen.

Het belangrijkste werk begon in 2016 met een ongewoon idee van de producent. Hij presenteerde zijn concept van «SMTOWN: New Culture Technology 2016» op de SM Coex Artium-expositie. Volgens het idee wilde Lee Soo-man een jeugdmuziekgroep met een nieuw formaat oprichten. Het aantal deelnemers moet onbeperkt zijn en boybands kunnen op elk moment opengaan, afhankelijk van het aantal gerekruteerde mensen. Dat wil zeggen, als de jongeman niet één eenheid heeft geraakt, zal hij zeker naar de tweede gaan. En de naam is ontleend aan de presentatie en ingekort tot drie letters.

Logo NCT

De belangrijkste subeenheid is NCT U. Het begon zijn carrière met twee singles: Without You en The 7th Sense. De tweede line-up was NCT 127, die debuteerde met het gelijknamige mini-album. Andere performers zijn verenigd in de NCT Dream-groep, die de compositie Chewing Gum presenteerde. Het volgende project is WayV, dat zich aankondigde met de collectie The Vision. Ze zingen in verschillende talen: Koreaans, Japans, Chinees en Engels. Tegelijkertijd hebben ze één eigenaar, één manager en één logo. De identiteit weerspiegelt de belangrijkste essentie van de composities — eenheid.

Het logo is net als het project innovatief. Het bevat tegengestelde tendensen. Het is bijvoorbeeld zowel stijlvol als ongebruikelijk voor de muziekindustrie, streng en innovatief. Het voelt het verlangen naar classicisme en tegelijkertijd is er maakbaarheid, pixelafbeeldingen, wanneer iets grandioos groots wordt gevormd uit miniatuurelementen. In dit geval zien de geometrische vormsymbolen er echt uit als gepixelde details. Bovendien doen ze denken aan fragmenten van populaire videogames van de eerste generatie, waar de hoofdpersonen door de doolhoven vorderden en promoties ontvingen.

Maar in feite zijn de letters gestileerd als hiërogliefen. Dit blijkt uit de «constructie» van het «t»-teken, dat er niet uitziet als een Engels karakter. De rechterkant is te langwerpig, en in feite is het niet in de originele spelling. De aanwezigheid van een labyrint wordt ook aangegeven door een halve balk die de binnenruimte bedekt. Het extra element van de laatste letter maakt het identiek aan «n». Over het algemeen bestaat de afkorting uit een kleine letter, omdat op deze manier de overeenkomst tussen de karakters beter zichtbaar is.

Logo lettertype en kleuren

NCT Logo

De NCT-groep heeft een font dat zo dicht mogelijk bij fonts als Hauptbahnhof en Severe ligt. Van de ene erfde ze maakbaarheid en perfecte gelijkmatigheid, van de andere — een appèl met oosters schrift. Maar het kleurenschema is hetzelfde. Het is een monochroom bestaande uit een zwarte achtergrond en witte letters. Er zijn ook spiegeltegenstellingen.