NC State University Logo

NC State University Logo

NC State University is een afkorting voor North Carolina State University, ook wel bekend als NC State, NCSU of State. Het is een staatsonderwijs- en onderzoeksuniversiteit van het hoogste niveau op het gebied van wetenschappelijk onderzoek — R1. Deze instelling behoort tot de top drie van onderwijsinstellingen in de regio en vormt samen met de University of North Carolina in Chapel Hill en Duke University uit Durham de zogenaamde driehoek. In termen van het aantal studenten bezet het de eerste regels van de ranglijst in de Verenigde Staten, aangezien er ongeveer 36.000 mensen zijn. De universiteit biedt 106 bacheloropleidingen, 104 masteropleidingen en 61 doctoraatsprogramma’s aan. Ze hebben voornamelijk betrekking op de agrarische sector, engineering, design, statistiek, diergeneeskunde, textielproductie en nog veel meer. Het heeft ook een Wolfpack-sportafdeling die concurreert in de NCAA Division I en ACC. Het openingsjaar van de universiteit is 1887. Locatie: Raleigh, Noord-Carolina.

Betekenis en geschiedenis

Logo NC State University

De oprichter van NCSU is de Algemene Vergadering van North Carolina, die in maart 1887 een overeenkomstig besluit uitvaardigde. Het heette oorspronkelijk het North Carolina College of Agriculture and Mechanic Arts of North Carolina A&M (afgekorte vorm). Alleen blanke studenten konden zich aanmelden om daar te studeren. Het onderwijsprogramma omvatte voornamelijk terreinen als militaire zaken, mechanica, landbouw en technisch onderzoek. De universiteit ondersteunde hen onmiddellijk, ontwikkelde ze en breidde gaandeweg hun eigen bevoegdheden uit.

De eerste naamswijziging van de universiteit vond plaats in 1917. Toen werd het bekend als het North Carolina State College of Agriculture and Engineering, of, eenvoudiger, North Carolina State. Tijdens de Grote Depressie combineerde het leiderschap drie onderwijsstructuren tot één: de University of North Carolina, NC State en Woman’s College (nu is het de University of North Carolina in Greensboro). In 1931 werd deze vereniging omgedoopt tot de status van de Universiteit van North Carolina. Daarna breidden de onderwijsprogramma’s nog meer uit en de universiteit zelf groeide, bloeide en ontwikkelde zich continu.

Het universiteitsbrede embleem van de NCSU is minimalistisch, duidelijk en informatief. En dat allemaal omdat het uit slechts twee elementen bestaat: een achtergrond in de vorm van een brede rode rechthoek en een witte inscriptie erop. De naam van de universiteit is grotesk en beslaat twee regels: bovenaan staat de uitdrukking «NC State», onderaan — «University». Ontwerpers gebruikten verschillende lettertypen voor hen. De grootste is de eerste. Dit is opzettelijk gedaan, aangezien dit deel korter is dan het tweede, en om ze visueel in evenwicht te brengen, hebben de auteurs de letters gewoon vergroot. Onderaan zijn de symbolen veel dunner en netter.

Zegel

NC State University Seal Logo

Het academische zegel van de universiteit is versierd met de hoofdtoren van de North Carolina State University. Het bevindt zich in het centrum en herhaalt precies het ontwerp van een echt gebouw. Een hoge zuil staat bij een van de gebouwen, omgeven door bomen en stapelwolken. De prent is weliswaar een rondel van vorm (een cirkel met een middelpunt, een brede streep en een ringvormige omlijsting), maar qua stijl benadert hij de gravure. Dit type artistieke afbeelding is geïnspireerd op de combinatie van zwarte en witte elementen, alsof ze op een ijzeren plaat zijn gesneden of gegoten.

Rondom de zuil, waarvan de bovenkant tot ver voorbij het middendeel reikt, staat de tekst. Het ringen het landschap met een architectonisch ontwerp en bestaat uit de volledige naam van de instelling voor hoger onderwijs, evenals de datum van de opening. De belettering is in helder rood. Daarna volgt een smal zwart-wit frame, versierd met een ornament.

North Carolina State Wolfpack Logo

NC State University Logo Geschiedenis

De teams strijden in de NCAA Division I en de ACC en winnen acht nationale kampioenschappen en verschillende andere titels. Hun hoofdlogo is een geometrisch blok van een grote «S», die dient als achtergrond voor de «N» en «C». Deze configuratie verscheen voor het eerst in 1890 en heeft tijdens zijn bestaan ​​een aanzienlijke evolutie ondergaan. Maar in 2000 keerde ze weer terug in haar oorspronkelijke vorm. Atleten kregen de bijnaam Wolfpack vanwege hun gedrag tijdens een van de wedstrijden, toen een fan studenten een «wolfpack» noemde. Dit gebeurde in 1922. En voor die periode veranderde de club vaak van naam en was Aggies, Techs, Red Terrors.

1972 — 1999

North Carolina State Wolfpack Logo 1972-1999

Het embleem bestond uit een mascotte met de bijnaam de Strutting Wolf. Hij is in karikatuurstijl afgebeeld en loopt naar links. De ogen van een antropomorf roofdier zijn zwart, dreigend, de oren zijn rechtopstaand, de vuisten zijn gebald en de mond met scherpe hoektanden is brullend open. Op de kop van de wolf zit een pet zonder klep met de groteske afkorting «NCSU». Het lichaam draagt ​​een rood met zwart gestreepte trui met een print op de borst. Er zijn drie karakters op getekend: een grote «S», een kleine «N» en «C». De laatste twee bevinden zich in de inter-letteropening van het grootste teken. De letters hebben een geometrisch regelmatige vorm en aan de buitenrand afgesneden hoeken.

2000 — 2005

North Carolina State Wolfpack Logo 2000-2005

Na het herontwerp werd duidelijk dat de universiteitsteams de afbeelding van de wolf op het logo hadden verlaten. In plaats daarvan keurden ze het monogram goed, dat vroeger de kleding van een antropomorfe talisman sierde. De «S» is nog steeds gemarkeerd in de afbeelding: hij is vetgedrukt, met een zwart-witte rand en is veel groter dan de «N» en «C». De eerste vindt bovenaan plaats, de tweede onderaan. De ruitvorm van de borden met afgeschuinde hoeken is behouden.

2006 — heden

North Carolina State Wolfpack Logo 2006-vandaag

De ontwerpers hebben de kleine details van het embleem gecorrigeerd, maar de belangrijkste componenten zijn niet aangeraakt. Ze verkleinden de openingen in de letter van de «S», zodat de andere twee tekens nu perfect in de vrije ruimte passen. Bovendien hebben de ontwikkelaars het kleurenpalet veranderd met behulp van rijke scharlaken — de kleur van overwinning en energie.

Logo lettertype en kleuren

NC State University Logo

Ondanks de fundamentele verschillen tussen het academische zegel, het embleem van de universiteit en het sportlogo, hebben ze nog steeds een gemeenschappelijk kenmerk. Dit is een kleur. Bij alle drie voeren rood, wit en zwart de boventoon. Maar hun vorm en details kwamen nooit overeen, omdat elk type identiteit zijn eigen stijl nodig heeft — van streng tot cartoonachtig.

Varsity-teams gebruiken bijvoorbeeld een ander type wolf — het dragen van een pet met het opschrift «NC State». Het logo toont de kop van een roofdier met een gemene snuit, open mond, rode tong en licht puntige ogen. De slagen op het embleem zijn hoekig en scherp, wat het gevaar van de atleten benadrukt, hun onverzoenlijke instelling en bereidheid om de vijand aan te vallen.

Het basislettertype voor North Carolina State University heet Univers. De instelling voor hoger onderwijs heeft een licentie verkregen om de meeste lettertypen in deze familie te gebruiken. Extra lettertype — Glypha. Het kleurenschema bestaat uit twee hoofdtinten (rood, wit) en een begeleidende (zwart).