NBA YoungBoy Logo

NBA Youngboy Logo

NBA YoungBoy is de artiestennaam van de rapper die eigenlijk Kentrell DeSean Gaulden heet. Hij werd geboren in 1999 en begon al vroeg met een muzikale carrière, waarvoor hij de school moest verlaten. De eerste tracks werden opgenomen in 2014, zodra de toekomstige ster een microfoon kreeg. De jongen werd opgevoed door zijn grootmoeder, omdat zijn eigen vader meer dan 50 jaar in de gevangenis zat. YoungBoy zelf was ook niet erg gezagsgetrouw: veel liedjes werden uitgebracht terwijl hij in de gevangenis zat. In eerste instantie pleegde de rapper misdaden om de studio te betalen met zijn bevriende muzikant OG 3Three. Tegen die tijd was zijn grootmoeder overleden: ze kon de arrestatie van Kentrell niet overleven nadat hij was veroordeeld voor diefstal. Trouwens, het was in die tijd, in het centrum voor jeugddelinquenten, dat de NBA begon met het schrijven van teksten voor debuutmixtapes.

Betekenis en geschiedenis

Logo NBA Youngboy

Op achttienjarige leeftijd had YoungBoy een contract getekend met het Amerikaanse platenlabel Atlantic Records, werd hij vader van vier kinderen en zat hij een tijd in de gevangenis voor poging tot moord tijdens een straatgevecht. Hij verbond zijn leven met criminelen, omdat hij opgroeide in het getto en al zijn vrienden in lokale bendes zaten. Na de dood van zijn grootmoeder had hij geen voogden en waren zijn ouders niet betrokken bij het opvoeden van hun zoon. Gedurende deze periode leefde Kentrell erg slecht, en dit rechtvaardigde zijn acties gedeeltelijk. Trouwens, de afkorting «NBA» in het pseudoniem van de rapper staat voor «Never Broke Again» en heeft bijna niets met basketbal te maken. Bijna — want YoungBoy droomde er als kind van basketballer te worden en koos bewust voor een artiestennaam die resoneert met de afgekorte naam van de sportcompetitie.

Nadat hij beroemd was geworden en geld begon te verdienen met zijn liedjes, verliet de muzikant de onderwereld niet. Hij werd voor het laatst gearresteerd in 2020 voor diefstal van wapens en drugsbezit, en daarvoor werd hij vastgehouden voor schieten en ontvoering. Toegegeven, in de meeste gevallen kreeg hij als jonge vader met veel kinderen een voorwaardelijke straf. Toen hij volwassen was geworden, kreeg Kentrell nog steeds een opleiding en begon hij met het opvoeden van kinderen, en leerde hij ongecontroleerde agressie te verwerken in mixtapes, singles en albums, waarvan hij er al enkele tientallen heeft.

Het hoofdlogo van NBA YoungBoy is net zo levendig als zijn leven. Het draagt ​​het veelkleurige opschrift «NEVER BROKE AGAIN». De letters zien eruit alsof ze in verf zijn gedompeld en nu vloeien ze langs het transparante verticale oppervlak. Alle drie de «E» zijn blauw, «K» en beide «R» zijn groen, «G» en twee «N» zijn paars, «B» en «I» zijn oranje, en «V», «O» en beide «A» zijn rood … Door de combinatie van donkere en lichte tinten lijken ze driedimensionaal. Op sommige plaatsen zijn de kleuren gemengd omdat de woorden in een kolom zijn gerangschikt — onder elkaar. Maar er is geen duidelijke indeling in drie regels: de letters zijn chaotisch gerangschikt, alsof er een ongelijke applique van is gemaakt.

Op de officiële website van de rapper wordt een ander logo gepresenteerd — met een strikt wit opschrift «NEVER BROKE AGAIN YOUNGBOY» op een zwarte achtergrond. In dit geval is de aandacht gericht op het laatste woord: het wordt vergroot en neemt meer dan 2/3 van de ruimte in beslag. De ontwerpers gebruikten een zeer gewaagd geometrisch lettertype met uitgesneden hoeken ervoor. Het eerste deel van de alias staat bovenaan. Het is niet zo opvallend omdat de serif serif er standaard uitziet en op geen enkele manier opvalt.

NBA YoungBoy heeft nog een symbool dat de dromen en de harde realiteit van de muzikant belichaamt. Dit is een soort parodie op JUMPMAN — het handelsmerk van Air Jordan. Het origineel toont een silhouet van een springende basketballer met een bal in zijn uitgestrekte hand. Het is gekopieerd van een foto van Michael Jeffrey Jordan door Nike. De rapper behield zijn zwarte figuur, maar verving de bal door een pistool. Dus uitte hij zijn ongerealiseerde wens om te basketballen en liet hij de criminele wereld om hem heen zien — wat hij elke dag tegenkomt en waaraan de teksten zijn gewijd.

De Jumping Man is het middelpunt van het embleem, met daarachter de rode letters «NBA». Enerzijds is hier een duidelijke verwijzing naar de National Basketball Association, omdat het silhouet te herkenbaar is en geassocieerd wordt met professionele sporten. Maar hieronder staat het transcript van de afkorting: «Never Broke Again». Alle drie de woorden zijn onderstreept met afzonderlijke dunne lijnen.

Logo lettertype en kleuren

NBA Youngboy Logo

Elk YoungBoy-symbool heeft zijn eigen ontwerp. Bubble-lettertype wordt gebruikt voor de belettering «NEVER BROKE AGAIN» met veelkleurige inktdruppels. Dit is het meest opvallende logo van de rapper omdat het vijf kleuren bevat: paars, oranje, rood, blauw en groen.

Op de website van de muzikant staat een zwart-wit woordmerk «NEVER BROKE AGAIN YOUNGBOY». De typografie is even strikt als het palet: de ontwerpers hebben een klassiek schreeflettertype gecombineerd met een gedurfde schreefloze letter zonder afronding.

Maar het embleem met de afbeelding van een springende man is helemaal zwart. Het wordt gecombineerd met de rode NBA-afkorting en het NEVER BROKE AGAIN-opschrift in dezelfde kleur. Voor de tekst wordt één generiek schreefloos lettertype gebruikt, vergelijkbaar met Akkordeon Eleven van Emtype Foundry of Acumin Pro Extra Condensed Ultra Black van Adobe.