Motley Crue Logo

Motley Crue Logo

Motley Crue is een hardrock, heavy metal en glam metal band uit de Verenigde Staten. Ze heeft meer dan 100 miljoen verkochte compilaties, 7 platina en multi-platina albums, 9 posities in de top 10 van de Billboard 200 chart, 6 popsingles in de top 40 en 22 rockhits in de top 20 van de wereld. De oprichters van het team zijn Vince Neil (zanger), Mick Mars (gitarist), Tommy Lee (drummer), Nikki Sixx (bassist). Deze samenstelling is verschillende keren bijgewerkt en veranderde aanzienlijk in de jaren negentig en 2000. De oorspronkelijke plaats van herkomst van het team is de stad Los Angeles, Californië. Het jaar van herkomst is 1981.

Betekenis en geschiedenis

Motley Crue Logo Geschiedenis

Deze band maakt indruk met zorgvuldig geplande vuurshows met vlammenwerpergitaren, laaiende drumstellen en veel vuurwerk, waaronder een brandende bassist. Dus proberen de muzikanten zich volledig onder te dompelen in de sfeer van onweersbuien die de sfeer van hun composities weerspiegelen, omdat ze niet alleen luid, maar ook helder zijn. De carrière van rockers werd onderbroken in 2016, na het slotconcert op 31 december 2015. Maar na 2,5 jaar herstelde het team zich weer en kondigde een nieuwe doorbraak in de muzikale activiteit aan.

Toen de vier talenten in 1981 besloten zich te verenigen en een creatieve broederschap oprichtten, zochten ze niet lang naar een naam. Door de kerstvariant van Sixx te verlaten, werden de lichtvoetige jongens van Mick Mars Mötley Crüe. Hij herinnerde zich dat dit de naam was van de White Horse-band waarmee hij speelde. Om originaliteit toe te voegen, veranderden de rockers de grammaticale spelling van de woorden enigszins en voegden ze diakritische symbolen toe — twee stippen boven de klinkers. Aangenomen wordt dat dit een eerbetoon is aan het Duitse bier Löwenbräu dat ze op dat moment dronken. Het was de getransformeerde versie van de inscriptie, gepresenteerd in verschillende stijlen, die geleidelijk alle albums van het team overspoelde en niet alleen een decoratie, maar ook een logo werd. Het zijn er in totaal tien.

1981 — 1983

Motley Crue Logo 1981-1983

Op het debuutalbum staat een grote gitzwarte rechthoek. De naam van de muziekgroep staat er in rood op geschreven. Het cursieve lettertype wordt omhoog getrokken. De karakters zijn groot, met scherpe of rechte hoeken. Boven de «O» en «U» staan ​​stippen. Ze bevinden zich precies tegenover de lijnen die de letters vormen.

1983 — 1985

Motley Crue Logo 1983-1985

Het tweede verzamelalbum van Motley Crue heeft een hoes met een rechtgebogen en gladgestreken titel. De hoge letters hebben afgeronde hoeken en de stippen zijn samengevoegd en naar het midden verplaatst. De donkere achtergrond is verdwenen — er blijft alleen een witte neutrale ruimte over.

1985 — 1987

Motley Crue Logo 1985-1987

In deze periode heeft de tekst een gotische vormgeving: langwerpige zwarte karakters die naar beneden ‘vloeien’, kleine puntjes, zoals de pupillen van de ogen, en ‘schreeuwende’ letters. De kreet wordt overgebracht in vergrote interne openingen, waarbij een mond wijd open staat van afgrijzen. In dit opzicht vallen «O» en «E» op. «C» ziet eruit als opeengeklemde tanden, terwijl «M» en «R» uitstekende spijkerachtige poten hebben. Bijna overal zijn er scherpe schreven.

1987 — 1989

Motley Crue Logo 1987-1989

Op de omslag van het album stond een rode inscriptie in handgeschreven lettertype. In tegenstelling tot eerdere versies ziet deze versie er mystiek uit. En dat allemaal dankzij het zwarte substraat in de vorm van een rechthoek die op een doodskist lijkt. Bovendien lijkt het alsof de tekst in bloed is geschreven — de ontwerpers kozen voor zo’n felle kleur.

1989 — 1994

Motley Crue Logo 1989-1994

Het thema dood en horror zette zich voort in het volgende logo, dat de muziekcollectie uit 1989 sierde. De rechthoek werd smaller, de letters werden recht en contouren. Maar tegelijkertijd behielden ze de handgeschreven stijl. Witte schedels en gekruiste beenderen liggen op de loer naar rechts en links (in de «M» en «E» bochten). Het opschrift «Motley Crue» is in kleine letters, behalve de eerste letters.

1994 — 1997

Motley Crue Logo 1994-1997

In 1994 was er een radicale verandering in het logo. Op de hoes van het volgende album verscheen opnieuw een bloederige afdruk van de naam van de muziekgroep. De karakters zijn groot, kapitaal, breed. Het oppervlak van de letters is vaag, alsof ze verouderd of versleten zijn. De tekst is verdeeld in twee regels, waarbij de onderste over de bovenste loopt en de uiteinden van de tekens verbergt. Rondom en aan de binnenkant zijn horizontale en gestippelde strepen van dezelfde kleur als de letters. De achtergrond is een zwarte rechthoek.

1997 — 1999

Motley Crue Logo 1997-1999

Het embleem toont de oude inscriptie, maar in gewijzigde vorm. De ontwerpers verwijderden de geometrische vorm en spanden de tekst in één rij. De letters zijn nu lineair, maar verschillen in grootte en positie in woorden — sommige zijn hoger, andere lager. De rand van de karakters is ongelijk, alsof ze gescheurd zijn. «C» heeft een verdikking, die lijkt op een halve maan.

2000 — 2008

Motley Crue Logo 2000-2008

Op de hoes van het volgende album van de band, Motley Crue, staan ​​letters in Japanse stijl. Elke letter ziet eruit als een hiëroglief met een scherpe punt aan de onderkant.

2008 — 2011

Motley Crue Logo 2008-2011

Nu is de omslag van de collectie versierd met karakters uit het Oud-Engelse alfabet. Er zijn verdikkingen, spikes, krullen en andere krullende elementen op de symbolen. Sommige letters (vooral «t», «l», «u») zien eruit als pijlen naar beneden, en de hoofdletter «C» heeft de vorm van een bijlblad. Witte woorden worden op een contrasterende achtergrond geplaatst — zwart met rode fragmenten van gezichten en ornamenten.

2012 — heden

Motley Crue Logo 2012-vandaag

De huidige versie van het logo bestaat uit een strikt geometrische inscriptie, waarachter de leden van Motley Crue staan. Voor de omslag zijn echte foto’s gecombineerd met handgetekende elementen gebruikt. De naam van de groep bevindt zich diagonaal en naar boven gericht. De diakritische tekens boven de «U» en «O» zien eruit als orders op de kostuums van de muzikanten. De achtergrond is een brede grijze rechthoek met een verloop en kleine donkere stippen.

Logo lettertype en kleuren

Motley Crue Logo

De gestileerde naam van de beroemde Amerikaanse rock-glamband sierde niet alleen hun albums. Ze gebruikten het in concerten en op tournees die plaatsvonden tijdens de gemarkeerde periode. Uiteraard weerspiegelde het ontwerp noodzakelijkerwijs de inhoud van de composities en weerspiegelde hun verborgen betekenis. Maar naast de genoemde, is er nog een andere versie van het logo — in de vorm van een omgekeerd pentagram. Voorheen werd dit teken geïnterpreteerd als een symbool van Christus, maar toen kreeg het een aura van satanisme. De vijfpuntige ster is rood omcirkeld en bedekt met zwarte letters. Alle letters erin zijn lang en dun.

Elk album is een unieke wereld met zijn eigen stijl, dus de lettertypen zijn anders. Volgens de muzikanten zelf werd in 1985 het lettertype Midnight Moon gebruikt in het gotische ontwerp, in 1987 cursief met de nadruk op graffiti. In 1989 kozen ze een kalligrafisch lettertype met cursief, in 1994 een stencillettertype met slordige lijnen en in 1997 een tijdschriftlettertype. Het lettertype op de omslag van de compilatie uit 2000 was hiëroglifisch om de Aziatische sfeer te benadrukken. In 2008 werd de inscriptie in het logo gemaakt in complexe Oud-Engelse letters, en in 2012 — gedrukt, met een chroomeffect.

Logo Motley Crue

Het palet aan muzikale logo’s van Motley Crue is behoorlijk in lijn met hardrock en heavy metal. Het bestaat uit fatale kleuren en is een klassieke combinatie van zwart en rood. In sommige gevallen worden ze verdund met wit. Meer gevarieerd in kleur is het laatste embleem, waar, naast het traditionele assortiment, ook discrete stalen tinten zijn gemengd met koud blauw en grijs.