M&M’s Logo

MMs Logo

M&M is een bekend merk van chocolaatjes vervaardigd door Mars. Het label staat bekend om zijn leuke reclamecampagnes en kleurrijke snoepjes, die in twee versies worden gepresenteerd: met en zonder pinda’s.

Betekenis en geschiedenis

M&M’s Logo Geschiedenis

Wat is M&M’s?

M & M’s is een merk van veelkleurige ronde, harde snoepjes met een witte letter «m» erop geschreven. Het is van het Amerikaanse bedrijf Mars en de naam staat voor Mars & Murrie’s. De eerste pillen van dit merk verschenen in 1941. Ze werden gekocht door het Amerikaanse leger zodat soldaten chocolade bij zich konden dragen die niet smelt in warme klimaten.

De verpakking is in 1941 geïntroduceerd. Het M&M-logo heeft altijd bestaan ​​uit een woordmerk zonder extra tekens. Het enige verschil is altijd het gebruikte lettertype en het kleurenpalet geweest.

1941 — 1954

MMs Logo 1941-1954

Het eerste M&M-logo werd gekenmerkt door kleine letters, een traditioneel schreeflettertype dat iets smaller was en in de hoogte verlengd. De letter «S» was kleiner dan de letter «M.» Het kleurenpalet van het originele M&M-logo was monochroom.

1954 — 1971

MMs Logo 1954-1971

Het opschrift is gewijzigd. Nu gebruikte het logo een met de hand getekend lettertype met een ongelijke stijl, dat geel was en zich op een zwarte achtergrond bevond. Het was het helderste M&M-logo in de geschiedenis van het merk.

1971 — 1988

MMs Logo 1971-1988

In 1971 veranderde het kleurenschema van geel in bruin en kregen de letters een iets ander lettertype. Deze versie van het visuele merkidentiteitsontwerp is al 17 jaar bij het bedrijf.

1988 — 2001

MMs Logo 1988-2001

Donkerbruin en chocolade zijn nu de primaire kleur van het M&M-logo. De inscriptie is gemaakt met schonere en gedurfde lijnen. Dit is een eenvoudig maar krachtig logo dat de komende 13 jaar bij het merk zal blijven.

2001 — 2004

MMs Logo 2001-2004

Het herontwerp van 2001 voegt een nieuwe, helderdere bruine tint toe aan het M&M-woordmerk. Nu heeft het ook een witbruine omtrek die het logo volume geeft.

2004 — 2018

MMs Logo 2004-2018

In 2004 stond het M&M-logo diagonaal op de verpakking en bruin met een zwarte schaduw, wat voor dynamiek en een moderne uitstraling zorgde. De letters zijn geplaatst op een witte achtergrond die de omtrek van het embleem volgt.

2019 — heden

MMs Logo 2019-vandaag

Het herontwerp van 2019 geeft de platte tweedimensionale vorm van het M&M-logo terug, waardoor donkerbruin opnieuw de primaire kleur wordt in het palet van het merk. De letters staan nog steeds diagonaal, maar zien er nu strakker en strakker uit. Maar in dit geval is eenvoud de sleutel tot schoonheid. Het ampersand-teken lijkt visueel boven de letters te staan en heeft een witte omtrek.

MMs Logo

Waar staat het M&M-logo voor?

De twee m-letters in het M&M-logo staan voor Forrest Mars Sr. en William Murrie. De eerste stal het idee van harde chocolaatjes van de Britse banketbakkerij Smarties, en de tweede ontving 20% van het nieuwe merk als zoon van de president van Hershey's.

Wat is het lettertype van het M&M's logo?

Beide m's in m & m's zien eruit alsof ze afkomstig zijn uit het lettertype Aachen SB-Medium, terwijl de s lijkt op een vergelijkbare brief van ITC Lubalin Graph Demi. In dit geval lijken m en s op elkaar met vette lijnen en rechthoekige schreven.

Wat betekent het M&M's-logo?

Het logo vertegenwoordigt de naam M&M's, die is afgeleid van de namen van Forrest Mars Sr. en William Murrie, de ondernemers die pionierden met het beroemde merk.