Martin Garrix Logo

Martin Garrix Logo

Martin Garrix is ​​de artiestennaam van de bekende Nederlandse DJ en producer Martijn Gerard Garritsen. Hij is in 1996 in Nederland geboren. Hij betrad de muziekarena in 2012 en werd in 2014 megapopulair en herkenbaar over de hele wereld. Hij werkt in verschillende genres: future bass en house (electro, nederlands en progressief).

Betekenis en geschiedenis

Martin Garrix Logo Geschiedenis

Als de meest succesvolle jonge DJ heeft Martin Garrix een krachtig visueel label bedacht. Het is een stijlvol, gedenkwaardig en modern bord, dat is gemaakt in zwart-wit. Het is tegelijkertijd eenvoudig en elegant. Het heeft een strikt ontwerp dat niet onderhevig is aan tijd of trends. Het wordt in verschillende versies gepresenteerd.

2012 — 2014

Martin Garrix Logo 2012-2014

Het debuutembleem bevat een witte letters op een zwarte achtergrond. Het lettertype is aangepast, met de hand geschreven. Vorm — een plaat met de voor- en achternaam, boven elkaar geplaatst. De letters zijn gestileerd als slordige streken met een onevenredige rangschikking. Symbolen — langwerpig (poten voor «M», «N», «A», «X» en een horizontale streep voor «T»). Dit geeft het logo een verborgen dynamiek en innerlijke energie. Bovendien zijn «M» en «G» veel groter dan andere letters.

2014 — heden

Martin Garrix Logo 2014-vandaag

In 2017 kreeg de merkidentiteit van de DJ een nieuw geluid. Ze sloot zich meer aan bij mode- en jeugdtrends. Tegelijkertijd bleef de zwart-witschaal behouden, maar werd de grafische stijl compleet anders gemaakt. Op de donkere plaat staan ​​nu twee symbolen van identieke grootte: een plus (+) en een kruis (x). Afzonderlijk onderaan is de inscriptie «Martin Garrix», die iets langer is dan de bovenkant. Lettertype — Alright Sans Black, straight, bold, sans serif.

Logo lettertype en kleuren

Logo Martin Garrix

De moderne versie is gebouwd op een interessante gelijkenis tussen «t», «x» en «+», «x». De ontwerpers hebben de corresponderende letters in de woorden in een zwarte rechthoek vervangen door de tekens «plus» en «kruis». Hierdoor geeft het logo perfect de geest van het clubleven en de stijl van elektronische muziek weer. Nu wordt het logo veel gebruikt in mobiele applicaties, websites, modeartikelen en andere attributen.

Er is een andere versie van het logo. Het bestaat uit de artiestennaam en achternaam van de dj, met de inscriptie «Martin Garrix» in een kolom en gescheiden door een middellange witte lijn. De letters «t» en «x» zijn ook vervangen door plus (+) en kruis (x). Het kleurenpalet is monochroom — de lichte inscriptie staat op een donkere achtergrond. Soms heeft de rechthoek een witte rand rond de hele omtrek.