Mars Logo

Mars Logo

Mars is een bekend merk van chocoladerepen, opgericht in 1932. Tegenwoordig is het bedrijf een van de grootste fabrikanten ter wereld in zijn segment en bezit het verschillende merken repen die over de hele wereld worden gewaardeerd en erkend.

Betekenis en geschiedenis

Mars Logo Geschiedenis

Wat is Mars?

Deze naam wordt zowel gebruikt voor het Amerikaanse bedrijf Mars Incorporated, dat sinds 1911 voedingsproducten produceert, als voor zijn merk chocoladerepen, dat in 1932 verscheen.

Mars is een iconisch merk dat in elk land ter wereld populair is. Dit is een legende. En als legende heeft het label een zeer sterke en herkenbare visuele identiteit, die voor het eerst werd gecreëerd na de oprichting van het bedrijf en die vandaag slechts in geringe mate is veranderd.

Het Mars-logo bestaat uit een woordteken. Dat wil zeggen dat vetgedrukte rode letters in de gele omtreklijn op een zwarte achtergrond worden geplaatst. De merkstijl ontstond in het midden van de 20e eeuw.

Later, in de jaren tachtig, werd op een zwarte achtergrond een woordmerk geplaatst dat de omtrek van de letters herhaalde. Ze hebben ook het lettertype vervangen door een sterker en moderner lettertype.

Het logo dat we vandaag kennen, is ontworpen in het begin van de jaren 2000 en bestaat uit een verbaal teken, een modern lettertype dat er handgetekend uitziet en lijkt op het Comic Sans-lettertype met zijn speelse energielijnen. De letters zijn rood met een vleugje geel goud, met een driedimensionale en dynamische uitstraling.

Het naamplaatje van Mars bevindt zich op een horizontaal geplaatst zwart ovaal, dat enigszins is uitgerekt, waardoor een gevoel van het kosmische vlak ontstaat en de betekenis van de planeet aan de merknaam wordt toegevoegd.

Het is een sterke en eenvoudige visuele identiteit gebouwd op zelfverzekerde lijnen en levendige kleurencombinaties. Het logo toont het merk als tijdloos en krachtig, een merk dat er altijd is geweest en nog vele jaren zal blijven — direct herkenbare klassieker.

1932 — 1988

Mars Logo 1932-1988

1988 — 2002

Mars Logo 1988-2002

2002 — heden

Mars Logo 2002 - present

Wat is het Mars-logo?

Het embleem van het merk chocoladerepen bestaat uit een rood opschrift Mars op een zwarte ovale achtergrond. Het woord is diagonaal en in handgeschreven schrift gerangschikt. De letters hebben een lichte omtreklijn met een schaduw.

Wat is het lettertype van het Mars-logo?

Het logo van Mars-chocoladerepen is gemaakt met behulp van een aangepast script, gestileerd in handgeschreven stijl. Alle letters zijn uit elkaar geplaatst en naar rechts gekanteld om een bewegingseffect te creëren. Tegelijkertijd zijn de lijnen glad en afgerond.

Wat betekent het Mars-logo?

Het zwarte ovaal tegen de achtergrond van het woordmerk wordt geassocieerd met de ruimte en de planeet, waarnaar het snoepmerk is vernoemd. Tegelijkertijd ziet het opschrift Mars er uitdagend uit, omdat de combinatie van twee kleuren - rood en goud - de aandacht zou moeten trekken. En als je de letters naar rechts kantelt, krijg je de indruk van dynamiek.