Lil Peep Logo

Lil Peep Logo

Het korte leven van rapper Lil Peep was gevuld met roem en heldere gebeurtenissen. Het eindigde in 2017, slechts een paar dagen na zijn verjaardag, toen hij 21 werd. De populaire artiestennaam was Gustav Elijah Åhr, de zoon van alumni van de universiteit van Harvard, die stopte met school om zijn studie af te ronden via online cursussen en tijd aan muziek te besteden.

Betekenis en geschiedenis

Lexus Logo Geschiedenis

Lil Peep nam zijn eerste tracks thuis op en publiceerde ze op streamingdiensten. Je kunt zeggen dat hij op internet is opgegroeid, omdat hij zich in het echte leven een buitenstaander voelde. Ondanks de problemen op school en een koele relatie met zijn vader, was Gustav vrolijk en vriendelijk in het openbaar. Hij probeerde altijd zijn hulp aan te bieden, en mensen maakten daar misbruik van. De rapper liet zijn vrienden bij hem inwonen, ook al moest hij daardoor de nacht op straat doorbrengen. En als reactie daarop hebben ze hem aan de drugs gezet, omdat ze op deze manier dichter bij een populaire artiest wilden komen. Het is nog steeds niet bekend of de laatste overdosis een ongeluk was of dat Lil Peep werd gedood door hem een ​​dodelijke dosis te geven en zijn erbarmelijke toestand vijf uur lang te negeren.

Het idool van schoolkinderen onthulde zijn innerlijke wereld alleen in de liedjes die hij schreef. Bijna alle teksten waren gevuld met het thema depressie en drugs, en de stijl leek op een mengeling van hiphop, rock, rap en emomuziek. Lil Peep piekte in populariteit in 2016 toen hij de Hellboy-mixtape uitbracht. Toen begonnen zelfs de journalisten van The New York Times over hem te praten en wijdden een apart artikel aan de persoonlijkheid en het werk van Gustav Elijah Åhr.

Het logo van de rapartiest lijkt op de tatoeages die zijn lichaam sierden. Peep had een opvallende verschijning van school: hij bracht tekeningen aan op zijn gezicht en verfde zijn haar roze om zich af te zonderen van een onvriendelijke samenleving. Vervolgens bedacht de songwriter zijn eigen kledingstijl en begon hij vrijheid, eerlijkheid en openheid te promoten.

Het moderne Lil Peep-logo verscheen niet meteen, omdat Gustav aan het begin van zijn carrière bezig was met muziek onder het pseudoniem Trap Goose. Hij nam in 2015 een nieuwe artiestennaam aan met de release van zijn debuutmixtape, Part One. Er zit een greintje nostalgie in, want mijn moeder noemde hem als kind Peep. De afbeelding van de kunstenaar bevat een handgeschreven bijnaam. De hoofdletters zijn moeilijk te bepalen: «i» en «e» zien eruit als kleine letters, en twee «L» en beide «P» zien eruit als hoofdletters. In dit geval zijn alle tekens in woorden, behalve «i» en de tweede «L», met elkaar verbonden.

Logo lettertype en kleuren

Lil Peep Logo

De meest bekende cover van Lil Peep behoort tot de vierde Crybaby mixtape. Het bevat een zwart-wit afbeelding van een vogel gewikkeld in een lint met het opschrift «Cry Baby». De vogel vliegt, klapperen met zijn vleugels, en tranen druipen uit zijn blauwe oog. De titel van het muziekalbum is geschreven in een elegant lettertype met toevoeging van decoratieve patronen. De rapper had een soortgelijke tatoeage boven zijn rechterwenkbrauw. Hij deed het omdat hij als kind vaak klaagde en zichzelf als een huilebalk beschouwde.

Logo Lil Peep

Auteurslettertypen worden gebruikt voor inscripties op zowel het hoofdlogo als het albumembleem. Het is mogelijk dat ze door Lil Peep zelf zijn uitgevonden, omdat hij een creatief persoon was. De bijnaam van de muzikant is «bekrast» met ongelijke en onzorgvuldige letters, waarin veel korte lijnen zijn. Tegen de achtergrond ziet de naam van de Crybaby-mixtape er erg contrasterend uit, omdat het in een mooi sierlijk handschrift is geschreven. Het kleurenschema is minimalistisch: zwart op wit.