Led Zeppelin Logo

Led Zeppelin Logo

Led Zeppelin is een legendarische band die in 1968 in het VK werd opgericht. Het is de meest invloedrijke en innovatieve in de geschiedenis van hardrock en legt de basis voor het concept van «albumrock». Het bestond uit vier muzikanten die verschillende stijlen combineerden: folkrock, heavy metal, bluesrock en hardrock. Ze worden nog steeds omringd door aandacht, roem, erkenning en onderscheidingen, waarvan er een vrij recentelijk werd ontvangen — in mei 2006.

Betekenis en geschiedenis

Led Zeppelin Logo Geschiedenis

Het klassieke embleem van de muzikale groep verscheen vijf jaar na de oprichting — in 1973. De vertraging komt voort uit de hernoeming van de band van New Yardbirds naar Led Zeppelin. Toen begon een zwart-wit label in de vorm van een gestileerde letters op veel albums te flikkeren en kreeg het al snel bekendheid. De bandleden en hun logo staan ​​nu in de Rock and Roll Hall of Fame.

Logo lettertype en kleuren

Led Zeppelin Logo

De belangrijkste variant van visuele identificatie van Britse rockers is de artistiek ontworpen naam van de band. Dunne zwarte letters met een onregelmatige vorm op een witte achtergrond. In stijl komen ze dicht bij de mystieke tekens, die op stenen en runen zijn geschreven. Symbolen van verschillende groottes worden compact met elkaar gecombineerd, en zodat de woorden «Led» en «Zeppelin» niet samenvloeien, plaatsen ze een en-streepje ertussen.

Er zijn ook individuele logo’s voor elk lid van de groep. Dit zijn kleine bordjes in de vorm van een combinatie van verschillende geometrische vormen en andere elementen in een vrije interpretatie. John Paul Jones en John Bonham namen ze over uit Book of Signs van Rudolf Koch. Robert Plant ontwierp zijn embleem zelf, waarbij hij zich liet inspireren door de vermeende Mu-beschaving. En Page gaf nooit een verklaring voor het persoonlijke merkteken, hoewel hij het zelf heeft gemaakt. Alle vier de opties sierden de hoes van het vierde studioalbum.

Logo Led Zeppelin

Led Zeppelin heeft tijdens zijn lange bestaan ​​veel elementen van visuele identiteit gehad. Een van hen is Icarus. Hij verscheen in 1974 op het platenlabel Swan Song. Het ontwerp was gebaseerd op kunstwerken van William Rimmer. Dit symbool wordt als het meest iconische beschouwd.

Het logo van de Britse muzikanten is vanaf het begin aangepast. Alle letters hebben verschillende vormen en maten. Het enige dat hen verenigt, is stijl. Ze worden gehouden in een strikt geometrisch ontwerp, aangevuld met lichte schreven en langwerpige lijnen. «E», «Z», «P» zijn bijvoorbeeld langwerpig en de rechterkant van de letter «N» is naar beneden afgeschuind en gaat verder dan de gemeenschappelijke rand. Bovendien probeerden de muzikanten ervoor te zorgen dat er geen twee identieke symbolen in hun embleem voorkomen.

Maar met kleur is alles veel eenvoudiger: voor het logo koos de rockband voor de klassieke contrastcombinatie van zwart en wit. Terwijl haar albumhoezen rijk zijn aan palet.