Korn Logo

Korn LogoKorn is een Amerikaanse band die muziek uitvoert in de genres alternatieve metal en nu metal. Het werd opgericht door leden van de ontbonden band L.A.P.D., die in 1993 samenwerkten met een zanger van Sexart. Hun werk met een mix van doedelzakken en raprock was volledig in tegenspraak met het modieuze akoestisch-harmonische systeem van de jaren negentig. Desondanks werden ze beroemd, brachten ze meer dan 15 albums uit en ontvingen ze vele prestigieuze prijzen.

Betekenis en geschiedenis

Korn Logo Geschiedenis

Het originele logo van de muzikanten toont het woord «Korn», of beter gezegd, de gestileerde versie van «KoЯn». Dit was niet altijd het geval: aanvankelijk heette de groep Creep, totdat een van de fans voorstelde om het Corn te noemen. Ritmegitarist James Shaffer steunde het idee, maar besloot de «C» te vervangen door «K» en de «R» in de tegenovergestelde richting te draaien.

Een soortgelijke spelling van de letter «R» is te vinden op de Toys «I» Us, een bedrijf dat kinderproducten verkoopt. En dat is niet zo gek, want sommige leden van het team hebben er ooit in gewerkt.

Het ontwerp van de inscriptie is bedacht door zanger Jonathan Davis, die niet meer dan een minuut aan de eerste schets besteedde. Zoals Davis zelf op zijn Facebook-pagina toegaf, tekende hij met zijn linkerhand en gebruikte hij alleen een potlood. Hij kreeg een oneven woord «KoЯn» met trillende lijnen.

Het eenvoudige maar stijlvolle logo is iconisch geworden sinds het werd opgefleurd. In de basisversie van het embleem zijn de letters vetgedrukt in diepzwart. Maar er is ook een rode versie — met een karmozijnrode scharlakenrode tint.

Logo lettertype en kleuren

Logo Korn

Het ontwerp van de inscriptie «KoЯn» is individueel — Davis gebruikte een lettertype dat op dat moment niet bestond. Later kwamen de specialisten van het Astigmatic One Eye-typografie-instituut met het lettertype Kornucopia met vergelijkbare symbolen.