Kohl’s Logo

Kohl's Logo

Kohl’s is een keten van warenhuizen uit de Verenigde Staten, die wordt beheerd door het bedrijf met dezelfde naam. Het begon vanuit een bescheiden winkeltje met boodschappen. De eerste locatie van de winkel is de stad Milwaukee (Wisconsin). Nu is het hoofdkantoor gevestigd in Menomonee Falls in dezelfde staat, en het netwerk heeft ongeveer 1160 commerciële verkooppunten. De oprichter van dit grootste Amerikaanse bedrijf is Maxwell Kohl, een migrant met Poolse roots. Hij bouwde zijn eerste supermarkt in 1946.

Betekenis en geschiedenis

Kohls Logo Geschiedenis

Ondanks het feit dat 1946 wordt beschouwd als het officiële jaar van het verschijnen van de voedselwarenhuisketen, gaat hun oorsprong veel dieper — in 1927. Het was toen dat de Pool een winkel oprichtte waar hij verschillende voedingsproducten en standaard huishoudelijke artikelen verkocht. Maar hij stopte daar niet en werd steeds succesvoller. Na het verschijnen van de supermarkt in 1946 richtte de ondernemer zich op consolidatie en werd in 1962 eigenaar van een uitgebreid netwerk.

In 1972 nam British American Tobacco het meerderheidsbelang over, maar de familie Kohl had nog steeds de leiding. Eind jaren 70 van de vorige eeuw werd het handelsbedrijf overgenomen door BATUS Corporation. In 1992 nam een ​​groep investeerders de openbare keten van Kohl over. Al die tijd heeft het bedrijf zich actief ontwikkeld, nieuwe winkels geopend en het assortiment uitgebreid. In 1986 had ze 40 warenhuizen en in twee jaar tijd kwamen daar nog eens 27 winkels bij. Tijdens de jaren 2000 omvatte het netwerk 49 staten.

Daarnaast introduceerde het merk vooruitstrevende technologieën. Zo lanceerde ze haar eigen kaartsysteem, QR-codebetalingen en Apple Pay. Het assortiment breidde zich ook uit: het omvatte niet alleen voedingsproducten, maar ook voedingsproducten, maar ook sieraden, kleding, enzovoort. Kohl’s besteedt veel aandacht aan visuele identiteit. Om zijn positie in de markt te versterken, huurde het merk reclamebureau DeVito/Verdi uit New York in, dat zijn imago tot in de puntjes uitwerkte. Gedurende het hele bestaan ​​van warenhuizen hebben ze vier verschillende soorten emblemen gekregen, die ook als uithangborden dienden.

1946 — 1962

Kohl's Food Stores Logo 1946-1962

Ondanks het feit dat het bedrijf Kohl’s Food Stores heette, stond er maar één woord op het logo — «kohl’s». Tegelijkertijd bleef de connectie van het embleem met de familie van oprichters in de toekomst behouden, ondanks de verandering in status en de eigenaar van warenhuizen. De inscriptie was vetgedrukt, kleine letters. Het enige dunne element was de slag «k» rechtsboven. Tussen de «l» en «s» stond een grote niet-standaard apostrof. Het zag eruit als een verticaal trapezium, lichtjes diagonaal gedraaid. De laatste letter stond op een afstand van de rest, dus de afstand tussen de letter en andere tekens was groter.

1962 — 1979

Kohl's Department Stores Logo 1962-1979

Na de wisseling van eigenaren onderging het merk een eerste herontwerp, waarna de symboliek de stijl radicaal veranderde. De eerste letter in de inscriptie werd veranderd in hoofdletters, terwijl de rest, volgens de Engelse spelling, in kleine letters bleef. Alle tekens kregen schreven en «K» en «s» — ook krullen. De inscriptie was schuin, bijna geheel coherent, omdat de letters met elkaar verbonden waren. De ruimte bleef alleen bewaard tussen «o» en «h».

Het laatste teken in het woord «Kohl’s» ging van de bodem en nam twee regels in beslag. Onder de hoofdnaam van het merk verscheen het tweede deel — «Department Stores». De zin stond onderaan en was in dunne kleine lettertjes geschreven. De apostrof werd klassiek en duidelijk. Alle tekst was wit. De achtergrond was een zwarte rechthoek.

1979 — 1983

Kohl's Department Stores Logo 1979-1983

De volgende identiteitsupdate bracht een ingewikkeld logo met zich mee. In plaats van gedrukte karakters verschenen er handgeschreven karakters in, maar zonder cursief, aangezien de streek strikt verticaal was. Het woord «Kohl’s» kreeg het uiterlijk van een persoonlijke handtekening om de indruk te wekken dat de winkelketen werd gepersonifieerd door en eigendom was van één persoon, in plaats van een groep zakenlieden. Dus de kopers hadden meer vertrouwen in de winkels en het bedrijf ging naar een hoger ontwikkelingsstadium.

De letters in het logo waren dun, groot, schreefloos. De nadruk lag vooral op de lusachtige schrijfstijl: alle karakters hadden lussen, met uitzondering van «s». «K» was de hoofdstad en de grootste — het ging verder dan de onderkant van de lijn. Aan de onderkant was het tweede deel van de merknaam, gedrukt in type. De ontwikkelaars hebben de donkere achtergrond verwijderd, dus hebben ze de tekst opnieuw in zwart geverfd, zodat deze goed contrasteert met de witte ruimte.

1983 — 1987

Kohl's Logo 1983-1987

De veranderingen in 1985 waren ingrijpend. Als gevolg hiervan keurde het management van de winkelketen een radicaal ander embleem goed. De uitdrukking «Department Stores» verdween eruit, omdat het handelsmerk algemeen herkenbaar werd. Hierdoor konden de eigenaren de inscriptie inkorten en het logo universeel maken — om niet alleen het merk, maar ook het bedrijf aan te duiden. Nu werd het embleem weergegeven door brede gedrukte letters, zonder effen vulling, met een gedurfde omtrek.

1987 — heden

Kohl's Logo 1987

Het nieuwe Kohl’s-logo, namelijk de letters, kreeg een effen vulling in de zakelijke kersenkleur in plaats van de omtreklijn. Nu wordt het overal gebruikt — in marketing, en op borden, en op etiketten, en in zakelijke papieren. Het woord «Kohl’s» wordt getypt in brede lettertekens met dezelfde letterafstand tussen alle tekens. De apostrof ziet er niet uit als een komma, maar als een zware punt met onderaan een miniatuurstreepje.

Logo lettertype en kleuren

Kohls Logo

De identiteit van het handelsnetwerk is geëvolueerd van een eenvoudige vorm naar … eenvoudig. Ze had de meest complexe look tussen haar debuut en het huidige logo. Dit komt door de samengestelde naam, die meerdere woorden bevatte.

Logo Kohls

Als in de vroege versies van het embleem een ​​dun lettertype werd gebruikt, dan is de huidige versie gemaakt in een zeer vet en gedrongen lettertype van de Helvetica-familie. Momenteel bestaat het logopalet van Kohl uit een combinatie van wit en bordeauxrood #800033. In 1985 werd het voor het eerst toegepast en tot die tijd had zwart-wit zwart-wit de overhand.