Kmart Logo

Kmart Logo

Kmart is een Amerikaans discountwarenhuis dat op het punt staat te sluiten. In de afgelopen 20 jaar tweemaal failliet verklaard en het aantal verkooppunten teruggebracht van 2.486 naar 33. Eigendom van Transformco sinds 2019, geopend door ESL Investments om de resterende activa van Sears Holdings, de laatste houdstermaatschappij van Kmart, te beheren.

Betekenis en geschiedenis

Kmart Logo Geschiedenis

Wat is Kmart?

Amerikaanse keten van grote winkelketens, geopend door S.S. Kresge Company in 1962 en wereldwijd actief. Tegenwoordig is het merk eigendom van Transformco en wordt het vertegenwoordigd door 33 winkels in de Verenigde Staten.

Begonnen in 1897 als een 5 cent-winkel en vanaf 1962 als Kmart, ontwikkelden discountwinkels zich gaandeweg tot een heel netwerk. In 1912 had de oprichter van het bedrijf, Sebastian Spering Kresge, 85 winkels met een omzet van 10 miljoen dollar, in 1924 al 257. Later zetten zijn opvolgers actieve expansie voort, die in de jaren 90 een hoogtepunt bereikte met het aantal verkooppunten — 2486, gevestigd op over de hele wereld. Supermarkten waren echter niet in staat om een ​​goede strategie op te bouwen en de prijzen laag te houden, wat leidde tot een uitstroom van klanten naar Walmart en in 2002 werd het faillissement uitgesproken. Het nieuwe management dat Kmart en Sears samenbracht, was niet geïnteresseerd in de welvaart van het merk en leidde in 2018 tot een tweede faillissement.

Het logo heeft een lange geschiedenis in verband met de verandering van merkeigenaren. Er zijn 6 hoofdtransformaties van het embleem, maar de bedrijfsletter K is altijd onderdeel van de compositie gebleven.

1962 — 1964

Kmart Logo 1962-1964

Sinds 1962 heeft S.S. De Kresge Company begon te openen als grote warenhuizen genaamd Kmart. Het idee voor het embleem en de rode en turquoise kleuren werden overgenomen in het nieuwe logo van het oude dat door S.S. Kresge voor hun eerdere winkels (twee rode S’en op elkaar en een hoofdletter K in turkoois die de voor- en achternaam van de ondernemer voorstelt).

Voor supermarkten werd alleen K gebruikt, met het woord «markt» eraan, als afkorting voor Kresge mart.

Een rode driedimensionale K met een witte streep en een schaduw was de basis van het logo. Ze was gemakkelijk te onthouden. Rode kleur trok de aandacht. Het was de personificatie van iets groots en veelbelovends (het gebied van nieuwe winkels bereikte 7,5 duizend vierkante meter, wat aanzienlijk meer was dan wat Kresge eerder had aangeboden). Het gebruik van cursief met een voorwaartse inslag toonde de beweging en ontwikkeling van het merk.

Het woord mart begon vanuit het midden van het onderbeen van de K. Het werd in een wit omlijst bord geplaatst en geschreven in een recht turkoois schrift. De inscriptie duidde op een nieuwe indeling van winkels met een breed scala aan goederen.

1964 — 1967

Kmart Logo 1964-1967

Tegen ’64 introduceert Keymart nieuwe strategieën voor klantenwerving. Bijvoorbeeld speciale kortingen in de blauwe kleur Blue Light Special met een knipperlamp in de sale branche. Innovatie is een kenmerk van de winkel geworden en heeft deze beroemd gemaakt. Vanwege de uitbreiding en toename in populariteit werd het logo enigszins herzien, waardoor de eerste letter K breder en langer werd, en het woord mart werd verhoogd naar de kruising van de benen van de K, wat de compositie in evenwicht bracht.

1967 — 1969

Kmart Logo 1967-1969

Het nieuwe logo, geïntroduceerd in 1967, verlegde de nadruk van de letter K naar het woord «markt», waardoor het groot werd en het zwarte kader eromheen vet. In de jaren 60 werd in Amerika een actieve strijd tegen armoede gevoerd, werden de lonen verhoogd, uitkeringen uitgedeeld en kocht men bij voorkeur goederen in bulk in grote winkels. De grote woordmarkt trok de aandacht en liet shoppers weten dat ze hier een breed scala aan afgeprijsde artikelen zouden vinden. Bovendien stierf in het 66e jaar de oprichter van het merk, Kresge, waardoor de letter K in het embleem zijn relevantie heeft verloren.

1969 — 1990

Kmart Logo 1969-1990

Het bedrijf onderging een transformatie en veranderde in de loop van de tijd zijn naam in KMart Corporation, het tijdperk van Kresge achter zich latend en een nieuwe «adem» geven aan de letter K, die nu de naam van het bedrijf verpersoonlijkt. Als symbool van nieuwe energie heeft het een intensere rode kleur gekregen. De zware cursivering maakte het kleiner en maakte het mogelijk om het te combineren met het voorvoegsel mart in een enkele array, wat aantoont dat de «K» -markten het merk «Kmart» zijn geworden.

1990 — 2004

Kmart Logo 1990-2004

In de jaren 80 was Kmart in verval, dus werd besloten om het netwerk te updaten en te verbeteren. In 1987 werden Kresge’s winkels, die eerder open waren dan warenhuizen, evenals hun zuster Jupiter-discountwinkels, verkocht. En voor Kmart veranderden ze het logo, voerden ze de reconstructie van winkels uit en actualiseerden ze het assortiment.

Het logo van deze tijd weerspiegelde alle innovaties volledig. Het bestond uit een felrode letter K, waarbinnen mart in witte hoofdletters was geschreven. De verkoop van oude postzegels kwam tot uiting in de reductie van het logo tot K. Dankzij de rode kleur kreeg het embleem echter dynamiek en druk, wat het verlangen van het bedrijf naar voorwaarts, leiderschap en marktdominantie aantoonde.

De combinatie van wit en rood toonde nieuwigheid, een nieuwe start, een ander concept en een andere benadering van management. Handschriftmarkt symboliseerde de noodzakelijke aankopen voor het huis, gekoppeld aan een lijst met noodzakelijke dingen, die allemaal in winkels kunnen worden gekocht.

De rebranding heeft zijn vruchten afgeworpen — de jaren 90 waren het meest succesvol voor het netwerk.

2002 — 2016

Kmart Logo 2002-2016

De welvaart duurde niet lang. Het bedrijf vroeg faillissement aan en sloot 300 warenhuizen. Het logo van deze periode is ontworpen voor vijf opgeknapte winkels, die de toekomst van het merk na de reorganisatie vertegenwoordigen.

De hoofdsteunlijn van de letter K werd grijs, wat het faillissement symboliseerde. De pootjes van de letter hadden echter een lichtgroene kleur, zoals jonge groene groei op een oude stam. Ze wees op het behoud van een deel van de winkels. De groene kleur van het rechter, naar voren gerichte deel van het logo toonde de verwachte revival. Hij liet de grijze, woestijnachtige kleur achter zich.

De witte rand van de groene helft duwde dit deel van de brief niet alleen naar voren, maar ook naar voren en scheidde het van het verleden. Leiderschap tonen is gericht op het heropenen van de handel en het onderhouden van het netwerk. Witte kleur was een symbool van een nieuw begin, een begin vanaf nul.

Dit concept maakte het logo ondanks de moeilijke tijden optimistisch.

Het woord «markt» verplaatste zich naar een groen veld in het bovenbeen van de letter K. Het toonde de update van het assortiment en de prijzen.

Het logo werd niet verspreid naar andere verkooppunten en hield op te bestaan ​​na de sluiting van de laatste van de 5 winkels in Moreton.

2004 — heden

Kmart Logo 2004

In 2003 werd de faillissementszaak gesloten. Het oude bedrijf werd omgevormd tot Kmart Holdings Corporation. Het nam Sears in 2004 over om in 2005 Sears Holdings te worden. Tijdens de fusie werd Super Kmarts omgedoopt tot simpelweg Kmarts en werd een nieuw logo ontwikkeld voor alle winkels.

Het embleem heeft twee niveaus gekregen. Op de bovenkant stond een grote rode letter K. Ze liet zien dat nu alle winkels van dit merk onder één naam zijn verenigd. De terugkeer van de rode tint is een symbool van energie, transformatie en een actief ontwikkelingstempo. Hieronder, langs de lengte van de bovenste letter, in kleinere letters, is het woord Kmart de volledige naam van het merk dat klanten gewend zijn.

In 2018 ging ook de holding failliet en werden al haar eigendommen, inclusief Kmart-winkels, in 2019 opgekocht door de besloten vennootschap Transformco. Het ging door met het geleidelijk sluiten van winkels, waardoor 33 Kmart-winkels open bleven in 2021.

Logo lettertype en kleuren

Kmart Logo

De hoofdkleuren van het embleem zijn rood en turkoois.

  • Rood — energie, beweging, schaalsymbool.
  • Turkoois — veel geluk en het overwinnen van moeilijkheden. Discountwinkels hielpen mensen in moeilijke situaties om goedkope dingen te kopen. En een bezoek aan een discountwinkel kan geluk opleveren in de vorm van een lage prijs in blauw.

Logo Kmart

Het lettertype in het nieuwste embleem komt overeen met de Univers Next Pro 740 Extended Heavy met een licht gewijzigde t.