Iowa State University Logo

Iowa State University Logo

Iowa State University is een van de oudste universiteiten in de Verenigde Staten, gelegen in de regio Midwest. Het is bekroond met de hoogste onderwijskwalificatie — R1, wat het het recht geeft om zichzelf te positioneren als een doctoraatsuniversiteit met actief onderzoekswerk. De structuur omvat acht hogescholen die 100 niet-gegradueerde programma’s, 112 masterprogramma’s en 83 doctoraatsprogramma’s onderwijzen. Het biedt ook beroepsonderwijs op het gebied van diergeneeskunde. Daarnaast heeft de universiteit een sportafdeling genaamd de Cyclones, die speelt in de eerste divisie van de NCAA. Bovendien is het vandaag de op twee na grootste onderwijsinstelling vertegenwoordigd in de Big 12-conferentie.Het jaar van de opening is 1858. Locatie: Ames, Iowa.

Betekenis en geschiedenis

Logo Iowa State University

Voordat het een volwaardige universiteit werd, heette de onderwijsinstelling Iowa Agricultural College and Model Farm. Het was deze naam die eraan werd gegeven bij de oprichting in 1856, toen de Algemene Vergadering van Iowa de overeenkomstige order ondertekende. Maar de officiële opening vond pas in 1858 plaats. Tot die tijd werden er gebouwen gebouwd op het terrein van de boerderij, met een oppervlakte van 648 hectare. Nu is de universiteit een ontwikkelde infrastructuur met veel gebouwen, waaronder zelfs architecturale en historische meesterwerken.

In tegenstelling tot de pers heeft het embleem van de universiteit geen grafische elementen, daarom is het tekstueel en bestaat het alleen uit de naam van de instelling voor hoger onderwijs. De inscriptie beslaat twee regels: bovenaan — «Iowa State», onderaan — «Universiteit». De woorden zijn getypt in hoofdlettertype. Alle symbolen bevinden zich afzonderlijk, met uitzondering van «V». Het is verbonden met aangrenzende borden — «I» en «E».

Zegel

Iowa State University Seal Logo

Het academische zegel heeft een ronde vorm en meerdere concentrische ringen van verschillende breedtes. Hierdoor ziet het eruit als een vinylplaat met soundtracks en een label. In het midden van het universiteitsbord is onderaan een lauwerkrans verbonden. Het heeft zes gepaarde bladeren aan elke kant en één aan de bovenkant. Het omringt het motto, geschreven in het Engels — «Science with Practice». Dit wordt gevolgd door vijf dunne witte strepen, gevolgd door de afgekorte naam van de universiteit en de uitdrukking «Of Science and Technology». Rechts en links worden ze gescheiden door vijfpuntige sterren. Interne inscripties met schreven, extern — gehakt.

Iowa State Cyclones Logo

Iowa State Cyclones Logo Geschiedenis

De sportafdeling van Iowa State University kreeg zijn ongebruikelijke naam in 1895, toen het in een van de uitwedstrijden rivalen versloeg met een score van 36-0. De volgende dag vergeleek de Chicago Tribune de Iowa-atleten met de cyclonen die op dat moment in de staat woedden. Onder het persoonlijke teken van de universiteit strijden 16 teams in 12 sporten. Ze maken deel uit van de Big 12 Conference en NCAA Division I (voetbal). In de lange geschiedenis van de club heeft hij 16 logo’s verzameld.

1894

Iowa State Cyclones Logo 1894

Het debuutembleem is voorzien van een monogram dat bestaat uit de eerste letters van de woorden «Iowa», «College» en «Model». In hun weefsels wordt ook «A» geraden, wat staat voor «Landbouw». De symbolen zijn groot gemaakt, nauw met elkaar verweven.

1894 — 1895

Iowa State Cyclones Logo 1894-1895

Vrijwel direct kreeg het logo een andere vorm, aangezien de eerste versie totaal onleesbaar was. Om de inscriptie duidelijk te maken, hebben de ontwerpers de letters gescheiden en één voor één gerangschikt. Ze kozen voor de afkortingen «I», «A» en «C», afgeleid van de uitdrukking «Iowa Agricultural College». De borden zijn eenvoudig, geometrisch, gehakt, aangevuld met stippen aan de rechterkant.

1896 — 1899

Iowa State Cyclones Logo 1896-1899

Het tekstembleem met drie hoofdletters behoort tot deze periode: «I», «S», «C». Dit is een afkorting voor de nieuwe naam van de onderwijsinstelling — «Iowa State College». Lichte afrondingen op de hoeken, die in de vorige versie aanwezig waren, hebben de ontwerpers verwijderd.

1900 — 1908

Iowa State Cyclones Logo 1900-1908

Na het herontwerp streden de atleten onder een grote «A». Het is enkelvoudig, zonder kaders, versieringen en toevoegingen. Het wordt gekenmerkt door een platte, niet spitse bovenkant en een diagonale snede van de poten, waardoor het lijkt alsof de letter aan de binnenranden staat.

1909

Iowa State Cyclones Logo 1909

De sportafdeling heeft een nieuw bord aangenomen — de klassieke «A» op een bordeauxrode achtergrond met een gouden frame. Deze optie ziet eruit als een afdruk.

1910 — 1929

Iowa State Cyclones Logo 1910-1929

Het universiteitsbestuur besloot af te stappen van de traditionele link «naam — universiteit». Het keurde een nieuw bord goed dat bestaat uit het woord «Ames». De naam van de stad waar de Iowa State University is gevestigd, is geplaatst met een boog en getypt in een schreeflettertype. De vorm van de letters is strikt, geometrisch.

1930 — 1941

Iowa State Cyclones Logo 1930-1941

Het logo ziet eruit als een complex monogram. Het bestaat uit een afkorting voor de naam Iowa State College. De symbolen zijn zo met elkaar verweven dat het onduidelijk wordt welke letter eerst komt. Daarom hebben de ontwerpers ze verschillend in hoogte gemaakt: de hoogste is «I», de middelste is «S», de kleinste is «C».

1942 — 1947

Iowa State Cyclones Logo 1942-1947

De letters in het logo zijn overgeschilderd van goud naar bordeaux en tegen de achtergrond van een hoorn geplaatst. De stijl van de inscriptie is zoals in 1896.

1948 — 1956

Iowa State Cyclones Logo 1948-1956

De volgende veranderingen hadden invloed op alles: de ontwerpers verlengden en schilderden het mondstuk opnieuw, bijna alle letters werden afgeschaft, waardoor alleen de hoofdletter «I» overbleef. Het is erg groot, in de vorm van een kolom, met rechthoekige schreven.

1957 — 1959

Iowa State Cyclones Logo 1957-1959

De hoorn en de letter werden vervangen door de bekende afkorting «ISC». Een kastanjebruine inscriptie van hoofdletters is geplaatst op een vanaf de zijkanten afgeplat ovaal.

1965 — 1977

Iowa State Cyclones Logo 1965-1977

Na een lange pauze kreeg het embleem een ​​grote verandering. Nu stelt het een kardinaal voor — de mascotte van de teams. Het is geschilderd in de kleur met dezelfde naam (kardinaal). Een antropomorfe vogel houdt een vlag vast met de omtrektekst «ISC» in zijn snavel. Ze is vastberaden en gaat naar links.

1978 — 1983

Iowa State Cyclones Logo 1978-1983

De kunstenaars veredelden en «boos» de talisman een beetje. De kardinaal heeft opeengeklemde tanden, verhoogde veren op zijn hoofd en gegolfde staart. Gele laarzen verschenen op de poten en een grote «I» met een zwarte omtrek verscheen op de borst.

1984 — 1994

Iowa State Cyclones Logo 1984-1994

De ontwerpers stelden voor om zich te concentreren op de naam van de sportafdeling en tekenden een wervelwind die een tornado symboliseert, perfect in navolging van het woord «cyclonen». Het bord bestaat uit vijf fragmenten van verschillende lengtes en de zin «Iowa State» geschreven in een afgerond lettertype.

1995 — 2006

Iowa State Cyclones Logo 1995-2006

Het embleem toont een symbiose van een tornado en een kardinaal. De rechtervuist van de vogel is gebald en met zijn linker «hand» draagt ​​hij de naam van de universitaire sportclub. Het is wit geschilderd en diagonaal geplaatst.

2007

Iowa State Cyclones Logo 2007

Het volgende herontwerp bracht een heel ander logo met zich mee: daarin, tegen de achtergrond van een grote «I», staat een gebogen inscriptie «State». Alle letters zijn hoofdletters, driedimensionaal, evenals het achtergrondkarakter. Elk element is omlijst in een contrasterende kleur.

2008 — heden

Iowa State Cyclones Logo 2008-vandaag

De ontwikkelaars hebben de roodtinten lichter gemaakt zonder iets anders te veranderen.

Logo lettertype en kleuren

Iowa State University Logo

De identiteit van Iowa State University wordt verenigd door een gemeenschappelijk kleurenpalet, waar bordeaux de boventoon voert. Anders zijn de borden compleet anders in stijl, vorm en componenten.

In de logo’s worden twee soorten lettertypen gebruikt: ITC Berkeley Old Style (grotesk) en Univers (serifed). Volgens de universitaire regels gaan ze goed met elkaar om. De officiële embleemkleuren zijn kardinaalrood en goudgeel. Hun universiteit gebruikt visuele identiteit in alle tekens.