HTC Logo

HTC LogoHTC is een Taiwanese onderneming die mobiele apparaten maakt die draaien op Windows Phone-, Android- en Windows Mobile-platforms. Het is sinds 1997 aanwezig op de gespecialiseerde markt. Het bekleedt een leidende positie in de elektronica-industrie en bezit vier dochtermerken.

Betekenis en geschiedenis

HTC Logo Geschiedenis

Tot 2008 heette HTC High Tech Computer Corporation. Haar tablets en smartphones waren echter al versierd met een label met de tekst «HTC». Het bedrijf heeft de logostijl verschillende keren gewijzigd. In de originele versie (uit 1997) zat er een omgekeerd vinkje achter de inscriptie, bestaande uit twee puntige lijnen. In 2006 werd links van HTC een telefoon getekend met twee driehoekige pijlen die naar rechts wijzen.

1997 — 2006

HTC Logo 1997-2006

In eerste instantie werd het woord «HTC» gebruikt als afkorting voor de volledige versie van de naam. Van 1997 tot 2006 waren de tekens in hoofdletters, zoals vereist door de regels voor het schrijven van afkortingen. Er was ook een extra symbool voor het merk. Een naar boven wijzende pijl die het logo een vleugje originaliteit gaf en leek aan te geven dat HTC een hightech merk is

2006 — 2008

HTC Logo 2006-2008

In 2006 is de letter «H» in kleine letters veranderd, maar de grootte is niet veranderd. Hierdoor leken de hoofdletters «T» en «C» kleiner dan de kleine letters «h». De belangrijkste producten waren mobiele telefoons. Daarom verscheen naast de inscriptie van het merk een pictogram van een mobiele telefoon met pijlen die een inkomende en uitgaande oproep aanduidden, in verschillende kleuren.

2008 — heden

HTC Logo 2008-vandaag

Dezelfde niet-standaard verhoudingen van de belettering bleven bestaan ​​na de rebranding en logo-wijziging in 2008.

In 2008 hebben de ontwerpers alle decoratieve afbeeldingen verwijderd. Het enige dat overblijft is de merknaam met een minimalistisch design. In de loop van de tijd evolueerde het label: onder de letters verscheen het bedrijfsmotto «stilletjes briljant». Het handelsmerk werd dus een bevestiging van de identiteit van het merk. Hij is nu een van de meest herkenbare en populaire in de digitale arena.

Logo lettertype en kleuren

HTC Logo

De ontwikkelaars van het logo speelden op het palet. In 1997 was de naam HTC rood, na 2006 blauw en twee jaar later groen. Daarnaast zijn er veel uitvoeringen met witte en grijze letters. De achtergrond veranderde ook verschillende keren. Meestal is het wit, minder vaak is het zwart of groen.

Deze kleuren zijn niet toevallig gekozen. Zoals bedacht door de ontwerpers, symboliseert zwart de superioriteit en dominantie van het bedrijf. Groen, als je het concept mag geloven, betekent groene productie, frisse ideeën en industriële groei.

Logo HTC

Het HTC-lettertype is eenvoudig, zonder decoratieve elementen of serifs. Alle letters hebben dezelfde grootte, hoewel ze in verschillende hoofdletters zijn geschreven. Alleen de uitstekende stok van de kleine «h» is hoger dan de hoofdletters «T» en «C».

Het bekende motto «stilletjes briljant» heeft zijn eigen originele stijl. Het wordt uitgevoerd in een slordig handgeschreven script, met elke letter afzonderlijk. De lijn is horizontaal en recht.