Honor Logo

Honor LogoHonor is een handelsmerk van Huawei Technologies Corporation. Kwam in 2013 op de markt. Gevestigd in Shenzhen (Guangdong). Het houdt zich bezig met de productie van smartphones in een betaalbaar prijssegment, evenals laptops, tablets en koptelefoons.

Betekenis en geschiedenis

Honor Logo Geschiedenis

Hoewel het bedrijf in 2013 verscheen, verscheen het logo twee jaar eerder — in 2011. Dit komt door de voorbereiding van het project.

2013 — 2018

Honor Logo 2013-2018

De debuutversie bevat de firmanaam in kleine letters. Het lettertype is gestippeld, vierkant en doet denken aan segmenten op een elektronische klok. Deze techniek werd specifiek gebruikt om consumenten onmiddellijk te laten associëren met elektronische technologie. Bovendien worden «h» en «n» op dezelfde manier gespeeld en verschillen ze alleen in de langwerpige zijde. Door het ontbreken van een marge rechtsboven ziet de «r» er onvolledig uit. Slechts twee o’s zijn volledig geschreven: ze hebben geen segmenten of hiaten. Uiterlijk lijken ze op nul.

2018 — heden

Honor Logo 2018-vandaag

De moderne versie is gebaseerd op een kleureffect. Het logo bestaat uit één woord (naam), dat is versierd met een verloop — een vloeiende overgang van tonen van een compatibel spectrum. Er is meer roze in de linkerbovenhoek, meer lichtblauw in de rechter benedenhoek. In tinten zijn ze bijna zuur. Het lettertype is groot, letters zijn in hoofdletters.

Logo lettertype en kleuren

Honor Logo

Hoewel een merk meestal het woord Honor gebruikt, gaat er soms een sms bij. Er zijn bijvoorbeeld varianten bekend met de zinnen «For the brave» en «Powered by Huawei». Zo benadrukt de marketingslogan het unieke karakter van het merk.

Logo Honor

De klassieke versie is gemaakt in zwart en wit: donkere letters staan ​​op een lichte achtergrond. Het huidige logo maakt gebruik van een complex kleurenschema: het bevat neonovergangen van roze, fuchsia, blauw, lichtblauw, ultramarijnblauw en smaragd.