Hershey Logo

Hershey's Logo

Hershey is een Amerikaans zoete chocolade-imperium. Hershey-snoepjes zijn zo populair dat hun geschiedenis, die begon in de jaren 1890, aan kracht wint voor de tweede eeuw. Empire-oprichter Milton S. Hershey vereeuwigde niet alleen zijn naam in de naam van het merk, maar drukte het ook in de naam van de hele stad die geleidelijk rond de fabriek ontstond. Alsof hij in de verte keek, beweerde de zakenman en filantroop dat er altijd chocolade zou zijn. En ik was niet verkeerd. Het bedrijf groeide geleidelijk en verwierf nieuwe merken en bedrijven:

• snoep H.B. Reese Candy Company (1963),
• pastafabrieken San Giorgio en Delmonico Foods (1966),
• dropimperium Y&S Candies Inc. (1977)
• Zoetwaren Cadbury Schweppes PLC (1988)
• kleine chocoladefirma’s Scharffen Berger, Joseph Schmidt Confections, Dagoba Organic Chocolate,
• Leaf Candy Company (1996),
• fruitchocoladefabrikant Brookside Foods Ltd (2011),
• Shanghai Golden Monkey banketbakkerij (2014),
• snackbedrijven KRAVE Pure Foods (2015) en barkTHINS (2016),
• popcorn- en fritesfabrikant Amplify Snack Brands (2017),
• Pirate Brands, ontwikkelaar van gezonde kindersnoepjes van B&G Foods (2018).

Vandaag de dag is Hershey de vijfde ter wereld in de productie van zoetwaren. Het produceert dagelijks tot 70 miljoen snoepjes. De producten worden verkocht in 85 landen in Noord-Amerika, Azië, Europa, Latijns-Amerika en het Midden-Oosten en omvatten 90 merken. Het bedrijf heeft 16 duizend medewerkers in dienst en de jaaromzet bedraagt ​​meer dan 8 miljard dollar.

Betekenis en geschiedenis

Hershey Logo Geschiedenis

Het bedrijfslogo is gekoppeld aan de naam van de oprichter. En niet voor niets. Milton Hershey onderscheidde zich door vriendelijkheid, vastberadenheid, belangeloosheid en liefdadigheid. Hij geloofde dat zakendoen service is. Tijdens zijn leven schiep hij betere omstandigheden voor zijn arbeiders, zorgde hij voor de lokale gemeenschap en voor kinderen uit kansarme gezinnen. Het is deze filosofie die ten grondslag ligt aan de activiteiten van het bedrijf vandaag. De volharding van het doel door de jaren heen heeft Hershey’s logo tot een van de meest consistente en minst gewijzigde logo’s gemaakt. De merknaam is altijd de naam Hershey’s geweest. Alleen de achtergrondkleur, letters en lettertype veranderd.

1890 — 1898

National Chocolate Tablets Logo 1890-1898

1898 — 1905

Hershey's Logo 1898-1905

Hershey begon in 1894 met het maken van melkchocolade. Maar in die tijd was het een kleine afdeling van zijn karamelproductie. De milde smaak van de melkachtige lekkernij sprak de consument echter aan, waardoor de afdeling gaandeweg uitgroeide tot een apart merk met een eigen logo, dat in 1898 verscheen en de naam van de fabrikant vertegenwoordigde. Het was in een gebogen lijn geschreven, alle letters waren groot en volumineus. Zo’n ongelijke en bolle stijl was typerend voor de logo’s van de 19e eeuw. Het toonde een verlangen om op te vallen tegen de «platte» achtergrond van het dagelijks leven. Tegelijkertijd toonde de inscriptie in de vorm van een vizier de bescherming van wat zich in de invloedssfeer van het bedrijf bevindt. De bordeauxrode kleur van de inscriptie benadrukte adel, vertrouwen, ervaring en stabiliteit. Dit alles vertegenwoordigde de grote toekomst die Hershey in chocolade zag.

1900 — 1915

Hershey's Logo 1900-1915

In 1900 werden de chocoladerepen van het bedrijf ontwikkeld en verkocht. En tegen 1905 werd er een nieuwe, supermoderne, grootste fabriek in die tijd gebouwd. Om iedereen die eraan werkte tegemoet te komen, verscheen de comfortabele stad Hershey. Zowel de fabriek als de stad groeide snel. Tegen het 15e jaar produceerde de onderneming ongeveer 45 ton chocoladeproducten per dag.

Snelle groei en ingrijpende veranderingen werden weerspiegeld in het nieuwe Hershey’s-logo, dat in goud werd weergegeven en een veel verfijnder lettertype had. Het embleem leek te benadrukken dat het bedrijf het beste produceert en tegelijkertijd voortreffelijk, over rijke bronnen beschikt. Aanvankelijk was de achtergrond van de inscriptie licht, als symbool van een nieuw begin en pure bedoelingen. Geleidelijk werden echter zowel de lettergrootte als de achtergrond donkerder, wat stabiliteit toonde, ervaring opdeed. Totdat de gouden letters op een donkerbruine achtergrond uiteindelijk op een dure en rijke chocoladereep gingen lijken.

1906 — 1915

Hershey's Logo 1906-1915

Een van de opties om het embleem te rebranden werd in 1906 geïntroduceerd. Het veranderde de kleur en dikte van de letters van medium goud naar dun zilver. Onder de hoofdinscriptie staat een kleine toevoeging: reg. ons. pat. off., waaruit bleek dat het logo geregistreerd was bij het US Patent Office. Zilver op een rode achtergrond betekende vreugde, eenheid, hoop, zuiverheid en barmhartigheid die Hershey in de wereld bracht.

1910 — 1959

Hershey's Logo 1910-1959

In 1910 werd een logo ontwikkeld dat, met kleine wijzigingen, bijna 100 jaar door het bedrijf werd gebruikt. Dit is een duidelijke zilveren inscriptie zonder sierlijke op een donkerbruine achtergrond.

1926 — 1936

Hershey's Logo 1926-1936

In de jaren ’30 (de tijd van de Grote Depressie) begon Hershey, om zijn bedrijf en de gemeenschap te ondersteunen, een groot bouwbedrijf dat mensen banen bood. Ze bouwden een theater, een hotel, een sportarena en vele andere gebouwen in de stad. Gedurende deze periode wordt het contrast van de achtergrond en belettering op het logo feller, alsof het laat zien dat het merk ook in moeilijke tijden blijft schitteren en de weg wijst. Letters ontdoen zich van enorme luxe, worden dunner en krijgen vloeiende lijnen.

1936 — 1940

Hershey's Logo 1936-1940

In de 36e verandert het logo weer. De inscriptie wordt dikker en korter en symboliseert de groei van welvaart. Dergelijke transformaties hielden blijkbaar verband met het feit dat Hershey in 1935 een fonds in zijn naam oprichtte om fabrieksarbeiders en inwoners van de gemeenschap te helpen. Het was zijn activiteit als filantroop en filantroop die het mogelijk maakte om een ​​hoge levensstandaard in de stad te behouden.

1940 — 1952

Hershey's Logo 1940-1952

De moeilijke periode van de Tweede Wereldoorlog kwam tot uiting in de verandering in de kleur van de letters op het bedrijfslogo. Ze werden vuilroze van afgewisseld met rode stippen, als bloeddruppels. Maar zelfs in oorlogstijd hield het bedrijf niet op het leven van mensen aangenamer te maken. Hershey bood een speciale reep aan met voedzame havermout en vitamines, die onderdeel werden van het speciale rantsoen van de soldaten.

1952 — 1968

Hershey's Logo 1952-1968

In 1952 keerde het logo terug naar zijn lange en lichte letters. Ze zijn echter niet langer zilver, maar eenvoudig lichtgrijs. Dit bracht het merk dichter bij de mensen van de naoorlogse periode, die niet de mogelijkheid hadden voor bijzondere luxe.

1968 — 1970

Hershey's Logo 1968-1970

Vanaf 1964 had het bedrijf veranderingen en een tweede wind nodig om de concurrentie aan te gaan. Hershey moderniseerde de productie en nam drie andere bedrijven over. Twee van hen produceerden pasta. Daarom werd in 1968 besloten om het bedrijf te hernoemen naar Hershey Foods Corporation. Het logo werd in deze periode contrastrijker en symboliseerde een nieuwe hoogtijdagen. Onder de apostrof verscheen een ®-teken, dat een geregistreerd handelsmerk aanduidt.

1970 — 1973

Hershey's Logo 1970-1973

In het logo is de stijl van de letter R veranderd en sierlijker geworden. Dit was een knipoog naar Rowntree’s licentie uit 1969 om zijn merken te vervaardigen. Het logo van dit bedrijf onderscheidt zich door de letter R met een gebogen poot.

1973 — 1976

Hershey's Logo 1973-1976

In 1973 werd een enorm complex «Chocolate World» opgericht voor het vermaak van toeristen. Dit maakt de reus herkenbaarder en populairder. Het logo krijgt ook meer luxe en stabiliteit met een donkerbruine achtergrond. Het is beduidend donkerder dan chocolade, net zoals Hershey nu veel meer is dan alleen een firma. De tint weerspiegelt ook de lange geschiedenis van het bedrijf.

1976 — 2003

Hershey's Logo 1976-2003

In 1976 was er een uitbreiding van het assortiment. Chocolade werd verdund met andere producten, die tegen het jaar 82 30% van de totale omzet opleverden. Het logo veranderde van chocolade naar meer roodachtig. Nu leek het meer geen chocolade, maar een nobel symbool van welvaart. De achtergrondgrootte is ook groter geworden, evenals de hoeveelheid geproduceerde output.

2003 — 2010

Hershey's Logo 2003-2010

In 2005 werd de reus teruggegeven aan zijn vroegere naam The Hershey Company. Want de pastafabrieken verzelfstandigden tot een eigen bedrijf. Maar er werden nog 3 chocoladebedrijven overgenomen. Deze groei en verdieping in het gebruikelijke productiegebied komt tot uiting in het logo, dat door de schaduw driedimensionale letters heeft gekregen.

2010 — heden

Hershey's Logo 2010

De inscriptie bleef ongewijzigd en veranderde alleen het kleurenschema. Nu is het in chocolade op een witte achtergrond geschreven. Dit demonstreert de kernproducten van Hershey en de integriteit van de doelen en ambities van het bedrijf doorheen de geschiedenis. Rechts van de inscriptie, als herinnering aan het oudste en meest geliefde merk van klanten, staat een afbeelding van Kisses-snoep met een papieren trein, waarop altijd het bedrijfslogo heeft gestaan. Deze keuze toont de lange geschiedenis en ervaring van Hershey aan.

Logo lettertype en kleuren

Hershey Logo

Door de geschiedenis heen heeft het Hershey-logo verschillende tinten bruin gecombineerd. Deze kleur was een weerspiegeling van het belangrijkste product van het bedrijf — chocolade. De lichte kleur van het opschrift veranderde van goud en zilver naar eenvoudig lichtgrijs. Hij toonde welvaart, pure idealen en de wens van het bedrijf om het goede in de wereld te brengen. Het lettertype van de inscriptie is altijd aangetrokken tot eenvoud en duidelijkheid, met een klein element van finesse. De laatste versie doet het meest denken aan het Impact-lettertype.

Logo Hershey