HDMI Logo

HDMI LogoHDMI is een handelsmerk en een technisch merk voor een hightech audio- en video-interface voor de overdracht van digitaal beeld en geluid van de ene bron naar de andere. Het is een innovatieve vervanging voor analoge datatransmissienormen.

Betekenis en geschiedenis

HDMI Logo Geschiedenis

De makers van HDMI zijn een groep bedrijven waarvoor de overgang naar hogere technologieën belangrijk was, aangezien hun productie wordt geassocieerd met digitale apparaten. Dit zijn met name Hitachi, Panasonic, Philips, Silicon Image, Sony, Thomson, RVA en Toshiba. Zij waren het die zich actief ontwikkelden en het resultaat in december 2002 presenteerden.

Het doel van dit merk is om de certificering van producten te bevestigen. Met name het feit dat de kabelproducten die bij de apparatuur worden geleverd origineel zijn. Het logo getuigt dus van de betrouwbaarheid en prestaties van de apparaten, hun naleving van de normen voor hoogwaardige uitzendingen van audio- en videosignalen.

Logo lettertype en kleuren

HDMI Logo

Het logo is een afkorting van de uitdrukking die duidt op een high-definition multimedia-interface met de overdracht van informatie via een enkele kabel — High Definition Multimedia Interface. Het is ontwikkeld met het doel producten te labelen voor snelle herkenning. Het biedt bescherming tegen namaak door ervoor te zorgen dat het product voldoet aan de officiële HDMI-authenticatievereisten.

Het embleem bestaat uit sobere hoofdletters. Het ontwerp is eenvoudig en geometrisch nauwkeurig. Het lettertype is vetgedrukt, bijna het volledige equivalent van Gunship serif sans. Het kleurenschema is zwart op een witte achtergrond. Het D-symbool wordt opengemaakt. Hieronder wordt naast de afkorting de volledige naam van de technologie weergegeven.