Fujifilm Logo

Fujifilm LogoFujifilm is een beroemd merk uit Japan, dat het segment van de productie van film- en fotoapparatuur vertegenwoordigt, evenals accessoires daarvoor. Het is een van de meest gerenommeerde bedrijven in de branche. Het bestaat sinds januari 1934.

Betekenis en geschiedenis

Fujifilm Logo Geschiedenis

Het logo verscheen gelijktijdig met de lancering van het bedrijfsproject. Heeft verschillende versies doorlopen, waarvan er één nog in gebruik is.

1934 — 1960

Fuji Logo 1934-1960

Op het debuutlogo staat de berg Fuji, waarnaar het bedrijf is vernoemd. Kleur — zwart en wit.

1960 — 1980

Fuji Film Logo 1960-1980

Het merk is veranderd van monochroom naar helder: witte hoofdletters staan ​​in een rode ellips.

1980 — 1992

Fuji Logo 1980-1992

Het woordmerk is gewijzigd in een grafische. De ontwerpers hebben de naam van het bedrijf gestileerd en een embleem met Aziatische motieven gepresenteerd — zoals een hiëroglief. De kleur bleef hetzelfde.

1985 — 1992

Fuji Film Logo 1985-1992

Het logo van die tijd ziet er erg minimalistisch uit, al is de tekening aangevuld met mondelinge aanduiding.

1992 — 2006

Fujifilm Logo 1992-2006

Dit jaar hebben we de vorige versie verbeterd: de letters vergroot zodat ze qua grootte samenvallen met het karakter aan de linkerkant.

2006 — heden

Fujifilm Logo 2006-vandaag

De ontwikkelaars hebben het oude logo herzien en een originele symbiose gecreëerd. Ze namen de naam in hoofdletters als basis, en in het woord verving Fuji de punt boven de «i» door een afgeschuinde rechthoek. Nu ziet de brief eruit als een filmklapperbord. Deze versie is maximaal in balans in vorm en kleur.

Logo lettertype en kleuren

Fujifilm Logo

Het onderscheidende kenmerk van de legendarische fabrikant van video- en fotoapparatuur heeft altijd de volledige naam gehad. Soms was het single, en soms ging het gepaard met een complex bedrijfspictogram. De huidige versie is slechts een vereenvoudigde symbiose van tekst en afbeeldingen. Het werd in 2006 goedgekeurd met het Fujifilm-opschrift met een dubbele I. De brief bestaat uit twee fragmenten — rood en zwart. De eerste bevindt zich bovenaan en heeft de vorm van een gekerfd en puntig element. De tweede bevindt zich onderaan en lijkt qua configuratie op een verticale rechthoek. De «F» heeft een driehoekig uitsteeksel dat, door zijn ontwerp, de vorige letter in twee delen verdeelde.

In de vorige versie van het logo gebruikten de ontwerpers het aangepaste lettertype Fuji Sans — een prachtig vetgedrukt schreefloos lettertype. Het huidige embleem bevat bijgewerkte, gestroomlijnde letters. Ze zijn meer langwerpig, afgerond, gebalanceerd, zonder scherpe overgangen. Het enige scherpe detail is het uitsteeksel op de poot «F», evenals de hoek bij de aangrenzende «I». Het kleurenpalet bestaat uit zwart en karmozijnrood op een witte achtergrond.