FDA Logo

FDA Logo

Het primaire doel van de FDA is om de volksgezondheid te beschermen. Deze organisatie controleert hoe veilig de producten zijn die inwoners van de VS dagelijks gebruiken. We hebben het over voedingsmiddelen, medicijnen, cosmetica, elektronica, medische apparatuur, vaccins, tabaksproducten, biologische producten, diervoeder en medicijnen. Het federale agentschap beschermt consumenten tegen vervalsing om mogelijke schade aan de volksgezondheid te elimineren.

Betekenis en geschiedenis

FDA Logo Geschiedenis

De FDA werd in 1906 opgericht onder de naam Bureau of Chemistry. De organisatie werd in 1931 omgedoopt tot de Food and Drug Administration om de brede reikwijdte van haar activiteiten weer te geven. De structuur van het agentschap omvat veel afdelingen met hun eigen missies. Zo bewaken CDRH-medewerkers de veiligheid van apparaten die straling afgeven, terwijl CFSAN-vertegenwoordigers toezicht houden op de voedselkwaliteit.

In de VS moeten alle fabrikanten van medische producten geregistreerd zijn bij de FDA. Deze voorwaarde omvat een jaarlijkse controle om na te gaan of de onderneming over de juiste voorwaarden beschikt voor de vervaardiging van producten. Materialen en apparaten ondergaan verplichte tests om goedkeuring te verkrijgen.

De uitgestrekte structuur van het bureau maakte het moeilijk om zijn communicatiemateriaal te verenigen, dus de FDA had geen coherente identiteit. Zonder één visuele identiteit ontstond er verwarring in de logo’s van verschillende divisies. Als gevolg hiervan ging de semantische verbinding tussen hen verloren: ze werden niet gezien als onderdeel van één systeem.

Pas in 2016 onderging de organisatie een wereldwijde rebranding die het mogelijk maakte om het ontwerp te standaardiseren en, met behulp van een herkenbaar visueel teken, alle centra en kantoren te verenigen die deel uitmaken van de gestroomlijnde structuur van de FDA.

Oud

FDA Oud Logo

Het exacte tijdstip van het verschijnen van het vroege logo van de Food and Drug Administration is niet vastgesteld. Het is alleen bekend dat het na 1931 is opgericht, omdat het de moderne naam van de organisatie weerspiegelt, 25 jaar na de oprichting aangenomen door het Bureau of Chemistry. Het grafische symbool bevatte de afkorting «FDA» in vetgedrukte letters. De eerste letter rees boven de rest uit en bedekte ze van bovenaf met zijn lange horizontale strepen. Dus de ontwerpers verwoordden de belangrijkste missie van het bureau: bescherming bieden.

Onder het acroniem stond de uitdrukking «CONSUMENTENBESCHERMING», die de hoofdtaak van de FDA beschreef. Hiervoor werd een dun schreefloos lettertype gebruikt. De tekst is in een donkergrijze rechthoek geplaatst.

Tot 2016

FDA Logo vóór 2016

In het midden van de operaties hield de Food and Drug Administration vast aan het logo met monogram. Het bevatte de verbonden letters «F», «D» en «A», die uit drievoudige lijnen bestonden. Aan de basis van elk embleem bevond zich een dun wit midden, aan beide zijden omgeven door gedurfde zwarte strepen. «D» en «A» versmolten zijcontouren, terwijl «F» en «D» volledig samensmolten en één solide figuur met een abstracte vorm vormden.

2016 — heden

FDA Logo 2016

Het in 2016 ontworpen logo bestaat uit twee delen: een monogram en een woordmerk. Bovendien bevindt de inscriptie zich altijd rechts van de figuur. De afkorting «FDA» beslaat de bovenste helft van de blauwe verticale rechthoek. Dit element is gemaakt met behulp van een 6/5 modulair raster om geometrische harmonie te bereiken en het formaat aan te passen zonder de verhoudingen te breken.

De tekst bevat de volledige naam van de organisatie: “U. S. FOOD & DRUG ADMINISTRATION» in hoofdletters. Alle woorden, behalve de laatste, zijn vetgedrukt en staan ​​op de eerste regel. «ADMINISTRATIE» beslaat de tweede rij en bestaat uit dunne, contrastarme schreefloze letters.

Logo lettertype en kleuren

FDA Logo

Soms kan een pictogram met een afkorting los van de inscriptie worden gebruikt. Het is gestileerd als een cel van de Mendelejev-tafel, omdat zij het was die de inspiratie werd voor het nieuwe ontwerp. Volgens het moderne concept identificeert het bureau zich met een element van het periodiek systeem, omdat zijn invloed zich uitstrekt tot een groot aantal producten die op alle gebieden van het leven van mensen worden aangetroffen. De visuele identiteit van de FDA is gebaseerd op de «blokken» van de tabel.

Hetzelfde logo kan worden gecombineerd met de namen van verschillende afdelingen om de structuur van de organisatie te verenigen. Dit is wat de Food and Drug Administration tot 2016 ontbeerde. Het universele grafische systeem heeft de productie van communicatiematerialen bespaard, omdat ze niet langer helemaal opnieuw hoeven te worden gemaakt.

Volgens de stijlgids is het hoofdlettertype van het bureau Din FF, een niet-contrasterende schreefloze letter met verschillende lettertype-opties. Het FDA-logo heeft twee lettertypeversies: vet (voor het woord «U.S. FOOD & DRUG») en dun (voor het woord «ADMINISTRATION»). Alle letters moeten in hoofdletters zijn.

Logo FDA

Wat betreft het kleurenschema heeft een combinatie van FDA White (#FFF) en FDA Blue (#007CBA) de voorkeur. Het monogram is wit geschilderd en de rechthoek en de naam van de organisatie zijn blauw. Op een zwarte achtergrond zijn de kleuren omgekeerd. Als de omringende ruimte wit is, kunnen het label en de rechthoek zwart zijn (#2E2925), en wordt de blauwtint van het merk gebruikt voor de afkorting.