Ericsson Logo

Ericsson LogoEricsson is een Scandinavisch bedrijf in telecommunicatieapparatuur. Ook betrokken bij het leveren van hardware- en softwarediensten. Hij staat in Stockholm (Zweden). Het verscheen in 1876. Opgericht door echtgenoten Ericsson — Lars Magnus en Hilda.

Betekenis en geschiedenis

Ericsson Logo Geschiedenis

Het handelsmerk van het bedrijf werd in 1894 goedgekeurd — nadat het officieel was geregistreerd. Tijdens zijn bestaan ​​heeft het verschillende herontwerpen ondergaan.

1876 ​​- 1883

LM Ericsson Logo 1876-1883

In de jaren na de oprichting gebruikte het bedrijf een ovale stempel, waarop belangrijke informatie stond: naam, locatie en adres.

1883 — 1918

LM Ericsson Logo 1883-1918

Toen verscheen een rond, zonvormig logo met driehoekige stralen. De dunne lijnen erin geven de omvang van het bedrijf aan. De hoofdkleuren zijn beige en rood.

1918 — 1942

LM Ericsson Logo 1918-1942

Dat jaar plaatsten de ontwerpers een retro-telefoon in het midden van de cirkel en omringden deze met een donkerblauwe streep met de naam van het bedrijf.

1942 — 1982

LM Ericsson Logo 1942-1982

Het embleem is monochroom gemaakt. Grote letters «LM» (afkorting van Lars Magnus) werden gebruikt als achtergrond, en de achternaam van de oprichter (Ericsson) werd bovenaan geplaatst, die diagonaal cursief is geschreven.

1982 — 2009

Ericsson Logo 1982-2009

Sinds dat jaar heeft het logo een moderne stijl gekregen: de naam van het bedrijf staat in hoofdletters met drie loodrechte lijnen.

2009 — 2018

Ericsson Logo 2009-2018

De drie diagonale lijnen zijn over het woord «Ericsson» verplaatst.

2018 — heden

Ericsson Logo 2018-vandaag

Na jaren van eentonigheid besloot het bedrijf het logo te veranderen in een moderner logo. Dit evenement dateert uit 1982. Tot die tijd waren er opties in de vorm van een zegel, een badge, initialen en de handtekening van de oprichter. De daadwerkelijke versie is in feite het debuut van de echte visuele identiteit van het merk. De administratie vertrouwde het werk aan het logo toe aan Terry Moore van AID, en trok toen ook het Stockholm Design Lab aan.

Er werd besloten om het woord «Ericsson» en de letter «E» als basis te gebruiken. Om dit te doen, hebben de ontwikkelaars een schreefloos lettertype gekozen en de hoofdletter gestileerd. Ze sneden de verbindingspoot af, waardoor er slechts drie uitstekende lijnen overbleven. De ontwerpers hebben ze vervolgens in een hoek van 18.435 graden gedraaid om het logo gemakkelijker te pixeliseren. De mensen noemen deze slagen «drie worsten».

Logo lettertype en kleuren

Ericsson Logo

De moderne versie is een woord geschreven in schreefloze hoofdletters en een grafisch symbool in de vorm van drie brede korte lijnen. Het monochrome ontwerp belichaamt bruikbaarheid, autoriteit, kracht en veiligheid.

Er zijn op verschillende tijdstippen verschillende soorten lettertypen in het logo gebruikt. Een van de meest herkenbare is Frutiger Black sans serif, gepresenteerd door Adrian Frutiger. Het bedrijf ontving het aangepaste lettertype van Stockholm Design Lab. Het heette Ericsson Hilda en is gebaseerd op Latijnse, Griekse en Cyrillische karakters. De bijgewerkte styling heeft twee Red Dot Awards gewonnen.

Het kleurenpalet is eentonig en bestaat uit een combinatie van korenbloemblauw en wit: blauwe letters op een witte achtergrond of andersom.