Emirates Logo

Emirates LogoEmirates is de grootste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten. Opgericht in 1985. Gemaakt in opdracht van het topmanagement van de VAE ter ondersteuning van lokaal toerisme en de ontwikkeling van openbare infrastructuur. Gevestigd in Dubai. Onderdeel van The Emirates Group.

Betekenis en geschiedenis

Emirates Logo Geschiedenis

Wat is Emiraten?

Dit is Emirates Airlines, opgericht in Dubai voor de ontwikkeling van infrastructuur en toerisme. Het is een dochteronderneming van The Emirates Group en wordt beschouwd als de grootste luchtvaartmaatschappij in het Midden-Oosten.

Het logo van de luchtvervoersmaatschappij weerspiegelt direct het behoren tot het Oosten: het wordt gedomineerd door Arabische motieven. Gedurende zijn bestaan ​​zijn er twee versies van de merkidentiteit geweest, die qua ontwerp bijna overlappen.

1985 — 1999

Emirates Logo 1985-1999

De debuutversie is gebaseerd op oosterse kalligrafie, dus er zitten gekrulde elementen in. De naam in het Arabisch is dominant: hij is veel groter dan de rest van de letters. De Engelse versie bevindt zich onder de multi-gestructureerde ligatuur. Toch worden beide woorden in dezelfde stijl uitgevoerd: ze zijn elegant en goed leesbaar. Dit is precies waar de ontwerpers van het Britse bureau Negus & Negus naar streefden.

1999 — heden

Emirates Logo 1999-vandaag

Het moderne embleem, dat momenteel in gebruik is, verscheen in 1999 bij de internationale luchtvaartmaatschappij. Op het eerste gezicht lijkt het op het vorige logo, maar als je goed kijkt, wordt meteen duidelijk dat dit niet zo is. In stijl is hij lichter, praktischer en luxer. De aspectverhouding is ook veranderd: nu heeft het onderste deel dezelfde grootte als het bovenste. Dit wordt gedaan voor het gemak van passagiers uit het buitenland en voor meer vertrouwen in de vervoerder.

Logo lettertype en kleuren

Emirates Logo

In de eerste versie wordt een lettertype met klassieke schreven gebruikt, en het woord zelf is geschreven in standaard kleine letters, met een hoofdletter «E». De stijl is streng. De hoofdkleur is rood. De achtergrond is wit.

De tweede versie is gevarieerder en valt op door zijn creatieve aanpak. De ontwikkelaars hebben de letters opnieuw ontworpen en gekozen voor creativiteit. De «E» heeft bijvoorbeeld slechts één serif — de andere twee uiteinden zijn verlengd, wat het logo dynamischer maakt. Ook de kleurstelling en de vormgeving van de letters is gewijzigd: in plaats van dieprood wordt nu een donkerrood gebruikt.

Wat betekent het Emirates-logo?

Het logo van Emirates Airlines heeft zijn naam in twee talen: Arabisch en Engels. De letters van het Arabische alfabet zijn geschreven in kalligrafisch schrift en vormen een ornament van vele kleine details. Ze moeten van rechts naar links worden gelezen.

Wie is de eigenaar van de luchtvaartmaatschappij Emirates?

De luchtvaartmaatschappij Emirates maakt deel uit van de staatsholding The Emirates Group. En dat wordt op zijn beurt gecontroleerd door de Investment Corporation of Dubai, die toebehoort aan de regering van Dubai.

Wat betekent EK in Emiraten?

EK is de beginletter van 'Emiraten door Karachi'. Dit was de allereerste vlucht van Emirates Airlines. Hij kreeg het predicaat EK600. Het vliegtuig vloog vanuit de VAE naar Pakistan omdat de luchtvaartmaatschappij nauw samenwerkte met Pakistan International Airlines.

Wat is de EK-luchtvaartcode?

De EK-code in de International Air Transport Association identificeert alle binnenlandse en internationale vluchten van Emirates.