Alaska Airlines Logo

Alaska Airlines LogoAlaska Airlines (ASA), onderdeel van de Alaska Air Group Inc., bedient ongeveer honderd steden. Het routenetwerk omvat vier landen tegelijk: Mexico, Costa Rica, Canada en de VS. Het hoofdkantoor bevindt zich in de buitenwijken van Seattle en een van de centrale knooppunten is Seattle — Tacoma International Airport.

Betekenis en geschiedenis

Alaska Airlines Logo Geschiedenis

Wat is Alaska Airlines?

Het is een luchtvaartmaatschappij die opereert met Amerikaanse luchtvaartmaatschappijen. Het verscheen in 1932 en werd de grootste luchtvaartmaatschappij aan de Pacifische kust. Het routenetwerk omvat ongeveer honderd steden in Mexico, Canada en de Verenigde Staten.

We kunnen zeggen dat ASA is ontstaan ​​in 1932, tijdens de Grote Depressie. Het was toen dat de in Indiana geboren Linious McGee begon met het besturen van een klein driezitsvliegtuig met «McGee Airways» op de zijkant geschreven. In hetzelfde jaar leenden drie piloten uit Seattle geld om Star Air Service op te richten. Het avontuur groeide uit tot iets meer toen de twee bedrijven fuseerden. Als gevolg van nog een aantal fusies breidde het bedrijf zich uit. Dus Alaska Airlines, Inc. (deze naam werd aangenomen op 2 mei 1944) een groot aantal routes en modern luchtvervoer verscheen.

In de daaropvolgende jaren breidde de luchtvaartmaatschappij aanzienlijk uit en slaagde erin de meest invloedrijke chartermaatschappij ter wereld te bezoeken. Maar haar financiële situatie bleef erg precair. De situatie werd gered door de nieuwe leider — Charlie Willis. Als geboren marketeer concentreerde hij zich op de ontwikkeling van het merk ASA met een focus op logo en kleurstellingen.

1966 — 1972

Alaska Airlines Logo 1966-1972

Halverwege de jaren zestig. het gebruikte logo was de naam Alaska Airlines, geschreven in schuine hoofdletters. Kenmerkend voor het lettertype was de ronde vorm en het ontbreken van bovenhoeken op de “A”. In de hoofdversie stond de witte inscriptie op een rode rechthoek, maar in werkelijkheid zag alles er een beetje anders uit: het rode woord «ALASKA» viel op als een lichtpuntje op het witte bord van het vliegtuig.

Het nieuwe ontwerp werd onderdeel van een reclameproject dat de luchtvaartmaatschappij wereldberoemd maakte. Als onderdeel van de marketingcampagne was het interieur van het vliegtuig bedekt met fluwelen rood-oranje behang en droegen alle ASA-medewerkers kozakkenpakken. De passagiers kregen gerechten uit de Russische keuken aangeboden en kaviaar werd op zilveren dienbladen geserveerd en wodka en thee werden geserveerd in gouden samovars.

1972 — 1990

Alaska Airlines Logo 1972-1990

In 1972 werd Charlie Willis vervangen door Ron Cosgrave. Hij lanceerde nog een advertentiecampagne om de financiële problemen van het aantrekken van nieuwe klanten op te lossen. Dit is hoe een ander logo verscheen met de inscriptie «ALASKA AIRLINES», verdeeld over twee regels. In deze versie werd een recht schreefloos lettertype gebruikt voor de zin. Alleen de eerste «A» werd met een hoofdletter geschreven. De achtergrond werd blauw en de titel bleef wit.

De kleur van de hoofdromp kwam overeen met het ontwerp van het embleem: de luchttransportromp was wit met turkooizen en blauwe strepen. Bovendien versierden de kunstenaars het staartgedeelte van het vliegtuig met ongebruikelijke livreien. De eerste is een totempaal, kenmerkend voor de cultuur van Alaska. De tweede is het gezicht van een eskimo gekleed in de nationale kulittak. De derde is een goudzoeker. En de vierde — de koepels van Russische kerken, die doen denken aan het historische erfgoed van 49 Amerikaanse staten.

1990 — 2014

Alaska Airlines Logo 1990-2014

In 1990 vond nog een herontwerp plaats, waardoor de perceptie van het merk ASA veranderde. De uitdrukking «ALASKA AIRLINES» was niet langer verdeeld in twee regels en stond op een blanco witte achtergrond zonder rechthoek. De auteurs van het logo kozen een schuin serif-lettertype voor de inscriptie. De blauwe ijspegelbrieven leken op handgeschreven letters, hoewel het gewoon een mooie stilering was.

2014 — 2016

Alaska Airlines Logo 2014-2016

Om nieuwe klanten aan te trekken, heeft het management opdracht gegeven om het logo te wijzigen. Nu bleek het woord «ALASKA» de belangrijkste: de ontwerpers verhoogden het en plaatsten het in het midden. De tweede helft van de titel stond onderaan en bestond uit kleine blokletters zonder schreef.

2016 — heden

Alaska Airlines Logo 2016-vandaag

Focusgroep piloten noemden het oude ontwerp «cool» en «corporate», wat een van de redenen was voor de update van het lettertype. De luchtvaartmaatschappij, geleid door CEO Brad Tilden, heeft dit werk toevertrouwd aan het merkenbureau Hornall Anderson. Het verbeterde logo werd voor het eerst geïntroduceerd aan boord van de nieuw geverfde Boeing 737-800. Bovendien is het verschenen op bewegwijzering, website en promotiemateriaal van Alaska Airlines.

Logo lettertype en kleuren

Alaska Airlines Logo

Het woordmerk verandert naarmate het bedrijf groeit, zodat klanten de evolutie en het verlangen naar vooruitstrevende oplossingen kunnen zien. Tot dusverre is deze strategie voortgezet door alle leiders die een voor een een nieuwe visie voor ASA hebben voorgesteld. Het huidige merklogo lijkt vriendelijker dan het vorige: er zijn geen scherpe lijnen en scherpe hoeken.

12 maanden ononderbroken werking van Hornall Anderson hebben geleid tot een wereldwijde verandering in de identiteit van Alaska Airlines. Het cursieve lettertype en de duidelijke lijnen van het woord «ALASKA» symboliseren precisie en ijver, terwijl de hoofdletter «A» met zijn karakteristieke horizontale streep doet denken aan eerdere versies van het tekstteken.

Het woord «AIRLINES» ziet er hetzelfde uit als in 2014-2016, alleen zijn de letters groter geworden en iets verschoven. Beide delen van de letters zijn ongeschreven en blauw gekleurd. De geselecteerde kleur Dark Midnight Blue (# 00385F) doet denken aan de besneeuwde Pacific Northwest-regio, waar veel van de bestemmingen van de luchtvaartmaatschappij zich bevinden.

Wie is die man in het vliegtuig van Alaska?

Aan het gezicht op de staart van het vliegtuig herken je Alaska-vliegtuigen. Dit is een collectief beeld van een inwoner van Alaska - een Eskimo. Er wordt aangenomen dat het is gekopieerd van de rendierherder Chester Seveck of van de kunstenaar Oliver Amouak, die direct gerelateerd was aan de luchtvaartmaatschappij.

Wat is de naam van de Alaska Airlines Eskimo?

De Eskimo heeft geen naam op het embleem van Alaska Airlines omdat niemand weet wie hij werkelijk is. Dit is een niet nader genoemde incarnatie van de bewoners van het Noordpoolgebied.

Wie begon Alaska Airlines?

Linious Mac McGee staat aan de oorsprong van het bedrijf. Hij richtte Alaska Airlines op in 1932 en werkte samen met piloten Oscar Winchell, Steve Mills, Charlie Ruttan en Harvey Barnhill.

Wanneer is Alaska Airlines begonnen?

De grootste luchtvaartmaatschappij aan de Amerikaanse westkust werd in 1932 opgericht als een kleine luchtvaartmaatschappij, McGee Airways. Alaska Airlines kreeg zijn huidige naam in 1944.