Delta Airlines Logo

Delta Logo

Delta is de enige Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die alle continenten verbindt, behalve Antarctica. Het verscheen in 1924, onderging verschillende grote rebrandingen en veranderde veel namen voordat het de grootste luchtvaartmaatschappij ter wereld werd. Het bedrijf kreeg deze status in 2008 na de fusie met Northwest Airlines.

Betekenis en geschiedenis

Delta Logo Geschiedenis

Wat is Delta Air Lines?

Het is een Amerikaanse luchtvaartmaatschappij die voorop loopt wat betreft het aantal bestemmingen en het aantal vliegtuigen en alle continenten verbindt behalve Antarctica. Hij is de oprichter van de SkyTeam-alliantie.

In 1924 werd Huff Daland Dusters opgericht. Ze gebruikte vliegtuigen om gewassen te besproeien. Na de herstructurering werd het omgedoopt tot Delta Air Service. De naam werd geassocieerd met Mississippi Delta, waar het bedrijf sinds 1929 passagiersdiensten leverde. Een jaar later vond opnieuw een rebranding plaats. Zo werd de Delta Air Corporation geboren, die het contract voor luchtpost kreeg toegewezen. Toen begon het reguliere vrachtvervoer en werden internationale routes in verschillende richtingen geopend. Alle wijzigingen gingen gepaard met logo-updates.

1925 — 1928

Huff Daland Dusters Logo 1925-1928

Op het embleem van Huff Daland Dusters stond de Noorse god Thor afgebeeld. Het blies vanuit de lucht de groene velden in, wat de belangrijkste specialisatie van het bedrijf weerspiegelde: irrigatie van gewassen uit vliegtuigen. De tekening was binnen de driehoek. Aan de rechterkant stond de zin «HUFF. DALAND DUSTERS INC. MONROE, LA ”, geschreven in zwarte schreefletter en verdeeld in drie regels.

1928 — 1930

Delta Air Services Logo 1928-1930

Toen het bedrijf in de passagierssector stapte, werd het Delta Air Services. De klassieke vorm van het logo is behouden gebleven doordat de oude badge driehoekig was, net als het deltasymbool. Het werd rood en kreeg een zwart frame met het woord «SPEED SAFETY COMFORT» in het wit. Binnenin was een minimalistisch profiel van het hoofd van de Romeinse god Mercurius en een rechthoekige plaquette met de naam van het bedrijf. Er was een rode cirkel op de achtergrond.

1930 — 1934

Delta Air Corporation Logo 1930-1934

In 1930 keerde het bedrijf terug naar veldspuitvliegtuigen en keerde terug naar het oorspronkelijke logo. De nieuwe naam, Delta Air Corporation, was langs de zijranden van de driehoek geschreven en de vrije ruimte eronder werd ingenomen door de woorden «MONROE, LA» met een punt aan het einde.

1934 — 1951

Delta Air Lines (First era) Logo 1934-1951

Na het ondertekenen van een contract voor vliegreizen, hernoemde het bedrijf zichzelf tot Delta Air Lines en begon het een logo te gebruiken met het bijbehorende opschrift. De naam stond in een blauwe ring. Op de voorgrond was een witte driehoek met een rode rand en vleugels.

1934

Delta Air Lines (First era) Logo 1934

De ontwerpers omringden het embleem met een zwarte ruitvormige lijst en voegden nieuwe letters toe die de lege ruimte opvulden.

1935

Delta Air Lines (First era) Logo 1935

De 1928-versie keerde terug, maar zonder het Mercury-profiel en de rode cirkel. Het logo bestond uit drie concentrische driehoeken van verschillende grootte: rood en twee blauw. De kleinste had vleugels, het gemiddelde was de naam van het bedrijf en in de grote driehoek (langs de omtrek) stond «SPEED COMFORT CONVENIENCE».

1945 — 1953

Delta Air Lines (First era) Logo 1945-1953

In 1945 ontwikkelden de ontwerpers het symbool Flying D. Het was blauw, ovaal en bevatte gestileerde tekst. De hoofdruimte werd ingenomen door het woord «Delta», en onderaan stond de zin «AIR LINES». Het schuine type creëerde het effect van beweging. Bovendien waren de letters in de eerste regel vetgedrukt. Een vleugel kwam uit de linker bovenhoek «D».

1953 — 1955

Delta C&S Logo 1953-1955

Na de fusie met Chicago & Southern Air Lines werd het bedrijf Delta C&S en werd het logo geüpdatet. Toegevoegd aan het blauwe ovaal met het woord «Delta» was het opschrift «C&S» (in plaats van «AIR LINES»), een breed rood en wit kader en twee rode parallellogrammen met de zinnen «Serving the Heart of America» ​​(hierboven), “en het Caribisch gebied” (hieronder).

1955 — 1959

Delta Air Lines (Second era) Logo 1955-1959

In 1955 begon het tweede tijdperk in de geschiedenis van Delta Air Lines. Het bedrijf keerde met kleine aanpassingen terug naar het embleem uit 1945. De ontwerpers maakten het ovaal rood en plaatsten het in een blauwe ovale ring met de slogan “NOTING FASTER — NOTING FINER TO AND THROUGH THE SOUTH” erop. De letters in het woord «Delta» hadden donkerblauwe schaduwen en de uitdrukking «AIR LINES» werd blauw en verscheen in de witte plaat.

1959

Delta Air Lines (Second era) Logo 1959

In 1959 werd het servicesymbool voor luxe vliegtuigen geïntroduceerd. Het droeg de woorden «DELTA Royal JET Service», met de oneven woorden in groteske paarse letters en de even in rood handgeschreven schrift. Bovenaan stond een paars en rood Widget-pictogram van twee driehoekige pijlen. Alle elementen zijn ingelijst in goud. Dit logo behoorde oorspronkelijk toe aan het Douglas DC-8 lijnvliegtuig.

1959 — 1962

Delta Air Lines (Second era) Logo 1959-1962

Het Griekse lettersymbool is opzij gedraaid en naar links verplaatst. Aan de rechterkant stond het paarse woord DELTA.

1962 — 1966

Delta Air Lines (Second era) Logo 1962-1966

Het logo is weer blauw en ovaal. Het leek qua structuur op de klassieke Flying D, maar de belettering was wit en plat, zonder de iconische vleugel. Aan het ovaal is een rood-wit kader toegevoegd. Aan de bovenkant was een rood en blauw deltavormig embleem.

1963 — 1993

Delta Air Lines (Second era) Logo 1963-1993

De ontwerpers hebben het driehoekige Widget-symbool vergroot en boven de paarse bedrijfsnaam geplaatst. De elementen bevonden zich in een witte cirkel met een grijze omtrek.

1966 — 1976

Delta Air Lines (Second era) Logo 1966-1976

Aan de linkerkant bevond zich een rood en blauw pictogram dat een Griekse letter imiteerde. Aan de rechterkant was er een zwarte inscriptie «DELTA AIR LINES».

1976

Delta Air Lines (Second era) Logo 1976

Ter ere van de tweehonderdste verjaardag van de Verenigde Staten versierde het bedrijf het vliegtuig met het Widget-logo, gestileerd als de Amerikaanse vlag. Hierboven stond de zin «DELTA AIR LINES» in de vorm van een boog, en daaronder stond de zin «WE THE PEOPLE 1776 1976». Alle elementen zijn getekend in een witte cirkel met een donkerblauwe rand.

1985 — 1987

Delta Air Lines (Second era) Logo 1985-1987

Midden jaren tachtig. de luchtvaartmaatschappij gebruikte een lichtblauw rechthoekig embleem. De naam Delta Air Lines was diagonaal geschreven in wit handgeschreven schrift. En de widget bevond zich in de rechter benedenhoek.

1987 — 1995

Delta Air Lines (Second era) Logo 1987-1995

Het logo van 1959 keerde terug.De ontwerpers wezen de driehoek omhoog en kozen een nieuwe cursieve schreef voor het woord DELTA.

1993 — 1995

Delta Air Lines (Second era) Logo 1993-1995

In een andere versie stond de zin «AIR LINES» onderaan.

1995 — 2000

Delta Air Lines (Second era) Logo 1995-2000

Het lettertype is soepel en vet geworden. De titel was op één regel tegenover de widget geschreven. Alle letters behalve de eerste worden omgezet in kleine letters. Een lichtere tint blauw werd gebruikt voor de woorden «Air Lines».

2000 — 2004

Delta Air Lines (Second era) Logo 2000-2004

De tweede helft van de naam van de luchtvaartmaatschappij is verwijderd en de onderste helft van het driehoekige symbool is afgerond. Landor Associates drong hierop aan om Widget zacht en aantrekkelijk te maken.

2004 — 2007

Delta Air Lines (Second era) Logo 2004-2007

In 2004 kreeg de badge een klassieke hoekige look.

2007 — heden

Delta Air Lines (Second era) Logo 2007-vandaag

In 2007 werd de Widget rood en 3D. Dus het blijft tot op de dag van vandaag, als aanvulling op het blauwe woord «DELTA».

Logo lettertype en kleuren

Delta Logo

De driehoekige badge van de luchtvaartmaatschappij werd in 1959 ontworpen door Robert Bragg van Burke Dowling Adams, hoewel het oorspronkelijke idee van Richard Maurer kwam. Hij merkte op dat het silhouet van de Convairs jager-interceptor erg leek op de vierde letter van het Griekse alfabet (delta), en rapporteerde zijn ontdekking aan het hoofd van reclamebureau BDA. De brief, verzonden in 1955, ging vergezeld van een uitgave van het tijdschrift Shell Aviation News met geïllustreerde foto’s. Nu personifieert Widget tegelijkertijd de hoofdletter «D» en de geveegde vleugel van een vliegtuig.

Logo Delta

Het lettertype van het huidige logo is zo eenvoudig mogelijk: dikke schreefloze letters met dezelfde lijndikte. De kleuren daarentegen zijn erg symbolisch. Rood staat voor het nastreven van leiderschap, blauw staat voor de lucht en in combinatie met wit vertegenwoordigen ze de vlag van de Verenigde Staten.

Wat is het logo van Delta Air Lines?

Het Delta Air Lines-logo bevat een rood symbool in de vorm van twee rode driehoeken die de Griekse letter 'D' - delta vertegenwoordigen. Ernaast staat het eerste woord van de naam van de luchtvaartmaatschappij, in vette blauwe schreefloze letters.

Is Delta blauw of rood?

Passagiers van Delta Air Lines moeten naar het blauwe gebied gaan om bagage op te halen of tickets uit te checken.

Waar is Delta naar vernoemd?

De Amerikaanse luchtvaartmaatschappij is vernoemd naar de Mississippi Delta. Deze regio ligt tussen de Yazoo-rivier en de Mississippi en staat daarom bekend om zijn ontwikkelde landbouw en heeft vaak te lijden onder overstromingen.

Wat is de slogan van Delta?

Delta Air Lines heeft een symbolische slogan die perfect bij de luchtvaartmaatschappij past en tegelijkertijd haar explosieve groei weerspiegelt: 'Keep Climbing'.