Eminem Logo

Eminem LogoHet merk Eminem is gebaseerd op de artiestennaam van de megapopulaire rapper en songwriter Marshal Mathers uit de VS. Ooit was hij een van de weinige rap- en hiphopartiesten met een blanke huid en nam de eerste letters van zijn naam M&M als zijn bijnaam, die luidt als Eminem.

Betekenis en geschiedenis

Eminem Logo Geschiedenis

Marshal werd geboren in 1972, groeide op zonder vader. Als kind werd hij voortdurend vervolgd door leeftijdsgenoten, omdat hij door geldgebrek bij zijn moeder woonde in de armste buurten, waar voornamelijk zwarten woonden.

Nadat hij naar Kansas was verhuisd om bij zijn oom te wonen, raakte de man geïnteresseerd in muziek en bracht hij zijn eerste album uit in 1996. In 2000 werd hij een ster van wereldklasse, hoewel hij in het leven nog steeds met grote moeilijkheden gepaard ging. Maar de jongeman heeft alles overwonnen en is nu een ster van de eerste orde, niet alleen in de rapcultuur en in alle moderne muziekkunst.

Het handelsmerk Eminem werd officieel geregistreerd in 2004, maar sinds de release van het eerste album heeft de zanger zijn logo op albums en posters gebruikt.

1996

Eminem Logo 1996

Op het debuutalbum van Eminem Infinite stond een logo in de vorm van een naam geschreven in Bookman Old Style Bold. Het bevat dikke, stevige serif-letters en is zwart op een witte achtergrond.

1997 — 1999

Eminem Logo 1997-1999

Het logo-lettertype is volledig vervangen. Er is gekozen voor een plat, schreefloos lettertype. Het kleurenschema van de inscriptie was, afhankelijk van de albumhoezen, wit of zwart. Dat gezegd hebbende, zag het nieuwe logo zelf er leesbaar en aantrekkelijk uit.

2000 — 2012

Eminem Logo 2000-2012

In 2000 werd een nieuw album «Marshal Mathers» aan het publiek gepresenteerd. Het logo erop kreeg een ander uiterlijk, het lettertype Helvetica Neue Bold Extended werd gekozen, de letters werden agressiever, met scherpe hoeken. De tweede letter «E» veranderde zijn positie in het tegenovergestelde en is sindsdien een herkenbare chip van de rapper geworden.

Een tijdlang werd de traditionele zwart-wit-look aangevuld met rood op de achtergrond van deze omgekeerde brief, wat het embleem energie en passie gaf.

2013 — heden

Eminem Logo 2013-vandaag

Het logo werd verfijnd en bereikte volgens de experts het ideaal. Het lettertype, de grootte en het kleurenschema bleven hetzelfde, maar sommige letters verloren hun verticale strepen en begonnen ze te delen met de zijpanelen van hun buren. Dit zorgt voor een verbluffend visueel effect en zorgt ervoor dat je letterlijk je ogen op het logo houdt. Tegelijkertijd werd de definitieve versie van de korte logo-handtekening goedgekeurd — de letter «Ǝ» achterstevoren verpakt.

Het Eminem-logo is een levendig en inspirerend voorbeeld van het feit dat als je wilt, je perfectie kunt bereiken, ongeacht eventuele obstakels.

Logo lettertype en kleuren

Logo Eminem

Het nieuwste logo is het origineelst. Door de letter «E» in omgekeerde positie te houden, gingen de ontwerpers voor nog meer reductie. Qua schrijftechniek maakten ze het embleem lichter, maar qua visuele perceptie voegden ze complexiteit toe. De huidige variant is een combinatie van aangrenzende karakters, die uit verticale elementen bestaan ​​en in elkaar overvloeien. De letters «M» en «N» zijn zo vereenvoudigd dat ze zonder een van de zijkanten blijven: de poten worden vervangen door de «I» ertussenin. In dit geval staan ​​de borden op een minimale afstand van elkaar.

Tekst is het enige detail van het logo, aangezien er verder niets in staat. Het basislettertype Helvetica Neue heeft een individuele interpretatie, dus het lijkt alsof het woord door een sjabloon is getekend. Zo’n inscriptie verscheen voor het eerst op de hoes van het muziekalbum «The Marshall Mathers LP 2» en heeft inmiddels verschillende creatieve bewerkingen ondergaan.

De kleur van het embleem is monochroom en bestaat uit een contrasterend palet. Dit is een klassieke combinatie van zwart (letters) en wit (achtergrond). Zo’n schaal is dodelijk, wat nauwkeurig de sfeer van de creativiteit van de kunstenaar weergeeft.