Cornell University Logo

Cornell University Logo

Cornell University is een Amerikaanse universiteit, een van de beste instellingen voor hoger onderwijs ter wereld voor wetenschappelijke en methodologische publicaties. Hoewel het privé is, is het niet van toepassing op sektarische, raciale of andere gemeenschappen. Naast zeven hogescholen en zeven graduate afdelingen, exploiteert deze onderwijsinstelling ook twee medische campussen, waarvan één in het buitenland. Meer dan 15 duizend studenten en 9 duizend afgestudeerde studenten uit 119 landen van de wereld en 50 staten van Amerika studeren aan de universiteit. Van de muren kwamen 61 Nobelprijswinnaars en 63 Olympische medaillewinnaars. Daarnaast heeft het een sportafdeling Big Red, bestaande uit 35 teams. De oprichters van de universiteit zijn Ezra Cornell en Andrew D. White. De locatie is de stad Ithaca, in de staat New York. Het jaar van oprichting is 1865.

Betekenis en geschiedenis

Logo Cornell University

Na de officiële ondertekening van het decreet tot oprichting van de universiteit begon de zoektocht naar bouwgrond. Voor de bouw wees Ezra Cornell, een voormalige senator, zijn eigen boerderij toe, en daaraan — 500 duizend dollar als aanbetaling. Hij bood aan om de universiteit te leiden naar zijn vriend, historicus en leraar Andrew D. White. Hij volgde niet alleen het werk, maar reisde ook, maakte reclame voor de toekomstige onderwijsinstelling en nodigde studenten en docenten uit. De opening vond plaats in 1868. Toen kwamen er 412 mensen binnen.

Tegenwoordig staat Cornell University bekend om zijn buitengewone architectuur. Sommigen van hen zijn zelfs opgenomen in de lijst van de mooiste gebouwen in de Verenigde Staten. De hoofdcampus wordt bijvoorbeeld gekenmerkt door architectonisch eclecticisme: het combineert gotische, Victoriaanse, neoklassieke en modernistische stijlen. Elk van deze verenigingen heeft verschillende slaapzalen, herenhuizen, onderwijsgebouwen, bibliotheken en nog veel meer, wat een comfortabele omgeving biedt voor studenten en docenten.

Het is echter een non-profit structuur, die wordt beheerd door de raad van toezicht. Het omvat niet alleen particuliere, maar ook staatsvertegenwoordigers. Het zijn er in totaal 64. Ze beheersen alle processen. Maar de leiding van de universiteit is verantwoordelijk voor de identiteit. Het bevat traditioneel het universiteitszegel, het embleem en het sportlogo.

Het universiteitsbrede embleem is voorzien van een verkleind zegel. Het is identiek aan het hoofdgedeelte, maar heeft geen dubbele contouren — alle elementen bestaan ​​uit enkele lijnen. De structuur van het logo is bijna identiek aan het prototype, omdat de miniatuur schildjes bovenaan compleet andere afbeeldingen hebben. Een ervan bevat een scheidingsstrook, de tweede — een hoek die een ruit vormt. Rechts van het pictogram, op enige afstand, staat de uitdrukking «Cornell University». Het is gedrukt in blokletters. De letters zijn dun, versierd met naaldvormige schreven. «C» en «U» zijn hoofdletters, terwijl de rest van de tekens kleine letters zijn.

Zegel

Cornell University Seal Logo

Het zegel is rond en heeft een complexe structuur. In het midden is een rechthoekig schild met een scherpe basis. Het is verdeeld in twee delen: een rechthoek en een gebroken driehoek. Bovenaan zijn nog twee soortgelijke schilden afgebeeld: rechts zijn strepen getekend en links een schematisch landschap met de zon, het water, een berg en een driemaster. Hieronder ligt een opengeslagen boek, door een verticale strook in twee identieke helften verdeeld. Het hoofdschild is omgeven door een dubbele ring van dunne en brede strepen, gevolgd door de naam van de universiteit en het jaar van oprichting. De inscriptie is in omtreklettertype met holle letters. Langs de rand loopt een dubbel frame.

Cornell Big Red Logo

Cornell University Logo Geschiedenis

New York Cornell University sponsort 36 varsity-teams en tal van clubsporten. Ze maken allemaal deel uit van de Cornell Big Red-afdeling en nemen deel aan de NCAA Division I. Voor het grootste deel strijden ze in de Ivy League, hoewel er uitzonderingen zijn: sommige teams zijn in EIWA, MAISA, EAWRC, EARC, NIWFA, ECAC Hockey en andere conferenties. De naam Cornell Big Red werd in 1905 aangenomen toen een van de afgestudeerden een volkslied componeerde voor voetballers. In één regel werden de atleten «het grote, rode team» genoemd vanwege de felle kleur van het uniform.

1998 — 2001

Cornell Big Red Logo 1998-2001

De universiteit heeft geen officiële mascotte. In plaats daarvan heeft hij een oud symbool — een beer met de bijnaam Touchdown. Hij is het die vertegenwoordigd is op het logo van de sportafdeling. Van 1998 tot 2001 werd hij geportretteerd in een dreigende pose. Het wilde dier stond met zijn voorpoten wijd uit elkaar en hield het opschrift «Cornell Big Red» op zijn schouders. De ontwerpers werkten aan het lettertype en kozen voor de originele versie met rechthoekige schreven en zwarte contouren.

2002 — heden

Cornell Big Red Logo 2002-vandaag

In 2002 werd het oude embleem een ​​alternatief. Ze werd vervangen door een plottekening met een beer. Het dier gromt dreigend en kijkt uit de letter «C», het met twee poten omklemd. Dit suggereert dat de onofficiële talisman de teams onbaatzuchtig beschermt, wat symbool staat voor onverschrokkenheid en kracht. De kunstenaars benaderden de kleurkeuze met alle verantwoordelijkheid. Ze gebruikten verschillende tinten bruin (voor berenhaar) en rood (voor inscripties), aangevuld met neutraal wit.

Logo lettertype en kleuren

Cornell University Logo

Alle drie de belangrijkste tekenen van visuele identiteit van Cornell University zijn verenigd door een gemeenschappelijk kenmerk — rood. Twee ervan hebben ook een rond element met identieke inhoud. Ze verschillen in het aantal contouren: er zijn er twee in print en één in het academische logo.

Het belangrijkste lettertype van de universiteitsidentiteit is Palatino. Dit is een klassiek serif-lettertype. Een extra schreefloze optie heet Freight Sans. De basiskleuren van de universiteit zijn rode carneool en witte achtergrond.