Boston University Logo

Boston University Logo

Boston University is een particuliere Amerikaanse onderzoeks- en onderwijsuniversiteit. Het is momenteel niet-sektarisch, maar is historisch verbonden met de United Methodist Church. De onderwijsinstelling studeert specialisten van verschillende niveaus af: bachelors, masters en doctoren in de rechten, bedrijfskunde, geneeskunde. Onder zijn oud-studenten bevinden zich acht Nobelprijswinnaars en drieëntwintig Pulitzerprijswinnaars. BU heeft drie campussen met 17 scholen en hogescholen. Het heeft ook een atletische afdeling van Terriers die concurreert in de NCAA Division I. De universiteit is gevestigd in Boston, Massachusetts, waar het in 1867 verhuisde. De tijd van oprichting is 1839.

Betekenis en geschiedenis

Logo Boston University

De universiteit werd gevormd door de Methodistenbeweging in Newbury, Vermont, van waaruit ze naar Boston verhuisde. Aanvankelijk was het een theologische school, gevormd door een groep priesters en parochianen van de Old Bromfield Street Church in Boston. Daarna werd ze overgeplaatst naar Concord, waar ze ongeveer twintig jaar verbleef. Daarna veranderde de universiteit nog verschillende keren van locatie en juridische status, of het nu een methodistisch instituut of een theologisch seminarie was.

In 1869 werd de onderwijsinstelling officieel Boston University, die werd gefaciliteerd door drie beheerders, naar wie nu drie slaapzalen van een van de campussen zijn vernoemd. Dit zijn Isaac Rich, Lee Claflin en Jacob Sleeper. Ze worden ook beschouwd als de oprichters van BU. Vanwege het verschil in de data van het uiterlijk van de universiteit, geven de zegels van sommige faculteiten het jaar 1839 aan en de andere — 1869. Zowel in het eerste als in het tweede geval zijn ze correct.

Ondanks de kerkelijke oriëntatie heeft deze onderwijsinstelling altijd open gestaan ​​voor iedereen, ongeacht ras, geslacht en religie. De enige uitzondering was de theologische school, waar vrouwen niet werden aangenomen. Het is de eerste universiteit in de VS die een doctoraat toekent aan een student. Hij werd ook een vernieuwer op het gebied van jurisprudentie, aangezien zijn afgestudeerde als eerste in het land werd toegelaten tot de balie. Deze universiteit studeerde ook af van de eerste zwarte vrouwelijke psychiater, die een enorme bijdrage leverde aan het onderzoek naar de ziekte van Alzheimer.

In tegenstelling tot het zegel is het universiteitsbrede embleem eenvoudig van vorm en beknopt van inhoud. Dit is een rode rechthoek met een dubbele rand en in het midden de naam van de universiteit. De inscriptie is gegroepeerd in twee regels: «Boston» wordt bovenaan getypt, «University» wordt onderaan getypt. Beide delen zijn even lang, hoewel ze een verschillend aantal karakters hebben. Om een ​​uniform formaat te krijgen, moesten de ontwerpers de letters in het ene woord vergroten en in het andere verkleinen. Maar hun lettertype is identiek: een klassieke hoofdletter. De dikte van de lijnen in de borden varieert: ergens zijn ze smal, ergens zijn ze breed. Dit voegt zeggingskracht toe aan de belettering.

Zegel

Boston University Seal Logo

Het zegel van de Boston University verscheen in 1869. Het ziet eruit als een klassieke rondel, bestaande uit een centrum met sleutelelementen, een band met de naam en verschillende tussenringen. In het midden is een zicht op de stad vanaf de kant van open water (de Charles River of de Atlantische Oceaan). In de verte staan ​​spitse gebouwen die heel dicht bij elkaar staan, zeilschepen en een boot. De tekening is genomen in een cirkel met een doornachtige rand en geplaatst in het midden van het kruis van de Methodistenkerk met karakteristieke verdikkingen aan de uiteinden.

Dit wordt gevolgd door een decoratieve ring met een ornament, evenals een grote ruimte met de Latijnse woorden «Universitas Bostoniensis» en het jaar van oprichting van de universiteit in Romeinse cijfers. De letters hebben kleine, bijna onmerkbare schreven, omdat ze op sommige plaatsen op extensies lijken. Een stevige gedurfde rand maakt alles compleet.

Boston University Terriers logo

Boston University Logo Geschiedenis

Boston University Terriers is een vereniging van teams die behoren tot de Boston University, een van de oudste universiteiten in de Verenigde Staten, opgericht in 1839. Een van de vier leden van de NCAA die geen honkbal en volleybal sponsoren. Zijn belangrijkste disciplines zijn ijshockey, roeien, basketbal en andere. In totaal zijn er 24 teams betrokken bij het programma — 10 heren en 14 dames. De meest succesvolle onder hen is hockey. Atleten zijn gevestigd in Boston, Massachusetts en strijden in de eerste divisie van de National Collegiate Athletic Association. Vertegenwoordigt de Conference Patriot League, EARC en Hockey East. Geeft leiding aan de afdeling Drew Marrochello.

De geschiedenis van Boston University is verbonden met de naam Rhett Butler, die de reden werd voor de officiële mascotte — Rhett the Boston Terrier. Hij is vernoemd naar de acteur omdat «niemand meer van Scarlet houdt dan van Rhett» (gebaseerd op de film Gone with the Wind). Terwijl «scharlaken» niet alleen een naam is, maar ook een scharlaken kleur — Scarlet, wat hun officiële palet is.

Het teamlogo is gebaseerd op de afbeelding van een terriër. Op het embleem van de jaren 80 is hij getekend omringd door de volledige naam van de sportafdeling, die is omgeven door een dunne zwarte lijn. De hond heeft een formidabele grijns, alert opgeheven oren en een puntige halsband. Dit zijn allemaal hints dat de Boston-teams doelgericht, boos en altijd klaar zijn om aan te vallen.

1980 — 1989

Boston University Terriers Logo 1980-1989

In de loop der jaren heeft het logo van de Boston University-teams een kleine maar zeer boze terriër getoond. Het is een hond genaamd Rhett, de mascotte van de Boston University Terriers. Haar bijnaam wordt geassocieerd met de naam van de acteur Rhett Butler, die speelde in de film Gone With the Wind. Het ronde embleem toont een hond die zich in het midden bevindt. Er omheen op een witte achtergrond staat een inscriptie — de naam van het team en de onderwijsinstelling. Alle elementen zijn in een ring genomen en omgeven door een grijze streep. Rhett heeft een intimiderend gezicht, scherpe tanden, spitse oren en een rode halsband met grote stekels. Op de kop is een witte vlek in de vorm van een brede pijl zichtbaar.

1990 — 1998

Boston University Terriers Logo 1990-1998

In 1990 begon het management het logo opnieuw te ontwerpen. Daarom verscheen er een variant in de vorm van een klassieke rondel — met een geaccentueerd midden en een brede strook rond de hele cirkel. In het centrale deel is er een grommende terriër met scherpe tanden stevig op elkaar geklemd, alsof hij klaar is om elk moment naar zijn rivalen te rennen. De zwarte neus is duidelijk zichtbaar op de witte snuit en een poot van de hond rust op de rand. De ogen van het dier zien er dreigend en verwachtingsvol uit, de wenkbrauwen zijn gefronst en de oren zijn naar boven gericht. Op de rode rand staat de naam van de universiteit.

1999 — 2004

Boston University Terriers Logo 1999-2004

De ontwikkelaars veranderden de vorm van het embleem en kozen niet voor een cirkel, maar voor een rechthoek. In het midden staat Rhett met precies dezelfde grijns als voorheen. De veranderingen hadden vooral invloed op het uiterlijk. De terriër gluurt nu uit de borden van Boston en University Terriers. Maar de eerste twee woorden zijn zo spiegelbeeld dat ze misleidend zijn. In eerste instantie lijkt het erop dat boven en onder hetzelfde staat, omdat de elementen qua ontwerp identiek zijn, maar als je beter kijkt, begrijp je: dit is niet zo. Door de toename van de extreme symbolen en de afname van de centrale symbolen, hebben de inscripties de vorm van een boog en lijkt de hond eruit te kijken.

2005 — heden

Boston University Terriers Logo 2005-vandaag

Gaandeweg kwamen de ontwikkelaars tot de conclusie dat het nodig was om de achtergrond te vervangen en de afkorting te gebruiken. Daarom bevindt de terriër zich nu op de achtergrond van de tekens «BU». En de uitgebreide naam, versleuteld in een monogram, bevindt zich helemaal onderaan, onder de poot van Rhett.

In alle varianten is er een mascotte van de universiteit — een terriërhond. In twee logo’s was het op een rechthoekige achtergrond, in de andere twee op een ronde achtergrond. De kleuren van de kraag veranderden ook en evolueerden van grijs naar scharlaken. De letters hebben kastanjebruine randen.

Logo lettertype en kleuren

Boston University Logo

Omdat Boston University een afgekorte naam BU heeft, is er ook een bijbehorend logo ontworpen. De afkorting van de universiteit is gemaakt in hetzelfde lettertype als op het academische embleem en is in een miniatuurrechthoek geplaatst. Het heeft ook een dubbele rode en witte rand en dunne schreven op de letters. Terwijl ze in het sportembleem breed en groot zijn.

Hoewel het officiële universitaire lettertype Whitney heet, gebruikt de identiteit het Scala-lettertype. Het werd eind jaren negentig geïntroduceerd en is gebaseerd op de humanistische typografie van de Renaissance. Hiermee benadrukten de ontwerpers de westerse wortels in het ontstaan ​​van de universiteit, evenals de rooms-katholieke invloed daarop. Het palet van het embleem van de Boston University bestaat uit rood Scarlet en neutraal wit.