Bollinger Logo

Bollinger LogoBollinger is een bevoorrechte producent van mousserende wijnen uit de historische Champagnestreek. Het verscheen in 1829, toen vertegenwoordigers van de families Villermont en Bollinger hun eigen wijnmakerij oprichtten. Kreeg tweemaal een koninklijk bevel: in 1884 en in 1950. In 1973 werd hij beroemd dankzij de actiefilm over James Bond, waar hij werd genoemd als de favoriete drank van agent 007.

Betekenis en geschiedenis

Logo Bollinger

In 1829 besloten de oprichters van het bedrijf unaniem dat de labels niet «Villermont», maar «Bollinger» zouden zeggen. Als gevolg hiervan begon deze achternaam te worden gebruikt voor de merknaam. In het huidige logo bevindt het zich in een prachtig vormgegeven schild. Het bevat ook basisinformatie over de fabrikant: «Maison Fondee en 1829 Ay France». De nummers «8» en «9» steken naar beneden uit, wat het embleem een ​​bijzondere smaak en herkenning geeft.

De opening van hun eigen productie van elite mousserende wijnen eiste een voortreffelijk embleem van de eigenaren van de distilleerderij. Elke fles van de gouden drank die voorbestemd was om een ​​legende te worden, vroeg erom. Bovendien is het succes van champagne ook te danken aan het etiket, want de visuele informatie moet overeenkomen met het niveau van wat erop wordt geadverteerd. Daarom werd speciale aandacht besteed aan het logo, en toen het product debuteerde, werd het al trots op de fles gepronkt. Dat wil zeggen, het logo verscheen bijna gelijktijdig met de eerste batch sprankelende Bollinger, een product van dit merk.

De inscriptie op het embleem bestaat uit drie fragmenten die in drie lijnen zijn gerangschikt. Hierboven staat het type product en de locatie van de plant (Champagne), in het midden — de naam van het merk (Bollinger), daaronder — de historische datum van de oprichting (Maison fondee en 1829). De grootste tekst is vet in het midden, middelgroot is vetgedrukt boven, kleine tekst is onderin dun. Zwarte hoofdletters zijn gelijkmatig verdeeld tegen een witte achtergrond, zodat ze er effectief en begrijpelijk uitzien. De hoofdinscriptie heeft schreven, de rest niet.

Het pictogram is gemaakt in de vorm van een figuurlijk schild. Langs de rand is er een rand in verschillende lijnen van verschillende typen: er zijn breed, dun en één gestippeld. Ze herhalen de configuratie van het logo volledig. In het midden staat dezelfde informatie als op het vierkante etiket, maar het woord «CHAMPAGNE» is vervangen door de zin «AY FRANCE». In dit geval is het jaar het grootste. Onderaan staat een vijfpuntige ster.

Logo lettertype en kleuren

Bollinger Logo

Het lettertype is dicht bij de klassieker. De letters zijn netjes, dun, schreefloos. De naam van de firma en de uitdrukking «Maison Fondee» zijn afgebeeld in de vorm van een boog. Het bleekzwarte schild is omgeven door vele gouden lijnen, zowel breed als smal. Er is een vijfpuntige ster in de benedenhoek.

Het logo bevat ook een tekstbord: het woord «Champagne Bollinger». Ze wordt uit het schild gehaald. Het eerste woord is in eenvoudig gehakt type. De tweede bestaat uit vetgedrukte serif-letters. Alle elementen zijn ontworpen in monochrome kleuren. Over het algemeen weerspiegelt het ontwerp de tradities van het bedrijf en de speciale status van mousserende wijnen.

Het logopalet bevat vier basiskleuren: zwart, goud, grijs en donkerbruin. De eerste twee worden gebruikt in de persoonlijke champagne-badge, de tweede twee worden gebruikt in de inscriptie op het etiket.