Blackpink Logo

Blackpink LogoBlackpink is een Zuid-Koreaanse meidengroep opgericht door YG Entertainment. Het verscheen in 2016 en werd snel populair in veel landen over de hele wereld. Bestaat uit vier leden. Ze debuteerde met het album Square One. Werkt in verschillende hedendaagse genres: K-pop, EDM, hiphop en J-pop.

Betekenis en geschiedenis

Blackpink Logo Geschiedenis

Het handelsmerk van de groep hangt visueel samen met zijn stijl en repertoire: het is elegant, jeugdig en ongebruikelijk. Volgens de makers is er in ieder geval nog nooit zoiets gebeurd. Hij karakteriseert nauwkeurig moderne genres en brengt hun innerlijke stemming over.

Het logo bestaat uit een mondelinge aanduiding (naam), die zich op een effen achtergrond bevindt. Het kleurenpalet is een combinatie van wit en pastelroze. De basis is een rechthoekige plaat. Bovendien heeft het logo geen duidelijke relatie tussen het element en de kleur: in sommige versies zijn de letters roze geverfd en is de achtergrond wit, terwijl het in andere versies andersom is.

Logo lettertype en kleuren

Logo Blackpink

De meidengroep koos de naam Blackpink omdat roze een klassieke uitdrukking van vrouwelijkheid is en zwart het prototype is van kracht en moed. De makers van het muzikale kwartet wilden daarmee benadrukken dat de leden niet alleen mooie meisjes zijn, maar ook doelgerichte individuen.

De merknaam is minimalistisch en modern. Er zit niets overbodigs in — alleen zelfverzekerde en strakke lijnen die overeenkomen met het karakter van de vier vocale muzikanten. Voor een perfecte visuele identiteit kozen de ontwerpers voor het traditionele lettertype Helvetica.

Het woord is in hoofdletters geschreven. Twee ervan zijn gespiegeld («C» en «N»), en één heeft geen horizontale balk («A»). Deze grafische techniek maakt het embleem goed herkenbaar, relevant en jeugdig.