Baylor University Logo

Baylor University Logo

Baylor University is een particuliere instelling voor hoger onderwijs uit de Verenigde Staten met de status van onderwijs- en onderzoeksinstelling. Dit is de grootste baptistenuniversiteit ter wereld, die bachelors en masters afstudeert. De universiteit kent ook doctorale en professionele graden toe, aangezien het een R2-categorie heeft. Bovendien heeft het veel studentenverenigingen die in de jaren ’70 van de vorige eeuw als lokale bewegingen zijn begonnen en zich hebben aangesloten bij internationale bewegingen. Hij heeft ook zijn eigen sportafdeling, de Bears. De teams maken deel uit van de Big 12 Conference en strijden in de Divisie I NCAA. De locatie van de universiteit is de stad Waco, Texas, het jaar van optreden is 1845.

Betekenis en geschiedenis

Logo Baylor University

De universiteit is vernoemd naar de oprichter, R.E.B. Baylor, een districtsrechter en voormalig lid van het Amerikaanse congres. In 1841 stelden hij en dominee William Milton Tryon de opening voor van een plaatselijke middelbare school in Texas. 35 afgevaardigden van de Union Baptist Association stemden voor dit idee. Drie jaar later stuurde de leiding een petitie naar een hogere organisatie en in de winter van 1845 ondertekende de president van de Republiek Texas, Anson Jones, het bijbehorende decreet.

Missionaris James Huckins was betrokken bij het werven van fondsen voor de bouw van de campus, dus hij wordt beschouwd als de derde oprichter van Baylor University. Onafhankelijkheidslanden werden toegewezen aan de universiteit. Bovendien was deze instelling de eerste in Texas, waar ze de cursus juridisch recht, geneeskunde en wiskunde begonnen te doceren. In 1851 maakte de administratie hem mannelijk, maar keerde daarna opnieuw gezamenlijk onderwijs terug. De eerste vrouwelijke afgestudeerde verliet de muren in 1855.

Interessant is dat een van de leiders van de universiteit de overgrootvader was van de toekomstige Amerikaanse president — George Washington Baines. Gedurende het hele werk heeft de instelling voor hoger onderwijs authentieke symbolen behouden, dus het heeft één zegel en één academisch embleem.

Het universiteitsbrede embleem is veel eenvoudiger van samenstelling dan bedrukking. Het is samengesteld uit twee delen: tekst en grafisch. Aan de linkerkant is een monogram gevormd uit de afkorting van de universiteit. Het is een «B» (boven) en «U» (onder) weefsel met driehoekige inkepingen onder de schreven. Gele letters worden door een verticale lijn gescheiden van de volledige naam van de hogeronderwijsinstelling, die in een ander lettertype staat. Boven beide «i» staan ​​geen stippen, maar miniatuurruitjes. De «y» heeft een verkorte staart en de «t» heeft een schreef op de dwarsbalk, wat niet typerend is voor de klassieke stijl.

Zegel

Baylor University Seal Logo

Het zegel is een concentrische cirkel van verschillende afmetingen, samengevoegd tot één geheel. Deze omvatten dunne en brede strepen die belangrijke informatie bevatten. In het midden staat een vijfpuntige ster. Dankzij eenzijdige schaduwen ziet het er driedimensionaal uit. Het is omgeven door het motto in het Latijn «Pro Ecclesia, Pro Texana». De inscriptie is getypt in een klassiek schreeflettertype en wordt gescheiden door vier vetgedrukte stippen — twee aan elke kant.

Dit wordt gevolgd door een dunne begrenzende ring van donkergroene kleur. Daarachter is een breed veld met daarop de datum en plaats van oprichting van de universiteit. Deze zin is grotesk. Verder weg is een dubbele regel, gevolgd door de naam «Baylor University». Qua lettertype weerspiegelt het de inscriptie in het midden van het zegel. Het frame ziet eruit als een strak gedraaid touw. Documentatie, bestellingen, diploma’s en alles wat met het educatieve en administratieve proces te maken heeft, zijn gemarkeerd met zo’n zegel.

Baylor Bears Logo

Baylor University Logo Geschiedenis

De Baylor Bears is de naam van de 17 teams die Baylor University verenigen, die sinds 1845 bestaat in Waco, Texas. De afdeling wordt geleid door Mack Rhoades. Atleten zijn in de Conference Big 12 en strijden in Divisie I van de NCAA. Een van de meest succesvolle universiteitsteams zijn voetbal, honkbal, atletiek, tennis, evenals twee basketbalteams — heren en dames.

Het allereerste logo voor de Baylor Bears is ontworpen door Disney-kunstenaar Arthur Evans. Dit verklaart de cartoonstijl van de beer, die volgens het concept de mascotte genaamd Sailor Bear vertegenwoordigt. Maar later moest de sportafdeling het logo veranderen omdat Evans dezelfde beren voor verschillende andere teams schilderde. Later werd een andere versie voorgesteld door Elmer Fisher en Joey Taylor. Toen ontstond het idee met Fuzzy Green Bear, ontwikkeld door ontwerpers van het bureau SME Branding.

1969 — 1996

Baylor Bears Logo 1969-1996

Het logo stelt een beer voor, of liever: zijn kop. Het is gemaakt in cartoonstijl: een grijns is op een grappig gezicht gedrukt, alsof het dier zijn rivalen uitdaagt. Dit wordt ook aangegeven door een strenge blik en gefronste wenkbrauwen. De ogen van het personage zijn groot, halfrond, expressief. De oren zijn iets naar achteren geplaatst, alsof het beest gevoelig ergens naar luistert. Op het hoofd van de beer staat de hoed van een jongeman (piekloze muts), en daarop staat een hoofdletter «B» met schreven. Het staat voor beide woorden uit de naam van de universiteitsteams — «Baylor Bears». Wol, neus en schaduwen worden weergegeven in kleine monochromatische streken.

1997 — 2004

Baylor Bears Logo 1997-2004

Geleidelijk aan besloot het management af te stappen van de cartoonstijl van het embleem en keurde het een nieuwe versie goed. Het stelt een grote boze beer voor, die een zware poot naar voren steekt om zijn tegenstanders bang te maken. Het formidabele dier heeft krachtige tanden en enorme klauwen die geel zijn gemarkeerd, en een boze blik bevestigt zijn kwade bedoelingen. Voor het beest, volledig in de vloer geplaatst, staat de naam van de universiteitsafdeling.

2005 – 2018

Baylor Bears Logo 2005-2018

In 2005 namen de teams, na een herontwerp, een radicaal ander logo aan, dat alleen uit tekst bestond. Als basis is uitgegaan van de naam van de onderwijsinstelling die eigenaar is van de sportafdeling. Daarom zijn er slechts twee letters aanwezig op het embleem — «BU» van «Baylor University». Ze bevinden zich diagonaal en zijn gemaakt in de vorm van een monogram. Hun elementen zijn gedeeltelijk met elkaar verweven: de linker schreef «U» bevindt zich in de onderste opening «B».

2019 – heden

Baylor Bears Logo 2019-vandaag

De moderne versie is gebaseerd op de vorige en herhaalt deze volledig in vorm. Maar verder zijn ze anders. In het in 2019 goedgekeurde logo is de groene kleur meerdere tinten lichter. Dunne letters hebben geen rand en de lijnen waaruit ze zijn samengesteld, worden bovenaan aangevuld met driehoekige inkepingen. Fragment «U», gelegen in de onderste opening «B», is gescheiden van de rest.

Het universiteitsvoetbalteam bestaat sinds 1898. Concurreert in Divisie I FBS als lid van de Big 12 Conference. Sinds 2014 speelt het thuiswedstrijden in het McLane Stadium. De hoofdcoach is Matt Rhule.

Het damesbasketbalteam wordt gecoacht door Kim Mulkey. In 2005 wonnen de basketballers de eerste divisie van het NCAA Women’s Basketball Championship. Het herenteam overleefde het schandaal in 2003, maar wist toen toch drie wedstrijden op rij te winnen (2008, 2009 en 2010).

Logo lettertype en kleuren

Baylor University Logo

Alle drie de identiteitsmerken van Baylor University (zegel, academisch embleem en sportlogo) zijn gecombineerd in kleur: ze gebruiken groen. Daarnaast is in het logo van de sportafdeling en het universiteitsbrede symbool dezelfde afkorting diagonaal geplaatst.

Het woord logo bevat een inscriptie gemaakt in een lettertype gebaseerd op Goudy Oldstyle, een traditioneel Amerikaans lettertype. De bedrijfskleuren van de universiteit zijn groen en goud.