Ateez Logo

Ateez Logo

Ateez is een achtkoppige mannelijke muziekgroep. Ze werd in 2018 gevormd door KQ Entertainment en in 2020 werd ze al erkend als de leider van de vierde generatie en ontving ze verschillende prestigieuze onderscheidingen. De boyband debuteerde in de herfst van 2018 toen ze een uitgebreid programma uitvoerden genaamd Treasure EP.1: All to Zero, dat het titelloze album werd. Nu is het team de officiële vertegenwoordiger van de Koreaanse cultuur over de hele wereld, dus de media noemden haar leden idolen van wereldklasse. Vanaf 2021 hebben ze al zes kleine compilaties in het Koreaans, één volledig album en drie compilaties in het Japans opgenomen. Nul: Koortsdeel. 1 was het eerste album van de band dat platina werd gecertificeerd in de Gaon Albums Chart. De groep heeft nu meer dan 1 miljoen exemplaren van hun cd’s verkocht. De belangrijkste plaats van inzet is de stad Seoul (Zuid-Korea).

Betekenis en geschiedenis

Logo Ateez

KQ Entertainment is van plan nog een jongerengroep te vormen nadat een vertegenwoordiger van een multimediabedrijf een voorbeeldbrief van Kim Hongjoong heeft onderzocht. De jongeman bewonderde hun eerste groep, Blok B genaamd, en schreef dat hij hun stagiaire wilde worden. Zijn talent bleek uniek te zijn en het management organiseerde speciaal voor hem een ​​muzikaal team, waardoor Kim de leider werd. Een half jaar lang was hij haar enige vertegenwoordiger, totdat Yunho zich bij hem voegde. Een jaar later verschenen Mingi (verhuisd van Maroo Entertainment), Wooyoung en Yeosang (van Big Hit Entertainment), Jongho (van TOP Media). Toen werden Seonghwa en San uitgenodigd.

Voor de officiële lancering heette de boyband KQ Fellaz. Ateez werd hij later, vlak voor het debuut. Om de groep snel te promoten en te steunen, plaatste de organisator eerst een KQ Fellaz Performance Video I op het YouTube-kanaal, waar alle acht leden dansten op de Pick It Up-track van Famous Dex. In feite was dit het begin van hun muzikale carrière en de allereerste presentatie aan het publiek.

Kort daarna ging de pre-debuutvideo van KQ Fellaz American Training in première. Het ging over hoe jonge mensen naar Los Angeles, Californië reisden om ervaring op te doen met dansen. Toen had het team een ​​negende kanshebber voor deelname — Lee Junyoung, maar hij kwam niet in het hoofdteam. Aan het einde van de reis namen de heren de single From op.

Het project werd vervolgens gelanceerd met een set van drie teasers, waarvan de tweede de toekomstige naam van de mannelijke muziekgroep onthulde. Het werd de basis van het logo. Hun show Code Name Is Ateez werd in de tweede helft van juli uitgezonden op Mnet. En in oktober bracht de band hun debuutalbum en videoclips uit voor de nummers Treasure en Pirate King. Met de juiste promotiecampagne werd ze meteen populair.

Het persoonlijk identificatiekenmerk bestaat uit een naam omdat het informatief, promotioneel en gedenkwaardig is, wat uitermate belangrijk is voor de showbusiness. Daarom kozen de oprichters onmiddellijk voor een versie die begrijpelijk was voor het publiek — het woord «Ateez». Het is in hoofdletters en bevat geen schreven.

De poten van de letters zijn gelijk, glad en hebben zelf een schuine vorm, alsof ze cursief zijn geschreven. Maar tegelijkertijd zien de personages er normaal uit — gedrukt, breed, zonder extravagant ontwerp. Alleen oranje kleur is helder. Aan de bovenkant zit een brede band. Het heeft ook een diagonale helling, wat de integriteit van het team en zijn onafscheidelijke ideologische oriëntatie aantoont. Dat wil zeggen, de boyband in zijn geheel geeft de luisteraars vreugde, positieve, levendige indrukken — en harmonieus, in een enkele impuls.

Logo lettertype en kleuren

Ateez Logo

Het logo maakt gebruik van het Akira Expanded-lettertype, dat breed, vloeiend en geometrisch is. Elke letter heeft duidelijke buiten- en binnenhoeken. Het corporate palet is eentonig. Het bestaat uit een combinatie van oranje (letters, streep) en wit (achtergrond). Soms wordt zwart-wit gebruikt.