AstroWorld Logo

Astroworld Logo

De Amerikaanse rapper Travis Scott, die in 1991 werd geboren onder de echte naam Jacques Bermon Webster II, wist tegen 2021 vier studioalbums op te nemen. De derde heet AstroWorld. Het werd uitgebracht in 2018 en werd beroemd als een van de best verkochte muziekcompilaties van het jaar. Alleen al in de eerste week hebben fans meer dan een half miljoen exemplaren verkocht.

Betekenis en geschiedenis

Logo Astroworld

Travis Scott wilde het AstroWorld-album al zo lang geleden uitbrengen dat hij het aankondigde op de Vine-app, die op het moment van release niet meer bestond. De muzikant wist nog niet welke nummers hij zou opnemen, maar hij was zeker van de naam van de nieuwe schijf.

De 17-track collectie, met de singles Wacth en Butterfly Effect, is vernoemd naar het pretpark Six Flags AstroWorld. Deze attracties stonden ooit in Houston, maar zijn in 2005 gesloten en afgebroken. Het voorvoegsel Astro was een eerbetoon aan het Lyndon B. Johnson Space Center, een van Houstons meest gedenkwaardige trainingslocaties voor astronauten.

Het entertainmentcomplex werd in 1968 opgericht als aanvulling op het multifunctionele overdekte stadion Astrodome. Meer dan één generatie Amerikanen, waaronder Travis Scott zelf, slaagde erin om in de achtbanen te rijden. De rapper vond het heel jammer dat zijn favoriete pretpark werd gesloopt om plaats te maken voor parkeerplaatsen en appartementsgebouwen. Dit is waar zijn liedjes aan zijn opgedragen: de muzikant droomt ervan de attracties terug te geven, omdat daarmee de vreugde uit de stad is verdwenen.

Maar het is vermeldenswaard dat de artiest probeerde te profiteren van de situatie en het handelsmerk AstroWorld registreerde. De titel van het album omvat nu alles, van souvenirs tot marketingcampagnes en concerten. In 2018 lanceerde Travis Scott het hele AstroWorld-muziekfestival en besloot er een jaarlijks evenement van te maken voor Houston. Verdere plannen van de rapper zijn om een ​​tour met attracties te regelen.

Het merk heeft een officieel logo dat eruitziet als een gestileerde belettering. Het wordt gebruikt op fanartikelen, waaronder huishoudelijke artikelen, kleding, accessoires en meer. Het is gebaseerd op het originele Six Flags-pretparksymbool dat op kaartjes en bewegwijzering wordt gebruikt.

Logo lettertype en kleuren

Astroworld Logo

Sommige letters in het woord «ASTROWORLD» zijn vervangen door gestileerde afbeeldingen. Op de plaats van de eerste «O» staat bijvoorbeeld een wereldbol met getekende gestippelde ogen en een glimlach in de vorm van een pijl die naar links wijst. Dit ongebruikelijke element speelt op het Astro-voorvoegsel. Het oranje smileygezicht met een pijl symboliseert duidelijk het duizelingwekkende plezier van de ritten.

De tweede «O» bestaat uit vijf concentrische groene ringen. Ze hebben de vorm van vierkanten met afgeronde hoeken en nemen toe naarmate ze zich van het midden verwijderen. Dit patroon lijkt fascinerend.

Het logo voor het derde studioalbum van Travis Scott gebruikt hetzelfde lettertype als het embleem van het gelijknamige pretpark. De ontwerpers kozen voor aangepaste typografie op basis van handgetekende karakters met holle randen en korte driehoekige schreven.

Elke letter heeft een andere kleur: geel, rood, wit, blauw, paars, groen, lichtoranje, donkerroze en grijs. Dit werd met opzet gedaan om een ​​sfeer van leuke attracties te creëren en om de stijl van AstroWorld’s kleurrijke albumhoes te evenaren. De titel van een muziekalbum wordt meestal tegen een donkere achtergrond geplaatst voor contrast.