Asking Alexandria Logo

Asking Alexandria LogoAsking Alexandria is een muzikale groep die is opgericht door gitarist en achtergrondzanger Ben Bruce. Hij richtte het op in 2006 in Dubai. Daarna verhuisde hij naar het VK en veranderde de samenstelling van de deelnemers volledig. Genres waarin de band werkt: elektronische rock, alternatief, hardrock, heavy metal, post-hardcore, metalcore, electroniccore.

Betekenis en geschiedenis

Asking Alexandria Logo Geschiedenis

Het embleem van de groep toont zijn naam, die bestaat sinds 2006 en in 2008 overleefde na de verandering van locatie. Het is uitgevonden door Ben Bruce zelf toen hij in de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten woonde. Hij gebruikte een gewone menselijke naam omdat hij het concept van mensen van mensen volgde.

De woorden «vragen» en «Alexandrië» delen de letter «A». Het duurt twee regels tegelijk en ziet er origineel uit vanwege de langwerpige lijnen. Het lettertype van de inscriptie is individueel: alle tekens zijn breed, ongelijk, schreefloos. Om de visuele identiteit te versterken, lijkt het logo op een shot uit een oude film. Korrel, ruis en strepen die het beeld vervormen, creëren een retro-effect.

Dit embleem is te vinden op de covers van albums die zijn uitgebracht tussen 2009 en 2013. De compilaties Black (2016) en Asking Alexandria (2017) hebben een heel ander grafisch teken. In hun geval is de naam van de groep geschreven in kleine letters van dezelfde grootte. Het lettertype is klassiek met schreven. Tekens worden gescheiden door grote spaties.

Daarnaast is er nog een ander logo: twee letters «A» verbonden in een «M» -vorm. Deze versie is nooit gebruikt op studioalbums.

Logo lettertype en kleuren

Asking Alexandria Logo

Voor het logo keurden de muzikanten een lettertype goed dat doet denken aan Helvetica. Ze kozen hem vanwege zijn rechte lijnen en het vertrouwen dat hij wekt. Brede letters zien eruit als een onverwoestbare muur waar je je kunt verschuilen voor de negatieve omstandigheden van de buitenwereld. Beide woorden hebben een gemeenschappelijke «A», die bijdraagt ​​aan het embleem van standvastigheid, integriteit en eenheid van ideeën.

Logo Asking Alexandria

Het kleurenschema is zo eenvoudig mogelijk gekozen — monochroom. Afhankelijk van de omgeving en plaats kan het worden gekleurd in een van de drie combinaties: as op houtskool, zwart op wit en, zoals een negatief op fotografische film, wit op zwart.