All Money In Logo

All Money In Logo

All Money In is een Amerikaans platenlabel opgericht door Ermias Joseph Asghedom (creatief pseudoniem Nipsey Hussle), een rapper, ondernemer, songwriter en sociaal activist. Hij implementeerde zijn concept in 2010. In december vond de debuutopname plaats van zijn eerste grote project genaamd The Marathon.

Betekenis en geschiedenis

Logo All Money In

Nipsey Hussle werd geboren in Crenshaw (Los Angeles), Californië in 1985. Zijn moeder is Afro-Amerikaanse en zijn vader is een Eritrese immigrant. Ermias Joseph groeide op met zijn zus en broer en ging naar de plaatselijke Alexander Hamilton High School. Maar hij maakte zijn studie niet af, want op veertienjarige leeftijd liep hij van huis weg en sloot zich aan bij de straatbende Rollin 60’s Neighborhood Crips, die deel uitmaakte van een nog grotere groep.

Een jaar later (in 2002) sloot de jongeman zich aan bij de creatieve multimediabeweging Buttervision, verwant aan Digital Guerrilla en geleid door Dexter Browne. Daar keurde hij zijn artiestennaam goed, die hem sinds zijn jeugd was vastgehouden. Feit is dat de jongeman lang geleden de bijnaam Nipsey Hussle kreeg van een goede vriend van Donte Monroe, in muzikale kringen bekend als Baby Gooch. De bijnaam wordt geassocieerd met de naam van de beroemde komiek Nipsey Russell. Tegelijkertijd voltooide Ermias Joseph de opname van zijn eerste mixtape genaamd Slauson Boy Volume 1.

Op zijn negentiende gingen hij met zijn broer en vader naar Oost-Afrika, waar ze enige tijd doorbrachten. De reis naar het vaderland van zijn vader maakte grote indruk op de jonge Asghedom, waarna hij een sociaal activist werd, een figuur met een ondernemende inslag. En van jongs af aan had hij volop ondernemerschap. Als 11-jarige schooljongen was hij schoenpoetser en maakte hij een plan om elke dag ongeveer honderd paar schoon te maken om kleding voor school te kopen. De drang naar ondernemen nam in de loop der jaren toe en vervolgens richtte hij samen met zijn broer en twee zakenpartners Marathon Clothing op.

Na het verlaten van Epic Records opende zanger Nipsey Hussle de All Money In opnamestudio, wat een weerspiegeling was van zijn ervaring met geld. Want de naam is eigenlijk het motto «All Money in, No Money Out». Dit is zijn concept van economische zelfrealisatie, aangeboden aan bewoners van zwarte wijken. Ermias Joseph Asghedom riep op tot ondernemerschap en de accumulatie van rijkdom zonder uitgaven voor het afschrijven van activa. Na de oprichting van de studio bleef hij geld verdienen door met veel artiesten platencontracten te tekenen. Onder hen zijn Killa Twan, J Stone, Cuzzy Capone, Pacman Da Gunman, Cobby Supreme, BH. Dat wil zeggen, de geschiedenis van de oprichter van het merk is de geschiedenis van geld, weerspiegeld in de identiteit. Hussle werd in 2019 doodgeschoten.

De symboliek van All Money In weerspiegelt duidelijk het concept van financiën. In één blik op het logo wordt duidelijk dat het een dollarteken weergeeft. Maar het wordt niet direct, maar indirect gepresenteerd — in de vorm van een composietstructuur, die verschillende elementen bevat.

In het midden staat een gestileerde letter «S». Het is groot, breed, doet denken aan een labyrint en tegelijkertijd het getal vijf. Het heeft een hoofdletter «A», ook gemaakt in een geometrische stijl. Ze heeft twee rechte benen, een smalle dwarsbalk en een platte bovenkant. Hieronder (vis-a-vis) is er een wit vierkant. Het en de bovenste letter vormen visueel een dubbele doorhaling, kenmerkend voor het beeld van de dollar. Alle elementen worden op een zwarte achtergrond geplaatst en in een witte ring genomen, die op zijn beurt in een groot zwart vierkant wordt gestoken.

Logo lettertype en kleuren

All Money In Logo

Het embleem bevat geen inscripties en de gebruikte letters hebben niets met de tekst te maken, aangezien het grafische details zijn. Het kleurenschema van het logo is monochroom en bestaat uit een combinatie van zwart en wit.