Advance Auto Parts Logo

Advance Auto Parts Logo

Advance Auto Parts is het op één na grootste auto-onderdelenbedrijf in de VS met een netto jaarinkomen van $500 miljoen. Bedient 5.000 van zijn winkels en overgenomen ketens die opereren onder zijn eigen merken (Worldpac en CARQUEST). Biedt een grote keuze aan producten van 1100 leveranciers en een reeks aanvullende diensten (batterij opladen, elektrische installatie van de auto controleren, enz.). De grootste aandeelhouders zijn Freeman Spogli & Co en Vanguard Group, Inc.

Betekenis en geschiedenis

Advance Auto Parts Logo Geschiedenis

Wat is Advance Auto Parts?

Een groot Amerikaans bedrijf gespecialiseerd in de verkoop van auto-onderdelen voor vrachtwagens, bestelwagens, SUV’s en auto’s. Opgericht door de familie Taubman in 1932. Heeft 5.000 winkels in Noord-Amerika en levert onderdelen aan Carquest-winkelketens en Worldpac-groothandels. De inkomsten van het bedrijf bedroegen in 2020 meer dan 10 miljard dollar.

Het begin van een succesvolle auto-onderdelenhandel wordt beschouwd als 1932, toen Arthur Taubman, de zoon van Oostenrijkse immigranten, die alleen basisonderwijs genoten, zijn eerste 3 winkels kocht. Zijn bedrijf, Advance Stores, breidde zich geleidelijk uit tot 54 winkels en handelde in verschillende goederen parallel aan het onderhoud en de reparatie van auto’s. Door de veranderingen die hebben geleid tot het ontstaan ​​van Advance Auto Parts in zijn inmiddels bekende versie is het bedrijf verplicht aan Nicholas, de zoon van Taubman. Hij was het die, vanaf 1969, de richting van de activiteit veranderde, reserveonderdelen koos en het bedrijf uitbreidde. In de daaropvolgende 30 jaar, tot de verkoop van Freeman Spogli & Co in 1998, groeide het bedrijf tot 600 winkels en een omzet van $ 800 miljoen per jaar.

Naar het idee om alleen met onderdelen voor auto’s om te gaan, gingen de eigenaren van het bedrijf gaandeweg over. Daarom is het Advance-logo verschillende keren gewijzigd om de ontwikkelingsrichting nauwkeuriger weer te geven.

1974 — 1984

Advance Auto Parts Logo 1974-1984

Na de overname van zijn vader ging Nicholas op zoek naar mogelijkheden om de winkels te moderniseren. Hij gaf het bedrijf een meer toepasselijke naam, Advance Auto, die de verdere ontwikkeling van het bedrijf bepaalde. Het eerste logo behoorde tot de overgangsperiode en had slechts een gedeeltelijke connectie met auto’s.

De vorm van het logo leek op een kentekenplaat — een ovale blauwe plaat met Advance Auto erop geschreven. Er is een witte rand rond de randen en een dunne zwarte lijn die de hele compositie omringt, waardoor het compleet is. De ovale vorm wordt ook geassocieerd met volledigheid en volledigheid, want door naar Advance-winkels te gaan, zou je alles kunnen kopen wat je nodig hebt.De ve

rticale schuine streep tussen de woorden Advance en Auto scheidde twee delen van het werk van het bedrijf. Na de oorlog hield het bedrijf zich niet alleen bezig met het onderhoud van auto’s, maar ook met de verkoop van een breed scala aan goederen, van speelgoed tot meubels, om het hoofd boven water te houden.

De lichte kleuren van het logo zorgden voor een goed humeur. Ze toonden aan dat de verkooppunten goederen verkopen voor het hele gezin, inclusief kinderen. De blauwe achtergrond werd geassocieerd met de lucht en dromen. Hij wees op een bloeiend bedrijf, bevrediging van de wensen van consumenten en een mooie toekomst voor het bedrijf. De witte kleur van het opschrift en de witte beschermrand is een eerlijke reputatie en betrouwbaarheid, die de basis vormen van het werk van het bedrijf.

Nicholas’ vader leerde hem de belangrijke principes van het opbouwen van een bedrijf — mensen van dienst zijn, de reputatie hebben een fatsoenlijk persoon te zijn, uw werknemers als familie behandelen en klanten goed genoeg bedienen, hen een kwaliteitsproduct geven zodat ze komen weer terug. Deze 4 pijlers vormden de basis van de Advance Auto business en komen tot uiting in de kleurkeuze en logovorm.

De zwarte buitenste lijn vatte alle doelstellingen van het bedrijf samen.

1984 — 1991

Advance Auto Parts Logo 1984-1991

Nicholas Taubman besloot het werk van het bedrijf uitsluitend op auto-onderdelen te richten. Daarom werd de naam opgegeven voor Advance Auto Parts. De kredietlijn werd gesloten, consumptiegoederen werden uit de schappen gehaald en ze weigerden auto’s te repareren en te onderhouden. Er werden veel reserveonderdelen geleverd aan 100 winkels van het netwerk en ze concentreerden zich op de uitbreiding van het bedrijf door nieuwe verkooppunten te openen.

Ook het logo is volledig opnieuw ontworpen. Het kleurenschema werd rood en zwart. Zo’n contrasterende oplossing trok de aandacht en werd vanaf de weg goed afgelezen. Daarom leerden automobilisten snel over de nieuwe winkel. De combinatie van zwarte en rode kleuren weerspiegelde energie, agressieve promotie (in een paar jaar tijd is het aantal winkels verdubbeld). Rood werd geassocieerd met een probleem, pech, dringende maatregelen die nodig waren om de auto te herstellen, en zwart werd geassocieerd met olie, stookolie, wegreparaties en asfalt.

De naam van het bedrijf werd op twee niveaus geplaatst. Op de bovenste regel staat in rode letters het opschrift Advance. Het betekende vooruitgang en vooruitgang. Daaronder, in het zwart, stonden de woorden Auto Parts. Aan de rechterkant werd het logo begrensd door een groot driehoekig bord. Een rijdende auto werd in de zwarte linker benedenhoek geplaatst. De rest van de driehoek was rood. De driehoek weergalmde het verkeersbord ‘Let op. Reparatiewerkzaamheden». Het bord en het opschrift lieten zien hoe de beweging van de auto werd gestopt door een panne. Delen van het logo die een obstakel voor het verkeer symboliseerden, waren rood gemarkeerd. De oplossing voor het probleem in de vorm van reserveonderdelen die nodig waren voor de reis was zwart gemarkeerd.

1991 — 1999

Advance Auto Parts Logo 1991-1999

In 1991 stond het bedrijf op de 8e plaats in de natie op het gebied van auto-onderdelen. Haar belangrijkste taak was om de uitbreiding en aankoop van kleinere bedrijven te maximaliseren. Het logo werd veranderd in de richting van stabiliteit en vertrouwen. De rode «stopkleur» werd verwijderd, waardoor alleen zwart overbleef. Hij had veel gemeen met de weg, reparaties en auto’s.

Het hele veld van het logo werd getekend met schuine zwarte lijnen. Ze symboliseerden wegen met meerdere rijstroken. Ze toonden een groot aantal vestigingen van het bedrijf op alle belangrijke snelwegen van het land. Bedrijfsuitbreiding naar andere staten.

De naam werd op twee niveaus geplaatst, maar in plaats van een driehoek werd de inscriptie beperkt door een zwarte verticale rechthoek. Het leek op een markeringsstrook op de weg.

Het hele logo heeft een helling naar rechts gevonden, mee met het verkeer.

1999 — 2002

Advance Auto Parts Logo 1999-2002

In 1997 had Taubman besloten met pensioen te gaan. Hij huurde een agentuur in om het bedrijf te verkopen, aangezien geen van de kinderen het bedrijf van zijn vader wilde voortzetten. In 1998 werd 86% van de kosten gekocht door Freeman Spogli & Co. De nieuwe eigenaar heeft aanpassingen gedaan aan het visuele uithangbord van het bedrijf.

Verticale strepen werden van het embleem verwijderd, wat de normale lezing van de naam belemmerde. En de zwarte rechthoek werd vervangen door een rode om contrast te creëren. Hij weerspiegelde de woorden: “Stop! Aandacht!». automobilisten aantrekken.

2002 — heden

Advance Auto Parts Logo 2002

Traubman en zijn trouwe collega Smith verlieten het bedrijf volledig en gingen met pensioen (daarvoor bleef Nicholas in de raad van bestuur). Het bedrijf kreeg een update, vond een nieuw hoofd en veranderde het logo.

Het nieuwe logo werd op een rode achtergrond geplaatst. De naam van het bedrijf was op twee niveaus gelaten, maar uitgevoerd in een enkele gele kleur. En de rode rechthoek werd vervangen door een vliegende race-schaakvlag. Het markeert de nieuwe start van het bedrijf, nu al zonder de oprichters en degenen die aan de oorsprong stonden. Bovendien sponsort Advance Auto Parts actief racen op verschillende niveaus, waaronder NASCAR en Monster Jam.

Logo lettertype en kleuren

Advance Auto Parts Logo

De hoofdkleuren van de logo’s zijn rood, zwart en geel.

  • Rood — een symbool van de woorden “Let op! Stop! roept de kracht op waarmee het bedrijf de markt veroverde en het aantal winkels om de paar jaar met 2-2,5 keer vergroot.
  • Zwart — de kleur van wegen en motorolie. Een symbool van ervaring en betrouwbaarheid.
  • Geel — het plezier en de voldoening die winkels moeten bieden aan klanten door snelle service en de beschikbaarheid van alle benodigde reserveonderdelen.

Logo Advance Auto Parts

Het lettertype van het logo is in de laatste drie versies niet gewijzigd. Dit is Humanist 521 cursief.