ACE Logo

ACE Logo

Er zijn veel jeugdgroepen in Zuid-Korea die K-popmuziek spelen. Deze omvatten ACE, een nieuw gevormd team van vijf leden. Het wordt gerund door het particuliere entertainmentbureau Swing Entertainment in samenwerking met platenlabel Beat Interactive. Officieel wordt de naam ACE geschreven met punten na «A» en «C» (maar niet na «E»). Het is een acroniem gebaseerd op de Engelse uitdrukking Adventure Calling Emotions. De gecodeerde zin zegt dat muzikanten een bron van levendige emoties voor mensen willen worden, ze streven ernaar om fans te inspireren om hun doelen te bereiken.

Betekenis en geschiedenis

Logo ACE

Het debuut van de groep vond medio mei 2017 plaats, maar luisteraars hoorden er veel eerder over, want alle vijf ACE-leden wisten al vóór de release van het eerste Cactus-nummer bekende mediapersoonlijkheden te worden. Ze hebben de aandacht getrokken door een actief sociaal leven te leiden. Allereerst publiceerde de band arrangementen van wereldberoemde hits en nieuwe dansvoorstellingen op hun YouTube-kanaal. De video’s waren erg populair. Wat zijn de miljoenen views van de «Playing With Fire»-cover van BLACPINK. Daarnaast speelden de muzikanten in musicals en woonden ze als genodigden verschillende shows bij.

Hoewel de groep tot een klein label behoort, maakten aspirant-sterren grote naam om later hun langverwachte debuut te arrangeren. ACE-leden zingen niet alleen, maar bewegen ook goed, zoals het publiek bij tal van straatoptredens overtuigd was. Ze dansten midden op straat en verzamelden menigten toeschouwers om zich heen. Een enorme schare fans is de basis geworden voor de Choice-community. Zoals de muzikanten toegaven, waren het de fans die hen hielpen bij het winnen van de Choice Global Hallyu Star Award in 2020.

De K-popartiesten werden heel snel beroemd, dus hun eerste nummer, Cactus, werd met veel enthousiasme ontvangen. De dag van de release kan worden beschouwd als de officiële datum van het optreden van de band. Kort daarvoor werd een teaser voor het ACE-logo gepresenteerd. Het bleek dat het eruit ziet als een complex abstract symbool, bestaande uit brede strepen. Er is een driehoek aan de bovenkant. Vanaf de onderrand loopt een diagonaal, die aansluit op twee lijnen van verschillende lengte. De naam van het creatieve team is in de lege ruimte geschreven met puntjes na «A» en «C». De hele linkerkant is verticaal uitgelijnd, dus het beeld is een beetje scheef.

In feite is het logo niet zo abstract als het lijkt. Er is een verborgen betekenis in geometrische compositie: elk element vertegenwoordigt een specifieke letter. De bovenste driehoek symboliseert «A», zij het zonder de onderste diagonalen. Drie parallelle lijnen verbonden door een gemeenschappelijke basis vertegenwoordigen «E». En aan de andere kant van hen grenst «C», in de tegenovergestelde richting gedraaid, maar nog steeds herkenbaar aan zijn hoefijzervorm. Uit deze letters is de naam van de groep samengesteld.

Logo lettertype en kleuren

ACE Logo

Het woord «A.C.E» is geschreven in een aangepast lettertype. «A» ziet eruit als een driehoek zonder onderrand, «C» lijkt op een gevallen «U» en «E» heeft een afgeknotte middelste horizontale lijn. Er zijn geen schreven, alle lijnen zijn even breed. Uiteraard hebben de ontwerpers geprobeerd om de letters qua structuur samen te laten vallen met de elementen van het logo, of er in ieder geval in de verste verte mee geassocieerd te worden.

De hoofdkleuren van het logo zijn zwart-wit. Deze combinatie benadrukt de minimalistische stijl van de groep, het verlangen naar beknoptheid en visueel evenwicht.