AC/DC Logo

AC DC Logo

AC / DC is een muziekgroep uit Australië, opgericht in 1973. Ze nam haar debuutalbum op in 1975 en werd het legendarische collectief dat al het werk van de wereld beïnvloedde. Het team is in Sydney opgericht door twee Schotse broers (Malcolm en Angus Young) en werkt in de genres hard rock, blues rock, rock and roll.

Betekenis en geschiedenis

ACDC Logo Geschiedenis

Het debuutembleem verscheen in 1977 gelijktijdig met de release van de internationale versie van het album «Let There Be Rock». Dit evenement is mogelijk gemaakt dankzij een samenwerking tussen Bob Defrin van Atlantic Records VP en populaire grafisch ontwerper Gerard Huerta. Het resultaat van hun samenwerking is hoogspanning, elektrische schokken, blikseminslagen die nog steeds over de hele wereld schijnen en rammelen, wat een vonk van toewijding in de harten van fans veroorzaakt. Gedurende de vele jaren van het bestaan ​​van de rockband had ze verschillende opties voor het logo.

1974 — 1976

AC DC Logo 1974-1976

Het eerste logo is een traditioneel waarschuwingsopschrift gemaakt met behulp van een sjabloon. Dergelijke borden worden meestal op transformatorcabines, panelen en elektrische kasten geplaatst om te waarschuwen dat er hoogspanning is, wat levensbedreigend is. Deze optie werd als basis genomen en werd verder ontwikkeld. Het werd gebruikt op het debuutalbum van Australian High Voltage, uitgebracht in 1974. De letters zijn afgerond, met tussenruimten die typisch zijn voor stencils.

1976

AC DC Logo 1976

Deze versie sierde de cover van het internationale album High Rock Hardcore, dat in 1976 werd uitgebracht. In dit embleem zijn de letters langwerpig, met schreven, een groene rand en tegenover elkaar.

1976 — 1977

AC DC Logo 1976-1977

De tweede internationale en derde Australische compilaties onder de naam Dirty Deeds Done Dirt Cheap kregen hetzelfde ontwerp. Het ACDC-logo toont een rode en karmozijnrode bandnaam met zwarte schaduwen aan de rechterkant. Ze voegen volume toe aan letters.

1977 — heden

AC DC Logo 1977-vandaag

In 1977 verscheen de versie in gotische stijl. Het werd voor het eerst gebruikt op de cover van Let There Be Rock in internationaal formaat. En twee jaar later sierde het nieuwe logo het album Highway to Hell, uitgebracht in Australië.

Logo lettertype en kleuren

AC DC Logo

De merknaam AC DC-rocker wordt geassocieerd met de naam van de groep, die is gecodeerd in de elektrische afkorting. AC — «wisselstroom», DC — «gelijkstroom». In plaats van slash gebruikten de muzikanten een geschikter teken — bliksem, dat hoogspanning symboliseert.

Logo AC DC

Het AC / DC-lettertype is continu geëvolueerd en evolueert geleidelijk naar gekrulde tekens met puntige uiteinden. Basiskleuren zijn zwart, wit en rood. In één versie zijn ook geel en groen aanwezig.