Zoom Logo

Zoom Logo

Het Zoom-platform biedt een breed scala aan videocommunicatieproducten en -diensten. Het verbindt eigenaren van mobiele telefoons en computers via spraakchats, webinars en videovergaderingen. Dit is een veelbelovend project van de Chinees-Amerikaanse miljardair Eric S.Yuan, onder wiens leiding de Saasbee Corporation werd opgericht in 2011 en het Zoom-programma werd gelanceerd in 2013.

Betekenis en geschiedenis

Zoom Logo Geschiedenis

Het logo van de videotelefonieservice is niet veranderd sinds het voor het eerst verscheen. De ontwikkelaars hebben een eenvoudig pad gevolgd en de platformnaam in kleine letters weergegeven zonder extra elementen. Een eenvoudig en pakkend ontwerp is een onderscheidend kenmerk van het programma geworden. Het is ook een herkenbaar woordmerk van Zoom Video Communications Corporation, die eigenaar is van het innovatieve product en alle rechten op de merkidentiteit.

Het Zoom-logo wordt weergegeven als lichtblauwe letters met afgeronde hoeken. Het weerspiegelt de basisprincipes van het merk: minimalisme, eenvoud, durf. Een marketingteam werkte aan het ontwerp, dat niet alleen verantwoordelijk was voor het algemene concept, maar ook voor het maken van het type. Ze keurde ook de enige toegestane versie van het logo goed: het blauwe woord “zoom” op een witte achtergrond. Andere versies met aanvullende elementen, aanpassingen en gewijzigde kleuren worden beschouwd als een overtreding van de merkregels.

Logo lettertype en kleuren

Zoom Logo

De naam van het bedrijf en het hoofdproduct is geschreven in het originele lettertype dat speciaal voor Zoom is gemaakt. Verschillende hoeken «z» en «m» zijn afgerond, en de rest is langwerpig en licht gebogen om op korte schreven te lijken. Maar dit is alleen de stilering van de auteur — in feite zijn er hier geen schreven, omdat de algemene omtrek van de letters is ontleend aan het lettertype Kaleko 205.

De ontwikkelaars namen het moderne groteske als basis en veranderden het, nadat ze een eigen versie hadden bedacht voor het logo van het videocommunicatieplatform. Dit lettertype werd gekozen als het basislettertype vanwege zijn uitstekende leesbaarheid, veelzijdigheid en balans. Afgeronde randen geven de letters een vriendelijke uitstraling.

Logo Zoom

De gepersonaliseerde belettering vormt een aanvulling op de basislijn van Zoom Video Communications — Lato. De ontwikkelaars hebben hier specifiek naar gezocht omdat ze een samenhangende merkidentiteit moesten creëren. Als gevolg hiervan is het logo onlosmakelijk verbonden met andere elementen van de visuele identiteit van het platform: het bedrijfslettertype en het palet.

Wat betreft het kleurenschema, het is gebaseerd op de originele tint genaamd Zoom Blue (# 2D8CFF) — een van de azuurblauwe kleuropties. Het wordt gebruikt voor de belettering, die wordt afgebeeld op een blanco witte achtergrond (#FFFFFF). Deze combinatie benadrukt het minimalisme van het woordmerk en herinnert nogmaals aan het hoofdprincipe van Zoom: gedurfde eenvoud. Dezelfde koele blauwe tint is te vinden in alles wat met videotelefoniediensten te maken heeft. Hij is een accent in het ontwerp van de website, het programma en het reclamemateriaal van het bedrijf.