Workday Logo

Workday Logo

Workday is een Amerikaans bedrijf dat softwareproducten ontwikkelt en distribueert voor cloud computing, vermogensbeheer en personeelsbeheer. Het werd in het voorjaar van 2005 opgericht door twee ondernemers — Dave Duffield en Aneel Bhusri. Ze werkten allebei voor PeopleSoft voordat ze door Oracle werden overgenomen, dus de ex-CEO en voormalig hoofdstrateeg moesten op zoek naar een nieuwe baan. Het resultaat van hun creatieve zoektocht was het Workday-project. De plaats van oprichting is de Californische stad Walnut Creek. De huidige locatie van het hoofdkantoor is Pleasanton in dezelfde staat.

Betekenis en geschiedenis

Workday Logo

Wat is werkdag?

Workday is een Amerikaanse ontwikkelaar en leverancier van programma’s die helpen bij het beheren van financiën en human resources. Het verscheen in het voorjaar van 2005 en was in 2020 het op één na beste bedrijf in Bay met de beste arbeidsomstandigheden.

In feite begon de carrière van Workday niet in het voorjaar van 2005, maar een jaar later — in november 2006, toen dit bedrijf officieel werd geopend. Het werd aanvankelijk gefinancierd door Dave Duffield, de oprichter, en Greylock Partners, een durfkapitaalbedrijf. In 2008 verhuisde de organisatie naar Pleasanton (Californië), waar ze nog steeds gevestigd is.

Na de verhuizing heeft de softwareontwikkelaar geen rebranding of wijziging van het logo aangebracht: hij heeft gewoon zijn activiteiten opgevoerd. In de korte periode van zijn bestaan ​​heeft de webservice verschillende winstgevende overnames gedaan en zich aangesloten bij concurrenten. De meest recente aankoop is Stories.bi, eigendom van Filip Doušek. In 2018 werd ze ondergeschikt aan Workday. Maar tegelijkertijd veranderde het bedrijf in geen geval zijn identiteit en bleef het trouw aan de debuutversie.

Parallel met de verbetering van de materiële en technische basis, breidde het bedrijf het aantal productupdates uit. In het voorjaar van 2020 waren er al 34 heruitgaven van software, waarvan de meest recente 2020R1 was. Bovendien wordt het logo algemeen erkend in een aantal Amerikaanse staten waar klanten de toepassingen gebruiken: Virginia (Ashburn), Georgia (Lithia Springs), Oregon (Portland). Buitenlandse partners zijn gevestigd in Ierland (Dublin), Nederland (Amsterdam) en andere technologisch belangrijke punten. Binnenkort wordt er een nieuw product uit de PaaS-categorie uitgebracht onder het bedrijfslogo.

De persoonlijke identiteitsbadge van Workday ziet eruit als een oranje boog. Een groot boogvormig element verbindt de letters «o» en «a» en strekt zich uit over het midden van de naam. Enerzijds symboliseert het de rijzende zon, anderzijds de eenwording van technologieën. De gebogen streep heeft een gemiddelde breedte, zodat hij ook van een afstand duidelijk zichtbaar is — op het corporate bord dat het hoofdkantoor siert.

Hieronder staat de naam van het bedrijf met een zeer brede spatie tussen de letters. Alle tekens zijn grotesk, gelijkmatig, vloeiend en in kleine letters. Het «w» -bord heeft uitgesneden hoeken, wat de indruk wekt dat het op een platform staat. Tegelijkertijd zijn de binnenhoeken scherp. De rechterkant «k» is niet gemaakt in de klassieke vorm, maar in de vorm van het wiskundige teken «<«. De «r» heeft een soepele en kortere bocht dan normaal.

Logo lettertype en kleuren

Logo Workday

Het logo onderscheidt zich door een vrij complex lettertype. De inscriptie volgt de motieven van verschillende lettertypen, aangezien elke letter individueel is. In het ontwerp weerspiegelen ze de individuele symbolen van de Cambridge Round Regular, Torcao Demi en Linear FS Bold.

Het stevige palet is stabiel. Vanaf het allereerste begin bestond het uit een combinatie van een donkerblauwe tint onder de code # 2c69b6 en een oranje kleur van het # f4990b-spectrum. Hun achtergrond is neutraal wit, waarop ze duidelijk zichtbaar zijn.

Wat is het merk Workday?

Het is een instelling die gespecialiseerd is in het leveren van software voor een effectief beheer van geldstromen en mensen. De software is cloudgebaseerd.

Wat is mijn werkdag?

Om dit te weten te komen, moet je naar Workday gaan, je profiel zoeken, op de knop Werk klikken en All Jobs selecteren. De benodigde informatie over de identificatie van de functie van de medewerker vindt u onder de kolom Positie-ID.

Is Workday een handelsmerk?

De naam en het logo van Workday zijn geregistreerde handelsmerken en exclusief eigendom van Workday, Inc.

Wie heeft Workday opgericht?

De oprichters van Workday zijn David Duffield (voormalig CEO van ERP - PeopleSoft) en Aneel Bhusri (voormalig Chief Strategy Officer voor PeopleSoft).