Discord Logo

  Discord Logo

  Discord is een service voor het uitwisselen van tekst-, spraak- en videoberichten, geïntroduceerd in 2015. De messenger werkt op de meeste besturingssystemen en ondersteunt meerdere talen. De eerste gebruikers waren gaming-gemeenschappen en e-sporters, maar daarna sloten mensen met een grote verscheidenheid aan hobby’s zich bij hen aan.

  Betekenis en geschiedenis

  Discord Logo Geschiedenis

  Wat is Discord?

  Dit is de naam van de gratis messenger, die toebehoort aan het bedrijf met dezelfde naam. Het is geschikt voor verschillende besturingssystemen (iOS, Android, Windows, macOS, Linux) en ondersteunt vele talen. De eerste release van de app dateert van 2015.

  De applicatie heeft een eigen icoon, waardoor hij gemakkelijk te herkennen is. Het bestaat uit twee delen: aan de linkerkant is er een blauwe dialoogwolk met een grafisch symbool, en aan de rechterkant is er een gestileerde inscriptie “DISCORD”. Het handgetekende element ziet er abstract uit en lijkt op een gameconsole-controller met korte handgrepen. Deze uitleg klinkt aannemelijk omdat de dienst oorspronkelijk is gemaakt voor gamers. Maar de officiële versie van Discord is compleet anders: op het logo staat een robot genaamd Clyde – een welwillend personage dat gebruikers van de messenger helpt.

  2015 – 2021

  Discord Logo 2015-2021

  Het logo geeft de hoofdmascotte van de applicatie weer, dus de ontwerpers hebben aandacht besteed aan details. Het hoofd van de robot bevindt zich in de dialoogwolk, wat erg symbolisch is gezien de focus van Discord. De stijl is modern maar vriendelijk: de onderste halfronde richel lijkt op een glimlach en veel hoeken zijn gladgestreken. Dit wordt gedaan om nieuwe gebruikers aan te trekken en hen aan te moedigen om te communiceren.

  Hoewel de logo-ontwerpers het Uni Sans Heavy-lettertype gebruikten, hebben ze het veel veranderd. Het origineel, gemaakt in 2008 door Svet Simov, ziet er rigoureuzer uit. Discord heeft gestileerde letters, vooral de “D” met half uitgesneden verticale lijnen.

  De dialoogwolk en tekst zijn in Vista Blue (# 738ADB). Clyde robothoofd, witte ruimte en achtergrond.

  2021 – heden

  Discord Logo 2021-vandaag

  Logo lettertype en kleuren

  Discord Logo

  Logo Discord