Discord Logo

Discord Logo

Discord is een service voor het uitwisselen van tekst-, spraak- en videoberichten, geïntroduceerd in 2015. De messenger werkt op de meeste besturingssystemen en ondersteunt meerdere talen. De eerste gebruikers waren gaming-gemeenschappen en e-sporters, maar daarna sloten mensen met een grote verscheidenheid aan hobby’s zich bij hen aan.

Betekenis en geschiedenis

Discord Logo Geschiedenis

Wat is Discord?

Dit is de naam van de gratis messenger, die toebehoort aan het bedrijf met dezelfde naam. Het is geschikt voor verschillende besturingssystemen (iOS, Android, Windows, macOS, Linux) en ondersteunt vele talen. De eerste release van de app dateert van 2015.

De applicatie heeft een eigen icoon, waardoor hij gemakkelijk te herkennen is. Het bestaat uit twee delen: aan de linkerkant is er een blauwe dialoogwolk met een grafisch symbool, en aan de rechterkant is er een gestileerde inscriptie «DISCORD». Het handgetekende element ziet er abstract uit en lijkt op een gameconsole-controller met korte handgrepen. Deze uitleg klinkt aannemelijk omdat de dienst oorspronkelijk is gemaakt voor gamers. Maar de officiële versie van Discord is compleet anders: op het logo staat een robot genaamd Clyde — een welwillend personage dat gebruikers van de messenger helpt.

2015 — 2021

Discord Logo 2015-2021

Het logo geeft de hoofdmascotte van de applicatie weer, dus de ontwerpers hebben aandacht besteed aan details. Het hoofd van de robot bevindt zich in de dialoogwolk, wat erg symbolisch is gezien de focus van Discord. De stijl is modern maar vriendelijk: de onderste halfronde richel lijkt op een glimlach en veel hoeken zijn gladgestreken. Dit wordt gedaan om nieuwe gebruikers aan te trekken en hen aan te moedigen om te communiceren.

Hoewel de logo-ontwerpers het Uni Sans Heavy-lettertype gebruikten, hebben ze het veel veranderd. Het origineel, gemaakt in 2008 door Svet Simov, ziet er rigoureuzer uit. Discord heeft gestileerde letters, vooral de «D» met half uitgesneden verticale lijnen.

De dialoogwolk en tekst zijn in Vista Blue (# 738ADB). Clyde robothoofd, witte ruimte en achtergrond.

2021 — heden

Discord Logo 2021-vandaag

Na een herontwerp voor de 6e verjaardag van de messenger en het sociale netwerk Discord, is de vorm van de Clyde-robot hetzelfde gebleven. Er zijn slechts kleine details veranderd. De bovenste punten (antennes) zijn bijvoorbeeld versmolten met het hoofdgedeelte van het hoofd om trapeziumvormige uitsteeksels te worden die vergelijkbaar zijn met de oren. De onderste slag is iets ingekort, waardoor de glimlach nu wat ingetogener lijkt.

De belettering is aanzienlijk veranderd: in plaats van het «robotachtige» lettertype met een afgeknotte «D», verscheen een praktisch, afgerond lettertype. Alle letters (behalve de eerste) worden geconverteerd naar kleine letters. Bovendien hebben de ontwerpers het dialoogvenster verwijderd en de blauwpaarse kleur overgebracht naar de robot, die voorheen wit was.

Logo lettertype en kleuren

Discord Logo

Voor de eerste versie van het logo hebben de ontwikkelaars een origineel lettertype gemaakt op basis van Uni Sans Heavy en Compose Black. De linkerkant «D» is schuin bijgesneden, waardoor een scherpe hoek wordt weergegeven. Voor de tweede optie kozen ze een zachter lettertype — met ronde, vette kleine letters. De letters zijn licht, gestroomlijnd en tonen de vriendelijkheid en openheid van de applicatie.

Het kleurenpalet blijft volledig behouden. De vertegenwoordigers van het bedrijf noemen het zelf Biurple, hoewel het in werkelijkheid een tint blauwviolet is # 7298DA. Het contrasteert mooi met het wit en geeft het logo een uitnodigende uitstraling. Dergelijke verven benadrukken volgens de makers de sfeer van ongehinderde communicatie en vrijheid van meningsuiting.

Logo Discord

 

Wat is het discord-logo?

Het servicelogo bestaat uit een icoon en een woordmerk. Aan de linkerkant is een afbeelding van een gamecontroller in de vorm van een lachend gezicht met ronde ogen. En aan de rechterkant staat het woord Discord in vetgedrukt geometrisch lettertype. Beide items zijn blauw.

Welk dier is het discord-logo?

Er staan geen dieren op het messenger-logo - het bevat een abstracte lachende emoticon. Discord-vertegenwoordigers verklaarden dat dit het hoofd is van een bot genaamd Clyde, maar gebruikers zijn ervan uitgegaan dat het op een ander personage lijkt - Wumpus.

Wie heeft het discord-logo gemaakt?

Het 2021-logo is ontworpen door het Discord-team in samenwerking met ontwerpers van de creatieve studio Koto. Ze moderniseerden het klassieke icoon en veranderden het lettertype.

Welke kleur heeft het discord-logo?

De hoofdkleur van het Discord-logo sinds 2015 is Vista Blue (# 738ADB).