Cash App Logo

Cash App LogoCash App is software voor financiële transacties die is ontwikkeld door Square Corporation. Met deze betalingstool kunt u onmiddellijk geld ontvangen en verzenden, en het ook in BTC of aandelen beleggen. Het onderscheidt zich van andere diensten door zijn eigen Visa-betaalpas, die in winkels en geldautomaten kan worden gebruikt.

Betekenis en geschiedenis

Logo Cash App

De mobiele app werd in maart 2015 gelanceerd onder de naam Square Cash. Later werd het hernoemd. Gebruikers merkten meteen het eenvoudige maar stijlvolle ontwerp op, vooral het dollarteken, dat aanvankelijk de aandacht trok. En het is geen toeval, want het hele concept van de Cash App is aan dit symbool verbonden.

De belangrijkste valuta van het financiële programma is de dollar. Het minimale investeringsbedrag is 1 USD. De groene kleur van de interface is ook een vleugje dollars. En vanuit het oogpunt van identiteit is «$» zowel een betalingsdienstlogo, een toepassingspictogram als een knop om met geld te gaan werken.

Logo lettertype en kleuren

Cash App Logo

De Cash App-branding wordt weergegeven als een witte «$» tegen een groen afgerond vierkant. Het typografische symbool is naar rechts gekanteld en de diagonale lijn die erdoorheen gaat, is niet solide: alleen de uiteinden zijn zichtbaar, die uitsteken. Hierdoor ziet «$» eruit als een hoofdletter «S» met twee loodrechte strepen aan de boven- en onderkant.

Er is geen enkele inscriptie op het Cash App-logo — alleen een valutasymbool. Het is helemaal opnieuw getekend zonder gebruik van standaardlettertypen. Het witte «$» -symbool wordt weergegeven in het midden van het vierkant, dat heldergroen is gekleurd (# 28c101) genaamd Square Cash. De applicatie-interface is gemaakt in hetzelfde palet.