Python Logo

Python Logo

Python is een platformonafhankelijke, geïnterpreteerde programmeertaal met sterk dynamisch typen, afvalverzameling en automatisch geheugenbeheer. Het behoort tot de hoogste digitale ontwikkeling, maar is tegelijkertijd bedoeld om de taken van computerwetenschappers te vergemakkelijken. Het systeem stelt u in staat om logische en duidelijke code te schrijven voor zowel kleine als grote projecten. Het is gemaakt door de Nederlandse specialist Guido van Rossum. Het product werd voor het eerst gelanceerd in 1991, hoewel de auteur er al in de jaren tachtig aan begon te werken, gebaseerd op de ABC-programmeertaal. Tegenwoordig is het eigendom van de Python Software Foundation.

Betekenis en geschiedenis

Logo Python

Wat is Python?

Python is een van de meest gevraagde programmeertalen en staat al vele malen op nummer één in de TIOBE-ranglijst. Zijn populariteit is te danken aan zijn relatieve eenvoud. Het wordt gebruikt voor het maken van games, webontwikkeling, gegevensanalyse en meer.

Er zijn verschillende tussenversies van deze computertaal, want na het uitbrengen van de eerste versie en goedkeuring van de gebruikers is er hard aan gewerkt. Het ging vooral om het verbeteren en verbeteren van de interactie met het product, dus werden er meerdere opties gelanceerd: in 2008, in 2020 en in 2021.

De naam van de programmeertaal Python heeft, vreemd genoeg, absoluut niets te maken met de vertegenwoordiger van de reptielenwereld. Het is gebaseerd op een tv-komedieshow die in de jaren zeventig in het Verenigd Koninkrijk verscheen. Guido van Rossum was een fan van Monty Python’s Flying Circus-schetsserie, dus noemde hij zijn ontwikkeling naar de Monty Python-stripgroep die het maakte. Bovendien had het tv-programma een duidelijke connectie met de wereld van de computertechnologie.

Maar weinig mensen kennen de overdracht, dus werd besloten om de programmeertaal te associëren met de slang. Als gevolg hiervan verschenen er twee pythonkoppen op het pictogram, hoewel tot 2006 een ander logo werd gebruikt — een tekst, bestaande uit geperforeerde letters met zwarte schaduwen. Perforatie gaf aan dat het een computerproduct was, aangezien er aan het begin van het digitale tijdperk computers waren die informatie produceerden in de vorm van zo’n geperforeerde tape. Er zijn zwarte schaduwen aan de onder- en rechterkant toegevoegd om de letters volumineuzer en beter leesbaar te maken.

Het belangrijkste identiteitssymbool bestaat uit twee slangenkoppen. De maker is ontwerper Tim Parkin. Na het verschijnen van het logo wordt het nog steeds ongewijzigd gebruikt, omdat het een duidelijk beeld geeft van het product en een direct herkenbaar teken is. De modernisering raakte kleine details en had bijna geen invloed op de gebruikelijke identiteit.

Op het embleem staan ​​twee grote reptielen in verschillende kleuren afgebeeld. Ze hebben krachtige hoofden en een kort lichaam, wijzend in tegengestelde richtingen. De gele slang «kruipt» naar beneden en kijkt naar rechts, terwijl het pad van de blauwe omhoog leidt en zijn kop naar links is gedraaid. Er is een dunne witte streep tussen de pythons, die een kleine vrije ruimte vormt.

De koppen bestaan ​​uit geometrisch gelijkmatige lijnen en precieze hoeken, dus de neus van het reptiel is afwezig — hij is stomp, afgehakt. Er is alleen een duidelijke lijn van nek en ogen in de vorm van een witte bal, die de indruk wekt dat een slang aandachtig kijkt met een niet-knipperende blik. Het gevoel van hypnose wordt versterkt door de structuur van de opstelling van de lichamen: ze herhalen het ornament uit de oude tekeningen van de Maya-beschaving.

Logo lettertype en kleuren

Python Logo

De tekst op het embleem is uitgevoerd in dunne groteske letters in kleine letters. Ze worden gekenmerkt door trimmen aan de uiteinden: «t» en «h» hebben afgeschuinde bovenste delen, «p» en «y» hebben lagere delen. Er wordt aangenomen dat het een Flux Regular-lettertype is, ontworpen door ontwerper Monib Mahadavi en voor het eerst gepubliceerd door T-26.

Het officiële logopalet bestaat uit een combinatie van twee kleuren: geel en blauw. De achtergrond is neutraal wit. De kleur die wordt gebruikt voor de inscriptie is grijs.

Kan ik het Python-logo gebruiken?

Aangezien het Python-logo en andere afbeeldingen die bij dit merk horen niet zijn geregistreerd, mogen ze vrij worden gebruikt voor niet-commerciële doeleinden op verpakkingen, websites en brochures. In andere gevallen moet toestemming worden gevraagd.

Waarom is het Python-symbool een slang?

Het logo van de programmeertaal weerspiegelt de naam - Python. Hoewel Guido van Rossum, die de startup zijn naam gaf, niet geïnspireerd was door slangen, maar door de serie Monty Python's Flying Circus. Feit is dat hij toen de scripts van de beroemde sketchshow aan het lezen was.

Wie heeft het Python-logo gemaakt?

Het Python-logo is gemaakt door dezelfde persoon die deze programmeertaal heeft ontwikkeld en de naam heeft gekozen - de Nederlandse programmeur Guido van Rossum. Hij is afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam en heeft gewerkt voor Google en Dropbox Inc.

Hoe maak je een Python-logo in Python?

Er is een tutorial over het maken van een Python-logo in de programmeertaal met dezelfde naam. Het gebruikt speciale codes voor het inkleuren van karakters om de geïmproviseerde figuren, die twee slangen uitbeelden, de gewenste kleuren te geven.