Wish Logo

Wish Logo

Wish is een Amerikaans online platform voor het doen van online aankopen op afstand bij handelaars over de hele wereld. Het is ontworpen om het contact tussen kopers en vertegenwoordigers van productiebedrijven te vergemakkelijken, zodat consumenten het product goedkoop kunnen krijgen — in feite tegen de fabrieksprijs. De dienst werd gelanceerd in de zomer van 2010 en wordt beheerd door ContextLogic Inc. De oprichters zijn Piotr Szulczewski (CEO) en Danny Zhang (voormalig hoofd van de technische afdeling).

Betekenis en geschiedenis

Wish Logo Geschiedenis

Wish is ontstaan ​​als een digitale app voor iOS en Android. Na verloop van tijd is het echter een volwaardige service geworden waarmee u aankopen visueel kunt personaliseren zonder de zoekoptie te gebruiken. Het doel van dit e-commerceplatform is om producten direct te presenteren en handelsovereenkomsten rechtstreeks met consumenten af ​​te sluiten. Goederen worden dus gekocht zonder commissies, waarbij distributeurs worden omzeild. Daarom plaatsen nu meer dan een miljoen verkopers hun aanbiedingen op de service.

De dienst is opgericht door een voormalige Google-medewerker en was oorspronkelijk een softwarebedrijf. In het allereerste jaar van zijn activiteit ontving ContextLogic (deze naam droeg het) investeringen van meer dan anderhalf miljoen dollar en trok het hoofd van Yelp, Jeremy Stoppelman, naar de samenwerking. In het voorjaar van 2011 vroeg Piotr Szulczewski Danny Zhang, een studievriend, om hulp. Als gevolg hiervan werd de site opnieuw gelanceerd onder de huidige naam — Wish, die als basis voor het logo werd genomen.

In het begin stelde de software consumenten in staat verlanglijstjes te maken van de producten die ze nodig hadden en deze vervolgens te vergelijken met aanbiedingen. Maar in 2013 werd verkopers gevraagd om hun opties rechtstreeks in de app te plaatsen, waarbij ze opmerkten dat de service een commissie zou houden voor elke voltooide verkoop. Dit is hoe een volledige webresource met zijn eigen specifieke kenmerken verscheen.

In 2017 werd de dienst het populairst op het gebied van e-commerce en kreeg het eenvoudige logo overal ter wereld grote bekendheid. Bovendien verscheen het embleem gelijktijdig met het programma en weerspiegelt het volledig de essentie ervan: de eenvoud van het afsluiten van aan- en verkooptransacties tegen een lage prijs. De meeste aankopen zijn geconcentreerd in het buitenlandse segment van kleine goederen met een gewicht tot twee kilogram.

Logo lettertype en kleuren

Wish Logo

De identiteit van de internetservice wordt gepresenteerd in twee formaten: een volwaardig logo, bestaande uit tekst, en een afgekapt pictogram gevormd uit de naam van het bedrijf.

Het officiële embleem bevat het enkele woord «wens». Het is gemaakt in een semi-handgeschreven stijl: de eerste letter is met de hand geschreven, de rest van de karakters is gedrukt. In dit geval zijn alle tekens in kleine letters. Het ontwerp van de letters is gecombineerd en bestaat uit een combinatie van een individueel lettertype met een klassiek schreefloos.

De merknaam bevat een eerste handgeschreven «w» met een kenmerkende streep aan de linkerkant. De lijnen zijn vloeiend, gestroomlijnd, zonder onderbrekingen, hoeken en scherpe overgangen.

Logo Wish

Voor het logo van de commerciële en verkoopdienst «wens» hebben de ontwerpers een individueel lettertype gekozen dat fragmentarisch lijkt op de Neutro Heavy Italic van Durotype en Axiforma Black Italic van Kastelov.

De overheersende kleur van het logo is blauw # 2ab8ec. Bovendien kleurde het in de hoofdversie het woord en in het pictogram — de achtergrond. Een extra kleur is neutraal wit, waarop een lichtblauwe letters duidelijk zichtbaar zijn.