WhatsApp Logo

  WhatsApp Logo

  WhatsApp is een populaire messenger die vanaf het begin door twee enthousiastelingen is gemaakt. En begin 2020 bereikte het aantal gebruikers van dit handige communicatieplatform 2 miljard mensen. De eenvoudige en tegelijkertijd ruime inhoud van het WhatsApp-logo is over de hele wereld herkenbaar en aanwezig in 90% van de gadgets die door moderne mensen worden gebruikt.

  Betekenis en geschiedenis

  WhatsApp Logo Geschiedenis

  De messenger is gemaakt in 2009. De oprichters zijn twee vrienden, Brian Acton en Ian Kum, die bij Yahoo! Hebben gewerkt, maar die zich met meer mondiale problemen wilden bezighouden. Ze solliciteerden op Facebook, maar werden geweigerd. Vervolgens dachten jongeren na over het maken van een platformapplicatie voor mobiele apparaten waarmee ze niet konden communiceren via sms, maar in de vorm van live chat. Er was dus een handige messenger waarmee je online kunt chatten. De naam is bedacht op basis van de Engelse zin What’s Up?, Die wordt gebruikt voor begroeting in het formaat. Hoe gaat het? Of wat is er nieuw?

  De eerste applicatie is gemaakt voor de iPhone, maar in eerste instantie ging het krap door het grote aantal crashes. Ian Kum was al teleurgesteld in zijn nakomelingen en besloot deze “hopeloze” zaak te staken, maar Brian Acton overtuigde hem om door te gaan met werken.

  In 2013 werkten er al 50 werknemers in het bedrijf en het aantal gebruikers bedroeg meer dan 2 miljoen.Toen bood Facebook aan om de rechten op het merk te kopen, het werd verkocht voor $ 19 miljard, wat het grootste transactiebedrag is tot op heden. Tegenwoordig werkt Vatsap als een online chat, het is mogelijk om audio- en videogesprekken uit te wisselen en informatie op te slaan in cloudopslag.

  Logo lettertype en kleuren

  WhatsApp Logo

  Toen er een herkenbaar groen en wit pictogram verscheen, is er geen exacte informatie. Vermoedelijk is het door Acton en Kum zelf uitgevonden tijdens het werken aan de applicatie. Een eenvoudig maar zinvol ontwerp heeft hoge efficiëntie getoond als onderdeel van de gebruikersinterface van de mobiele telefoon.

  Het volledige logo van het handelsmerk bevat het WhatsApp-pictogram en de naam rechts ervan.

  Een groot pictogram is ingebed in een eenvoudig pictogram: de groene kleur van de achtergrond symboliseert dat de WhatsApp-lijnen altijd vrij zijn om te communiceren, en de verhoogde handset symboliseert de vrijheid van communicatie en de mogelijkheid om altijd en overal ter wereld te bellen. Dit alles wordt in een witte wolk geplaatst (een tekstballon met een staart onderaan), die wordt gebruikt om berichten aan te duiden.

  De handset van de oude bedrade telefoon is niet toevallig gekozen – het geeft duidelijk de mogelijkheid aan om te bellen, in tegenstelling tot moderne smartphones met veel functies.

  Logo WhatsApp

  Het visuele beeld van het logo is al 10 jaar niet veranderd. Voor 2020 zijn er 8 gepatenteerde pictogrammen, die elk een doel hebben: voor Android, voor iPhone, internet, enz. Sommige zijn al verouderd en worden niet gebruikt. Ze zijn allemaal auteursrechtelijk beschermd.

  De hoofdkleuren van het pictogram zijn groen en wit als achtergrond om afbeeldingen over te dragen. Als extra optie in een van de opties (pictogram voor Windows-apparaten) wordt zwarte kleur als achtergrond gebruikt.

  Het volledige logo heeft twee officiële kleuropties:

  1.Op een witte horizontale plaat staat een groen pictogram en de WhatsApp-naam, gemaakt in Helvetica Neue-lettertype in grijsgroene toon.

  2.Het grijsblauwe bord heeft een standaardpictogram en de naam is wit.

  Het iconische WhatsApp-pictogram is een levendig voorbeeld van hoe u met behulp van eenvoudige visuele middelen een product duidelijk van anderen kunt onderscheiden en een groot aantal gebruikers kunt aantrekken.