Amazon Logo

Amazon Logo

Amazon is het grootste online handelsplatform uit de VS en het gelijknamige bedrijf. Gelegen in de stad Seattle, Washington. Opgericht door zakenman Jeff Bezos. Het is sinds juli 1994 op de markt.

Betekenis en geschiedenis

Amazon Logo Geschiedenis

Wat is Amazon?

Amazon staat vooral bekend als een online winkel waar je producten in 34 categorieën kunt kopen. Het is ook een fabrikant van consumentenelektronica, PaaS- en IaaS-serviceprovider en eigenaar van een filmstudio en een uitgeverijdivisie.

In de beginjaren van zijn werk positioneerde Amazon zichzelf als de grootste website die boeken online verkocht, dus het debuutlogo weerspiegelde zijn branche, zoals de slogan zei. Geleidelijk aan begon de winkel te groeien, om het assortiment uit te breiden, waaraan wijdverbreide producten werden toegevoegd.

1995 — 1997

Amazon Logo 1995-1997

Aan het begin van het tweede jaar van bestaan ​​had het bedrijf een persoonlijk embleem in de vorm van een zwarte driehoek met een afgeschuinde bovenkant. Door het midden loopt een witte weg — als symbool van een platgetreden pad. Het is zo geplaatst dat het vaag lijkt op de hoofdletter «A». Hieronder staat het domeinadres van de winkel, gemaakt in kleine letters van dezelfde grootte.

1997 — 1998

Amazon Logo 1997-1998

Twee jaar later kreeg het logo enkele wijzigingen. Zo is de kronkelige weg nu naar het midden verplaatst en zijn er dunne lijnen omheen afgebeeld. Het is een symbool van kleine paden en kleine paden die ermee samenvloeien. Dat is een onderbewuste boodschap: alle wegen leiden naar Amazon. Het kleurenschema van het logo is een combinatie van zwart en wit.

1998

Deze keer is belangrijk omdat verschillende versies van bedrijfsemblemen tegelijk op het handelsplatform verschenen, die allemaal werden getest.

Amazon Logo 1998

De eerste versie van het logo is het opschrift «amazon.com» in kleine letters, waarbij alle letters smal en langwerpig zijn. Hieronder is het motto «AARDE`S GROOTSTE BOEK WINKEL».

Amazon 1998 Logo

Het tweede embleem heeft vierkante tekens van hetzelfde woord (winkel-URL), maar met een vergrote «O» in de vorm van een gele cirkel.

Amazon Logo 1998-2000

Het derde logo kreeg de omtrek van een modern embleem en werd verder getransformeerd. Het toont het internetadres van het handelsportaal, maar het woord «amazon» is vetgedrukt, maar het woord «com» is een beetje helderder gemaakt. Onder het opschrift loopt een dunne gouden lijn.

2000 — heden

Amazon Logo 2000-....

Met het begin van het millennium heeft de administratie het assortiment herzien en een nieuwe naam gegeven. Het domein «com» verdween uit het logo en de letters van het resterende woord kregen het maximale accent — de ontwerpers maakten ze gitzwart en breed. De gouden lijn staat nu ondersteboven en loopt van de letter «a» naar «z», die wordt aangegeven door een pijl. Extern wordt het grafische ontwerp gemaakt alsof het een vreugdevolle welkomstglimlach is.

Logo lettertype en kleuren

Logo Amazon

Na een herontwerp in 2000 werd de merknaam Amazon meer conceptueel. Als daarvoor de oranje lijn net de merknaam onderstreepte, ziet het er nu uit als een pijl en loopt van de letter «a» naar «z». Dit geeft de veelzijdigheid en omvang van de internetsite aan. Dit embleem geeft aan dat je op het online handelsplatform alles kunt vinden, letterlijk «van A tot Z».

Amazon Logo

De nieuwste interpretatie van het logo heeft een diepe symbolische betekenis, omdat het meer is dan alleen een teken. Dit is een hele filosofie, gebaseerd op de conceptuele visie van Bezos. Om de oorspronkelijke positie te benadrukken, gebruikte het bedrijf een lettertype uit één stuk waarin alle letters even groot zijn, wat duidt op gelijke kansen voor elke klant.

Wat betekent het Amazon-logo?

De pijl op het Amazon-logo lijkt niet alleen op een verwelkomende glimlach. Dit is een indicatie dat het bedrijf een volledig scala aan producten en diensten levert - letterlijk van A tot Z. Afgeronde kleine letters zien er vriendelijk uit.

Wat is de verborgen afbeelding in het Amazon-logo?

De pijl die de letters a en z in het woord amazon verbindt, verwijst naar de volledige dekking van de producten in de online winkel en de brede reikwijdte van het bedrijf - zoals ze zeggen, van A tot Z.

Wat voor soort logo is Amazon?

Amazon gebruikt een tweedelig logo met een woordmerk (bedrijfsnaam) en een grafisch symbool (oranje pijl).

Is het Amazon-logo een handelsmerk?

Ja, Amazon heeft zijn logo geregistreerd als handelsmerk.