Amazon Prime Video Logo

Amazon Prime Video Logo

Amazon Prime Video TV en filmstreamingservice werken in twee formaten: als onderdeel van het betaalde Prime-abonnementsprogramma en als een zelfstandig platform. Het is een van de diensten van de online handelsgigant Amazon, die het in 2006 heeft opgericht om videocontent te distribueren voor distributiebedrijf Amazon Studios. In 2011 was de catalogus uitgebreid met drama’s, komedies, animaties, tv-shows, documentaires en speelfilms van andere leveranciers.

Betekenis en geschiedenis

Amazon Prime Video Logo Geschiedenis

Wat is Amazon Prime Video?

Het is een Amerikaans streamingplatform voor films en tv-series die voornamelijk door Amazon Studios worden geproduceerd. Het bevat nu ook inhoud van andere producenten. De verzending gebeurt in twee formaten: betaald (via abonnement) en gratis (offline). De dienst is opgericht in 2006. Het hoofdkantoor is gevestigd in Seattle, in de staat Washington.

De populariteit van Prime Video schoot omhoog tijdens de COVID-19-pandemie toen bioscopen verdwenen. Nu weten nog meer mensen hoe het logo van deze dienst eruitziet: een tweekleurige inscriptie met de bekende Amazone-pijl. Maar het woordmerk was niet altijd zo. Het veranderde vaak samen met het streamingplatform om de naam weer te geven. En dat waren er veel: in 2006 — Unbox, na 2008 — Video on Demand, sinds 2011 — Prime Instant Video, en allemaal met het woord Amazon aan het begin.

De online dienst kreeg zijn huidige naam pas in 2015, bijna negen jaar na de start. In dezelfde periode verwierf ze het zwart-blauwe embleem, wat het hoogtepunt was van de rebranding.

2006 — 2015

Amazon Unbox Logo 2006-2015

Het allereerste logo van dit merk bestond uit twee tekstdelen. Om ze te scheiden, plaatsten de ontwikkelaars de inscripties niet alleen op verschillende regels, maar begrensden ze ze ook met het lettertype. De bovenste zin had grote letters, de onderste kleine. De eerste was de toenmalige naam van het bedrijf — «Amazon Unbox» met een merkpijl in de vorm van een glimlach. De woorden lagen dicht bij elkaar en verschilden van kleur. De tweede was de inscriptie «Video Downloads», uitgevoerd in dunne schreefloze tekens. Bovendien is de onderste regel naar rechts verschoven, waardoor deze verder is gegaan dan de bovenkant. De kleuren werden gedomineerd door zwart en oranje.

2008 — 2010

Amazon Video on Demand Logo 2008-2010

Na de rebranding kreeg het bedrijf een ander logo. Om precies te zijn, het bleef hetzelfde in vorm, maar niet in inhoud. De ontwikkelaars introduceerden een nieuwe naam voor de service: bovenaan stond «amazon video», onderaan — «on demand». Elk woord werd afzonderlijk gevonden. In plaats van de «O» in het woord «amazon» hebben de ontwerpers een media play-knop geplaatst. Beide rijen zijn rechts uitgelijnd, dus het einde van de lijnen is vlak. Groen verscheen in plaats van oranje.

2011 — 2015

Amazon Prime Instant Video Logo 2011-2015

Na een nieuwe naamgeving keurde de dienst het logo met de bijbehorende inscriptie goed. Het bevatte veel verschillende elementen. Het eerste woord werd op dezelfde manier geschreven als op het Amazon-logo: in zwarte letters op een witte achtergrond en het lettertype veranderde niet. Een pijl ging van «a» naar «z», wat de globale aard van het handelsbedrijf aangeeft en het feit dat u hiermee alles kunt kopen — letterlijk «van A tot Z». Het enige nieuwe detail is de «O» in de vorm van een afspeelknop. Het zag eruit als een groene cirkel met een verloop en een witte driehoek in het midden.

Onderaan, rechts van de pijlpunt, stond de uitdrukking «Prime instant video». Alle letters behalve «P» waren kleine letters. «Prime» was vet en cursief, en «instant video» was in een recht, dun lettertype.

2015 — 2017

Amazon Prime Video Logo 2015-2017

In 2015 verdween het woord «Instant» uit de naam van de entertainmentdienst. Dat was niet langer nodig, want het bekijken van online video’s is een enorm en algemeen toegankelijk fenomeen geworden. Het bovenste deel van het logo blijft hetzelfde — alleen de onderste inscriptie is veranderd. De ontwerpers hebben het lettertype «prime video» bijgewerkt door alle letters om te zetten in hoofdletters en ze vetgedrukt te maken. Het interval tussen de twee woorden was zo klein dat ze als één geheel werden gezien.

2017 — heden

Amazon Prime Video Logo 2017-vandaag

Om de kloof met Netflix te dichten, heeft Amazon Prime Video verplaatst. Het breidde zijn streamingdiensten uit naar tientallen nieuwe landen en begon sportinhoud te produceren. Het platform bereikte eindelijk het internationale niveau, dus het had een helderder en moderner woordmerk nodig. Een deel van de nieuwe identiteit is ‘prime video’, met dezelfde pijl als Amazon. Voor het eerst gebruikten de ontwikkelaars blauw als decoratie en maakten ze zwart een beetje lichter.

Terwijl de pijl in het Amazon-bedrijfslogo verwijst naar een breed scala aan producten («van A tot Z»), begint het in Prime Video bij de «i» en wijst naar «e». Zo gaat het oorspronkelijke concept verloren: de ontwerpers hebben dit element eenvoudigweg overgedragen zonder het een speciale betekenis te geven. Dat wil zeggen, de pijl lijkt op de beroemde Nike swoosh: niemand kan zeggen wat dit symbool betekent, maar iedereen weet van wie het is.

Aan de andere kant lijkt een gebogen lijn veel op een glimlach. Het belichaamt het goede humeur dat gebruikers zullen krijgen bij het kijken naar films, en, meer algemeen, een «vriendelijke» en klantgerichte service.

Begin 2021 veranderde Amazon Prime Video de Display Picture op zijn social media-pagina’s. Dus haar fans zagen het bekende logo in een nieuw ontwerp, zonder de «ik» aan het einde van het woord «prime». Tegelijkertijd lanceerde het platform een ​​flitsmeute door een bericht te publiceren met de hashtag #WhereIsMe. Andere merken zoals Panasonic, Amazon Prime Music en Tinder hebben zich bij de zoekgroep aangesloten. Hoogstwaarschijnlijk is dit niets meer dan een nieuwe advertentiecampagne.

Logo lettertype en kleuren

Amazon Prime Video Logo

De eerste twee versies van het logo gaven geboorte aan een merklettertype met een gebogen «z». Maar noch de vroege noch de late versies gebruikten een schreefletter — het bleef altijd vloeiend. Het kleurenschema is veranderd van zwart-oranje naar zwart-groen.

Het lettertype van het woordmerk lijkt op Sana Sans Alt Bold. Ontwerper Felipe Sanzana ontwierp de Sana Sans-lettertypefamilie voor Latinotype in 2016. Het bevat 32 stijlen die vaak worden gebruikt in publicaties voor print en zeefdruk. Alleen op het Prime Video-logo werd de letter «e» enigszins gecorrigeerd: de ontwerpers maakten de diagonale lijn horizontaal.

Logo Amazon Prime Video

Primaire kleuren zijn zwart (# 1E2B3C), vergelijkbaar met middernachtblauw (# 21303E), en blauw (# 00AAE2), dicht bij irisblauw (# 03B4C8). Beide tinten zijn duidelijk zichtbaar tegen een lichte achtergrond en weerspiegelen het officiële Amazon-palet.

Wat is het Amazon Prime-videologo?

Deze service heeft een handelsmerk op het logo - een goedaardige glimlach, onderaan de naam. Het wordt afgebeeld als een omgekeerde boog met een pijl aan de rechterkant. De gebogen lijn begint onder het woord prime en eindigt onder video, die de twee verbindt. Het embleem geeft niet alleen de naam van de dienst aan, maar ook het plezier van het kijken naar video-inhoud. Het getuigt ook van een goede houding ten opzichte van gebruikers.

Wat is het logo voor Prime-video?

Het Prime Video-logo is een gebogen pijl die wordt gebruikt als een overdracht van het hoofdlogo van Amazon. Ze is de ruggengraat van haar corporate branding en begeleidt elk product dat aan haar is gekoppeld. Smile kan in combinatie worden gebruikt als onderdeel van de titel of afzonderlijk - als een pictogram.