Google Drive Logo

Google Drive LogoGoogle Drive is een virtuele service voor het maken, bewerken en opslaan van tekstbestanden, symbolische, grafische en andere bestanden. Ontworpen voor gelijktijdige toegang vanaf externe computers. Eigendom van Google.

Betekenis en geschiedenis

Google Drive Logo Geschiedenis

Wat is Google Drive?

Het is een bestandshostingservice waarmee u gegevens in de cloud kunt opslaan, zodat u deze vanaf elk apparaat kunt openen en vrij kunt delen met andere gebruikers.

Ondanks de aangebrachte wijzigingen heeft Google ervoor gekozen om alle elementen intact te houden. Daarom waren eventuele aanpassingen onbeduidend. De belangrijkste details zijn op hun plaatsen bewaard gebleven: een driehoek die is opgebouwd uit brede veelkleurige strepen. In wezen is het pictogram geëvolueerd van bleek naar helder omdat er nu rood in zit. Dit is de kleur in de rechter benedenhoek, want de mix van blauw en geel zorgt voor die toon.

2012 — 2014

Google Drive Logo 2012-2014

Het logo verscheen in april 2012. Het verscheen parallel met de lancering van het cloud-documentopslagprogramma. Geeft een reeks kantoortoepassingen weer die zijn gericht op websamenwerking.

Om dit concept te benadrukken, gebruikten de makers een gelijkbenige driehoek, waarvan elke zijde vertegenwoordigt wat er in Google Drive is opgenomen. Namelijk — presentaties, tabellen, documenten.

2014 — 2020

Google Drive Logo 2014-2020

Tijdens het herontwerp hebben de ontwikkelaars bijna alle hoekschaduwen van het logo verwijderd — nu zien de strepen die een gelijkbenige driehoek vormen eruit als een parallellogram. Het enige gearceerde gebied blijft in de linker benedenhoek: het valt op de blauwe kant. Het kleurenpalet is behouden — alleen het spectrum is gewijzigd. Als resultaat werden de tonen ingetogen en gedempt. De pictogrammen die Google-services vertegenwoordigen, worden weergegeven aan drie zijden van de driehoek. Documenten — blauwe streep met vier witte lijnen, dia’s — gele plak met één dia, bladen — groene sector met dubbelzijdige tafel.

2020 — heden

Google Drive Logo 2020-vandaag

Nu wordt het bijgewerkte logo gebruikt, met minimale wijzigingen. De hoeken van het pictogram zijn afgerond. Er verscheen een gebied van twee over elkaar geplaatste zijden (op die plaatsen is de kleur intenser). Door de aanpassingen worden de randen van de driehoek trapeziumvormig. Het Documenten-pictogram heeft twee volledige en een onvolledige regels. Het dia’sframe is vereenvoudigd en ziet eruit als een lege fotoruimte. Sheets heeft de tafel teruggebracht tot vier cellen.

Logo lettertype en kleuren

Logo Google Drive

De driehoekige vorm van de merknaam benadrukt het idee van de drie-eenheid van de geleverde diensten. En de gesloten figuur spreekt van betrouwbare bescherming van gebruikersgegevens, waar er geen enkele maas in de wet is voor buitenstaanders.

Bovendien vertegenwoordigen de 3 invalshoeken een nauwe werkomgeving — communicatie tussen vertegenwoordigers van de drie toegangsniveaus (lezer, commentator en redacteur). De kleuren zijn ook symbolisch en zijn gekoppeld aan het bestandstype: blauw — DOCS, groen — BLADEREN, geel — DIA’S.

Waarom is het Google Drive-logo een driehoek?

De driehoekige vorm in het Google Drive-logo symboliseert informatiebeveiliging. Tegelijkertijd weerspiegelt elke kant een van de aspecten van gegevensbescherming: beschikbaarheid, integriteit en vertrouwelijkheid.

Wat is het logo van Google Drive?

Het Google Drive-logo ziet eruit als een gestileerde driehoek met een leeg wit midden. De basis is samengesteld uit drie trapezoïden (lichtgroen, oranje en blauw), waartussen zich drie driehoeken bevinden (donkergroen, blauw en rood).

Heeft Google Drive een nieuw logo gekregen?

De laatste keer dat het Google Drive-logo is gewijzigd, was in 2020.

Kan ik het Google Drive-logo gebruiken?

Er is geen speciale toestemming vereist om het Google Drive-logo te gebruiken, maar alle richtlijnen voor branding moeten worden gevolgd.