Twitter Logo

  Twitter Logo

  Twitter is een online berichtenservice. Hiermee kunt u de zogenaamde “tweets” van maximaal 140 tekens publiceren. Het verscheen in juli 2006 toen Evan Williams, Biz Stone, Noah Glass en Jack Dorsey de definitieve versie van het sociale netwerk presenteerden voor het plaatsen van korte aantekeningen.

  Betekenis en geschiedenis

  Twitter Logo Geschiedenis

  De microblog Twitter staat niet alleen bekend om zijn ongebruikelijke formaat, maar ook om zijn originele logo met de afbeelding van een blauwe vogel. Dit personage begon echter pas in 2012 te worden gebruikt. Tot die tijd had de service andere, even populaire pictogrammen.

  2005 – 2006

  Twttr Logo-2005-2006

  Oorspronkelijk werd aangenomen dat het sociale netwerk twttr zou heten. Biz Stone heeft zelfs verschillende relevante emblemen voor haar gemaakt die nooit officieel zijn geworden. Een van de voorgestelde versies bevatte een groen opschrift “twttr” bezaaid met dauwdruppels. Ze diende als prototype voor het eerste Twitter-merk.

  2006 – 2010

  Twitter Logo 2006-2010

  Het debuutlogo is het woord “Twitter” in lichtblauw. Het originele lettertype is ontwikkeld door Linda Gavin. Hij wordt gekenmerkt door onvolledige lijnen, vloeiende contouren, ronde vormen en de afwezigheid van schreven. Het is ook opmerkelijk dat de letters geen enkele hoek hebben.

  Bovendien kreeg de dienst in 2006 een klein grafisch symbool in de vorm van een lichtblauwe vogel. Hij kocht deze tekening op iStock voor slechts $ 15. Illustratie auteur Simon Oxley realiseerde zich niet eens dat zijn werk ooit op de BBC en CNN zou verschijnen. Toegegeven, een kleine vogel genaamd Larry, genoemd naar de basketbalspeler Larry Bird, was geen onderdeel van het logo, maar een pictogram op de site. Het was bedrijven verboden afbeeldingen van iStock als logo te gebruiken.

  Op basis van het bestaande beeld bedacht Biz Stone zijn vogel: met vleugels, een groot wit oog en een scherpe staart. De ontwerper Philip Pascuzzo nam het idee over. Daarna kwamen er nog twee opties voor een grafisch symbool. De eerste is in cartoonstijl, de tweede in een minimalistische stijl.

  2010 – 2012

  Twitter Logo 2010-2012

  Op het nieuwe logo combineerde het bedrijf de bekende “twitter” -opschrift (links) en de Larry-mascottevogel (rechts). De ontwikkelaars van de definitieve versie van de tekening zijn Philip Pascuzzo en Douglas Bowman. Ze volgden het pad van beknoptheid en verwijderden alle elementen die naar hun mening niet nodig waren. Er was een silhouet in één kleur dat tweets symboliseerde.

  2012 – heden

  Twitter Logo 2012-vandaag

  Op 5 juni 2012 werd een bijgewerkt pictogram met de naam “Twitter Bird” geïntroduceerd. De eigenaren van het sociale netwerk besloten dat het zakelijke karakter voor zichzelf sprak, dus schrapten ze het woord “twitter”. Op het moment dat het logo werd gemaakt, studeerde de auteur Martin Grasser net af aan het Art Center College of Design en begon te werken bij het bureau West. De beruchte microblogdienst bleek een van de eerste klanten te zijn.

  Grasser schilderde minstens duizend vogels voordat hij perfecte proporties bereikte. Daarna bood de kunstenaar Jack Dorsey 24 kant-en-klare schetsen aan en koos hij zonder aarzelen voor de 5CS-optie.

  Het huidige logo is geïnspireerd op een fladderende kolibrie. De afbeelding bestaat uit 15 cirkels die in lagen op elkaar zijn gelegd. Hierdoor hebben de bochten van de snavel, kop, vleugels en borst een onberispelijke vorm. Bovendien ligt de verhouding tussen grote en kleine cirkels dicht bij de gulden snede.

  De vogel is naar boven gericht, wat symbool staat voor hoop, vrijheid, ontwikkeling en grenzeloze mogelijkheden. De cirkels waarmee het is gemaakt, betekenen de verbinding van ideeën en interesses van verschillende mensen.

  Logo lettertype en kleuren

  Twitter Logo

  Het logo in de vorm van een blauw tsjilpend vogeltje verscheen niet meteen: in eerste instantie was het een klein icoontje. Het werd gekocht bij een gespecialiseerde dienst voor slechts $ 15 van Simon Oxley. De figuur toont vanaf de zijkant een kleine vogel die omhoog vliegt met een spitse staart en gespreide vleugels. De lijnen zijn schuin, glad, zonder hoekjes. Nu is “Larry the Bird” niet alleen het embleem, maar ook de mascotte van de website.

  Logo Twitter

  Er is een speciaal lettertype gemaakt voor het tekstgedeelte van het sociale netwerk. Het wordt gekenmerkt door ronde vormen, gestroomlijnde lijnen en het ontbreken van schreven. De letters zijn gehakt, kleine letters, gelijk in hoogte, met uitstekende “t” zonder de linker helft van de bovenste dwarsbalk. De kleur van het bedrijfslogo is lichtblauw.