Weight Watchers Logo

Weight Watchers LogoWeight Watchers (afkorting van WW) is een internationaal bedrijf dat een verscheidenheid aan diensten voor gewichtsverlies en mediaproducten aanbiedt. Ze bestrijken veel gebieden. Onder hen zijn gewichtsverlies en gewichtstoename, fitness en een mentaliteit. Dat wil zeggen, dit zijn verschillende programma’s en diëten die onder dit merk worden uitgebracht, evenals een tijdschrift, een online winkel en een eigen website. De dienst werd in 1963 opgericht door Jean Nidetch, een Amerikaanse huisvrouw uit New York City die in de buurt van Queens woonde. Het programma wordt aangeboden in de vorm van coaching (online of telefonisch), via een mobiele applicatie en een webresource, in de vorm van persoonlijke ontmoetingen.

Betekenis en geschiedenis

Weight Watchers Logo Geschiedenis

De weg naar het succes van dit bedrijf begon met het feit dat de oprichter lange tijd niet kon afvallen, ondanks veel beproefde methoden. Niets hielp Jean Nidetch. Zelfs als ze afviel, kwam ze het snel weer aan. Dit ging door totdat de patiënt op een dieet ging dat het Prudent Diet heette, dat in de jaren vijftig werd ontwikkeld door Dr. Norman Jolliffe, hoofd van het Bureau of Nutrition.

Nidetch merkte haar gewichtsverlies op en tegelijkertijd het verlangen om iets zoets te eten, en ze besefte dat ze geen motivatie had. En ze hield niet van de manier waarop informatie werd gepresenteerd tijdens wekelijkse bijeenkomsten in de kliniek. Daarom begon de patiënt zelf het probleem thuis te bespreken en nodigde iedereen van de groep uit. In eerste instantie bestond het ondersteuningsteam uit zes mensen. Twee maanden later is het uitgegroeid tot veertig gezichten.

Op een dag waren Al en Felice Lippert onder haar cliënten, die haar op het idee brachten om haar eigen dienst op te zetten. Als gevolg hiervan registreerde Nidetch in 1963 en samen met Lippert Weight Watchers Inc. in Queens. Al leidde het bedrijf en was verantwoordelijk voor de distributie van de franchise. Jean gaf cursussen, leerde afvallen en afvallen. Felice was betrokken bij receptontwikkeling en productonderzoek, op basis waarvan ze in 1966 een kookboek over voeding publiceerde.

Hun gezamenlijke activiteiten leidden tot succes, maar lokten veel concurrenten uit. Daarom had het bedrijf het al een tijdje moeilijk. In 2015 was haar partner Oprah Winfrey, een Amerikaanse beroemdheid. En in 2018 breidde het bedrijf zijn diensten uit en kreeg het een nieuwe naam: WW. Tegelijkertijd voerde ze een grote rebranding uit, waaronder een update van het logo. Ze heeft er in totaal vier.

1963 — 2003

WeightWatchers Logo 1963-2003

Het debuutlogo was een eenvoudige handgeschreven cursieve belettering. De uitdrukking «Weight Watchers» was in twee regels en was op een witte achtergrond. Het was geschilderd in neonroze, bijna fuchsia. De ontwerpers combineerden beide delen van de naam met dezelfde letter «W»: deze is identiek in zowel de bovenste als de onderste rij.

2003 — 2012

WeightWatchers Logo 2003-2012

In 2003 heeft het bedrijf zijn eigen magazine herzien, de publicatie aangepast en het eerste herontwerp van het logo doorgevoerd. Het was kardinaal toen de administratie een nieuwe visuele stijl goedkeurde. Voor het logo kozen de ontwikkelaars een strak en egaal lettertype uit de categorie grotesk. De symbolen waren erg strak, dus beide woorden versmolten tot één. Maar ondanks de nauwe opstelling bleven de eerste letters nog steeds in hoofdletters. Bovendien leken beide «W» op twee Romeinse cijfers «V», die achter elkaar stonden. Bovenaan, aan de linkerkant, waren er drie semi-ovale lijnen: geel, groen en blauw. De inscriptie was ook blauw.

2012 — 2018

WeightWatchers Logo 2012-2018

Sinds 2012 heeft het bedrijf zijn eigen elektronische tools en een mobiele applicatie. In dezelfde periode besloot de directie om het teken van de visuele identiteit te veranderen. Dit houdt rechtstreeks verband met de lancering van digitale producten, aangezien een bedrijfslogo er op elk apparaat duidelijk uit moet zien. Voor het logo koos Weight Watchers opnieuw een eigen naam. Om het te moderniseren en leesbaar te maken, hebben de ontwerpers de twee woorden volledig gecombineerd en de inscriptie omgezet in kleine letters. In deze versie waren alle letters klassiek, vet, breed. Het kleurenschema van het logo is monochroom, met een verloopovergang van donkerzwart naar lichtgrijs.

2018 — heden

WW Logo 2018-vandaag

2018 heeft grote veranderingen gebracht. Het bedrijf breidde het dienstenaanbod uit, waarna de slogan die in de naam tot uiting kwam aan betekenis verloor, doordat de activiteiten van het bedrijf veel diverser werden. De ontwikkelaars stelden voor om beide woorden in te korten tot de eerste twee «W». Dit is hoe de huidige afkorting verscheen. De letters zijn op elkaar gestapeld en zien eruit als vier overwinningstekens of vier «V» -teken. Ze zijn wit geverfd en in een kobaltschijf geplaatst.

De ontwikkeling van de huisstijl verliep parallel met de uitbreiding van het bedrijf. Als het logo er in het begin uitzag als een bescheiden cursieve inscriptie, is het nu een helder embleem in de vorm van een rond zegel geworden. Hierdoor werd de afbeelding enorm vereenvoudigd en kon deze worden gebruikt als handelsmerk, pictogram en label voor productetikettering.

Logo lettertype en kleuren

Weight Watchers Logo

Op verschillende tijdstippen werden verschillende lettertypen gebruikt. De debuutversie bevatte een cursieve letters die handschrift imiteerden. Het tweede logo had een Homizio Black-lettertype met een aangepaste «W». Voor de derde versie kozen de ontwerpers voor het lettertype Tide Sans 700 Mondo, waarbij de linkerkant van de «t» -balk werd bijgesneden.

Logo Weight Watchers

Het kenmerkende palet is altijd helder geweest, met uitzondering van 2012-2018, toen het alleen uit zwart en wit bestond. Bovendien omvat het kleurenpalet van het merk neonroze # ec016d, marineblauw # 00519c en diep kobalt # 000187.