Costco Logo

  Costco Wholesale Logo

  Costco is een winkelketen met een uniek bedrijfsmodel. Elk verkooppunt is een magazijn waar alleen aankopen gedaan kunnen worden door de eigenaren van de klantenkaart. Het is noodzakelijk om het te vernieuwen, en dus om eenmaal per jaar opnieuw deel te nemen aan de Costco “club”. Naast goederen biedt het bedrijf verschillende diensten aan: verzekeringen, reisarrangementen, enz.

  Betekenis en geschiedenis

  Costco Logo Geschiedenis

  Het iconische rode en blauwe Costco Wholesale Corporation-logo kreeg zijn huidige look aan het begin van het millennium. Daarvoor was het verschillende keren verfijnd, hoewel het algemene concept hetzelfde bleef: horizontale inscriptie met een minimaal decor.

  1976 – 1993

  Price Club Logo 1976-1993

  Het moderne Costco is de opvolger van de Price Club-warenhuisketen, die begon in 1976. Zijn voorganger had een heel eenvoudig logo: het zwarte woord PRICE CLUB op een witte achtergrond.

  In 1993 fuseerden Costco en Price Club tot PriceCostco, maar bleven afzonderlijk opereren. De letters op het nieuwe logo zijn nu blauw.

  1983 – 1993

  Costco Logo 1983-1993

  Costco zelf verscheen in 1983, de naam werd op het handelsmerk vermeld. Om de aandacht te accentueren, gebruikten de ontwerpers een donkerrode kleur.

  1993 – 1997

  Costco Logo 1993-1997

  Na de fusie met Price Club werkte de winkelketen enige tijd afzonderlijk. De rebranding had gevolgen voor het logo: het lettertype werd cursief, de kleur van de letters werd lichtrood en onderaan verscheen een horizontale blauwe streep.

  1997 – heden

  Costco Wholesale Logo 1997-vandaag

  In 1997 werd PriceCostco Costco Wholesale Corporation en introduceerde een nieuw logo. De ontwerpers behielden het iconische merkimago: ze lieten een rode letters achter en voegden een blauw woord “GROOTHANDEL” toe met drie korte horizontale lijnen.

  Logo lettertype en kleuren

  Costco Wholesale Logo

  Costco heeft een conceptmerk: het bevat de naam van de winkelketen en de bedrijfskleuren waarmee het is geassocieerd. Drie parallelle strepen maken de tekst dynamisch.

  De logo-makers gebruikten het commerciële lettertype Futura Extra Bold Oblique. Ze verlengden de letters een beetje en plaatsten ze in een kleine hoek, naar rechts gekanteld. Een ander hoogtepunt van Costco is het opvallende palet, dat slechts twee kleuren bevat: rood (# E31837) en blauw (# 005DAA).