Deliveroo Logo

Deliveroo Logo

Deliveroo is meer dan het bezorgen van pizza of hamburgers. De koeriers brengen bestelde etenswaren rechtstreeks van restaurants, wat mogelijk werd dankzij de samenwerking met vele horecagelegenheden. Nu is het merk vertegenwoordigd in 12 markten, maar zijn invloed blijft zich uitbreiden: nadat het in 2013 in het VK was verschenen, is het al verhuisd naar Frankrijk, de Verenigde Arabische Emiraten, Spanje, België, Nederland en andere landen waar kwaliteitsservice en heerlijke eten wordt gewaardeerd.

Betekenis en geschiedenis

Deliveroo Logo Geschiedenis

Weinig mensen weten het, maar Deliveroo was ooit een startup «voor zichzelf». Het is gemaakt door Greg Orlowski en Will Shu om eten te brengen naar voormalige collega’s. Bovendien bevond het enige kantoor van het bedrijf zich direct in het appartement van Shu in Londen. Maar het idee van vrienden bleek zo gewild dat ze van een klein project een grootschalig internationaal bedrijf maakten.

Toen de bezorgdienst een nieuw niveau bereikte, moest het logo en de vorm van de koeriers veranderen. De visuele identiteit moest passen bij de globale merkstatus, want Deliveroo was al gegroeid uit een simpele startup.

2013 — 2016

Deliveroo Logo 2013-2016

Het originele logo werd getekend door vrienden Will Shu, die artistiek talent en computergraphics had. Ze beeldden een grappige kangoeroe af met een zak in zijn voorpoten tegen de achtergrond van een turkooizen cirkel. Het snelvoetige dier symboliseerde dezelfde behendige voedselventer.

Onderaan stond het opschrift «DELIVEROO». De auteurs van het logo gebruikten zwarte hoofdletters met afgeronde uiteinden. De grote afstand tussen de karakters maakte de naam van de dienst duidelijk zichtbaar en leesbaar.

2016 — heden

Deliveroo Logo 2016-vandaag

Toen het bedrijf een nieuwe stijl nodig had, wendden de eigenaren zich tot het merkbureau DesignStudio. Om zich onder te dompelen in de Deliveroo-sfeer, stapten de ontwerpers zelf op de fiets en begonnen met het bezorgen van eten uit restaurants. Door het experiment konden ze begrijpen in welke richting ze moesten bewegen.

Na een grootschalige studie besloten de specialisten de kangoeroe niet op te geven, omdat zowel klanten als Deliveroo-medewerkers er dol op waren. In plaats daarvan veranderden ze de stijl van de tekening en ontwikkelden ze een nieuwe typografie.

DesignStudio werd uitgedaagd om een ​​logo te maken dat in twaalf landen zou kunnen worden gebruikt. Dus de ontwerpers deden een semiotische analyse om erachter te komen hoe het nieuwe symbool in verschillende culturen zou worden waargenomen. Minimalisme moest de «scherpe hoeken» gladstrijken, want hoe minder details, hoe groter de kans dat klanten geen tegenstrijdige associaties hebben.

Logo lettertype en kleuren

Deliveroo Logo

Het merk Deliveroo is een heel concept gebaseerd op het beeld van een kangoeroe. Zelfs de naam zegt erover: «DELIVEry» + «kangaROO». Overigens wordt het personage op het logo ook wel Roo genoemd. In het nieuwe ontwerp ziet het er abstract uit omdat de kunstenaars het hoekig hebben gemaakt. Het idee was om de vorm van de veelhoekige afbeelding af te stemmen op de koeriersoutfit en de bezorgwebsite. Dus het driedimensionale cartoonembleem werd eenvoudig en plat, maar verloor zijn oorspronkelijke betekenis niet.

Logo Deliveroo

Creative director James Hurst heeft het geheim van typografie onthuld. Hij gaf toe dat zowel het logo als de jassen en de Deliveroo-website een aangepaste versie van het Stratos-lettertype gebruiken. De ontwerpers kozen voor deze geometrische schreefloze omdat deze het meest overeenkomt met de hoekige Roo. Het woord is geschreven in vetgedrukte turquoise kleine letters. De kangoeroe-kop is ook turkoois in een Robin Egg Blue (# 00CDBC).